S-a deschis programul SRL-D 2013! Fa acum un plan de afaceri!

//S-a deschis programul SRL-D 2013! Fa acum un plan de afaceri!

S-a deschis programul SRL-D 2013! Fa acum un plan de afaceri!

Direcţia Implementare Proiecte şi Programe pentru întreprinderi mici şi mijlocii a anunţat astăzi deschiderea Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.

Înscrierile se vor putea face din data de 22 aprilie pe site-ul dedicat. Mai multe informaţii despre programul SRL-D de anul acesta, modelul de plan de afaceri necesar obţinerii finanţării precum şi ghidul solicitantului puteţi găsi pe pagina Programului SRL-D.

Principalele modificări faţă de anul trecut sunt următoarele:

– Buget total crescut de la 21 de milioane de lei la 25 de milioane de lei.

– Posibilitatea introducerii realizării site-ului sub formă de investiţie.

– O serie de noi reglementări în ceea ce priveşte gradele de rudenie între asociaţii unici şi furnizorii firmelor acestora, implicate în proiect.

– Posiblitatea de achiziţionare de maşini de către afacerile care au ca obiectiv de activitate inchirierea de maşini şi taximetria.

– Procentul de minim 40% de investitii trebuie să fie respectat in momentul oricărei tragerei. Practic, prima tragere trebuie sa contina in mod obligatoriu si elemente de investitie in proportie de minimum 40% din valoarea tragerii.

 

 

Comments

comments

By | aprilie 15th, 2013|SRL-D|30 Comments

About the Author:

30 Comments

  1. Bob Dinu iunie 5, 2015 at 5:28 pm - Reply

    buna ziua am o firma SRL-D cu o vechime de 2 ani si sunt scutit de CAS. pot sa o inchid inainte de 3 ani? am inteles ca este posibil sa trebuiasca sa platesc CASu

    • admin iunie 10, 2015 at 10:10 pm - Reply

      O puteti inchide.

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×