Direcţia Implementare Proiecte şi Programe pentru întreprinderi mici şi mijlocii a anunţat astăzi deschiderea Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.

Înscrierile se vor putea face din data de 22 aprilie pe site-ul dedicat. Mai multe informaţii despre programul SRL-D de anul acesta, modelul de plan de afaceri necesar obţinerii finanţării precum şi ghidul solicitantului puteţi găsi pe pagina Programului SRL-D.

Principalele modificări faţă de anul trecut sunt următoarele:

- Buget total crescut de la 21 de milioane de lei la 25 de milioane de lei.

- Posibilitatea introducerii realizării site-ului sub formă de investiţie.

- O serie de noi reglementări în ceea ce priveşte gradele de rudenie între asociaţii unici şi furnizorii firmelor acestora, implicate în proiect.

- Posiblitatea de achiziţionare de maşini de către afacerile care au ca obiectiv de activitate inchirierea de maşini şi taximetria.

- Procentul de minim 40% de investitii trebuie să fie respectat in momentul oricărei tragerei. Practic, prima tragere trebuie sa contina in mod obligatoriu si elemente de investitie in proportie de minimum 40% din valoarea tragerii.

 

 

30 comentarii la S-a deschis programul SRL-D 2013! Fa acum un plan de afaceri!

  Buna seara!am o ferma de prepelite,nu foarte mare(150 bucati),si as dori sa fac o ferma de pasari (gaini,curci,rate).
  Detin un certificat de producator,cu drept de vanzare oua prepelita in piete,targuri…
  Intrebarea mea este,daca pot sa imi fac un SRL-D si sa primesc ajutorul de la stat sa reusesc sa fac aceasta ferma de pasari.
  35 de ani ii implinesc pe 24 august anul acesta ,si nu am avut nicio firma pana acum.Inca lucrez la o companie,in Bucuresti.Ferma vreau sa o fac la Urziceni-Girbovi,unde am casa si teren proprietate personala.
  Va multumesc!

   admin

   Din pacate, activitatile de cresterea animalelor nu sunt eligibile in cadrul SRL-D-ului. De altfel, nici nu puteti infiinta un SRL-D cu codurile caen aferente activitatii dvs.

  Madalin Trohonel

  Buna ziua!
  Am 22 de ani si mi-am propus sa deschid o agentie de turism. Ar fi un proiect eligibil pentru acest program?
  Multumesc!

  Madalin Trohonel

  Pentru a colabora cu dumneavoastra in vederea realizarii unui plan de afaceri pentru o agentie de turism cu programul de finantare SRL-D cum ar trebui sa procedez?

  marcel

  concret, pot deschide srl-d chiar daca finantarea se desch doar in febr 2014? sunt conditionat de finantare? se desch ca un srl normal la reg comertului?

   admin

   Da, puteti sa deschideti un SRL-D si acum. Daca nu aveti insa nevoie de el anul acesta, recomand sa-l deschideti in ianuarie pentru a beneficia de o perioada mai mare in care nu platiti CAS-ul pentru angajati.

  andreea

  buna,
  sunt interesata sa imi deschid un SRL-D, nu am inteles bine insa partea cu finantarea. Daca as indeplini toate criteriile pt finantare si mi-ar fi acceptata propunerea dar eu nu dispun de restul de 50% ce se intampla? Sunt obligata sa fac dovada partii ce mi se cuvine? multumesc

   admin

   In momentul semnării contractului de finantare nu trebuie sa faceţi dovada celor 10.000 de euro. Insa, pe parcursul unui an de implementare, va trebui sa cheltuiti 10.000 de euro, contribuţia dvs din cofinantare.

  IONUT

  Buna ziua.. Am 24 de ani si vreau sa deschid un srl-d, se poate? este inca gratuita infiintarea ei?

  Dumitru C.

  buna ziua, pot sa deschid un SRL-D pentru a lua in franciza o casa de pariuri ?

  statnei antonio daniel

  buna ziua am 27 de ani si as dori sa deschid o firma de constructi ma ancadrez an programul srl-d ?
  va multumesc

  Catalina

  Buna ziua, am 21 ani si vreau sa-mi infiintez un SRL-D pentru o cafenea, este posibil sau trebuie sa aleg alt statut juridic? Si daca sunteti amabili, mai am o intrebare: Cand se fac inscrierile pentru programul SRL-D din acest an?
  Astept raspuns, va multumesc!

  Catalina

  Va multumesc pentru raspunsuri!

  silviu

  se poate face un srl-d avand ca activitate comert cu amanunt piese auto?

  Cosmin

  Înființarea unui SRL-d pentru o sala de jocuri PlayStation/x-box e posibila?dar pentru o sala de forța?

  dragos

  Buna ziua, am 24 de ani si doresc sa imi deschid in franciza un magazin “La Doi Pasi”.Doresc sa stiu daca pot beneficia de finantare si pentru aceasta franciza.In cazul in care se poate, pot primi cei 50% din planul de afaceri inainte,iar contributia mea sa o aduc in acel an in care trebuie sa dezvolt?

   admin

   Se poate infiinta si aplica pentru plata francizei. Banii nu se pot primi inainte. Se platesc concomitent cu contributia proprie.

  mihaicuta

  Buna seara. Am 31 de ani si vreau sa deschid un srl-d , avand ca activitate comert cu amanunt haine?se poate? este inca gratuita infiintarea ei?

  Livezeanu Ioana

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca infiintarea unei firme de servicii de babysitting la domiciliul meu poate fi eligibila pentru SRL-D si daca da, cat de repede trebuie infiintata.

  Firma isi va desfasura activitatea in bucuresti.

  Bob Dinu

  buna ziua am o firma SRL-D cu o vechime de 2 ani si sunt scutit de CAS. pot sa o inchid inainte de 3 ani? am inteles ca este posibil sa trebuiasca sa platesc CASu

Lasa un comentariu

Pentru a primi un raspuns trebuie sa parcurgi regulile din aceasta pagina.