Cum sa infiintez o firma?

Înfiinţarea unei firme este acum mai uşoară ca niciodată. Pentru majoritatea întreprinzătorilor din România, înfiinţarea unui SRL reprezintă primul pas în lumea afacerilor, de cele mai multe ori, reprezentând şi prima lor societate comercială.

Înfiinţarea unui SRL-D este recomandata tuturor persoanelor indiferent de varsta care-şi deschid prima lor afacere (regula esentiala: sa nu mai fi avut niciodata actiuni/parti sociale la nicio intreprindere din spatiul economic european). De ce, am explicat mai bine în acest articol. Actele necesare deschiderii unui SRL-D, documentele pe care trebuie să le aibă întreprinzător debutant, paşii ce urmează a fi făcuţi dar şi costurile sau cheltuielile înfiinţării unui SRL-D le puteţi vedea în rândurile în care urmează.

De precizat că înfiinţarea unui SRL-D este similară cu înfiinţarea oricărui SRL şi ar trebui să nu dureze mai mult de 3 zile. Actele necesare înfiinţării unui SRL-D sunt: contract de comodat pentru sediul social, actul constitutiv, rezervarea de nume pe care o obţii de la Registrul Comerţului, chitanţa care atestă depunerea capitalului social (minimum 200 de lei) şi o serie de formulare pe care le vei primi şi completa pe loc la Registrul Comerţului. Şi pentru că vrem să te ajutăm cu documentele necesare înfiinţării firmei, mai jos ai ataşate şi două modele de contract de comodat, respectiv de act constitutiv.

Costurile sau taxele pentru înfiinţarea unui SRL-D sunt zero. Fii totuşi pregătit cu un timbru fiscal de 4 lei, necesar a fi adăugat la dosarul (cu şină) depus la Registrul Comerţului.

 

Paşii de urmat pentru înfiinţare a unui SRL-D sunt următorii:

Ziua 1:

-Mergi la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul judeţului în care vei avea sediul social al firmei, pentru rezervarea numelui firmei. Fii pregătit cu cel puţin 5-10 variante de nume. De obicei, vei obţine rezervarea de nume pe loc.

-Completează şi încheie contractul de comodat şi actul constitutiv (nu uita că nu ai voie să alegi coduri CAEN din mai mult de 5 grupe CAEN – cele cu 3 cifre) şi împreună cu rezervarea de nume te duci la orice bancă pentru depunerea capitalului social.

-Cu chitanţa care atestă plata capitalului social, dar şi cu celelalte documente(act constitutiv, contract de comodat, copie dupa actul de proprietate al celui cu care ai incheiat contractul de comodat) te întorci la Registrul Comerţului, unde completezi formularele necesare dosarului de înfiinţare. Acestea le primeşti la biroul de Informaţii al Registrului Comerţului. De asemenea, în orice oficiu al Registrului Comerţului vei găsi toate aceste formulare şi completate sub formă de exemplu, fiind relativ facilă completarea acestora de către oricine. De asemenea, nu uita sa atasezi si o dovada de proprietate a spatiului pe care s-a facut contractul de comodat.

-Cu dosarul completat, te prezinţi la ghişeul destinat depunerii acestuia. Şi cam asta a fost. Într-o zi, în cel mai bun caz, actele înfiinţării unei firme au fost rezolvate.

Ziua 2:

-Acum aştepţi înfiinţarea firmei.

Ziua 3:

-Teoretic, în a 3-a zi, dacă nu sunt probleme în dosar, actele oficiale ale firmei ar trebui să fie gata, putând ridica de la Registrul Comerţului, Certificatul de Înregistrare. Odată acesta obţinut, poţi merge la orice furnizor specializat pentru a-ţi realiza prima ştampilă. Si sa-ti gasesti rapid un contabil pentru a te pune în temă cu obligațiile pe care le ai față de ANAF.

 

Nu uita însă, că una din obligaţiile SRL-D-ului, este ca în termen de 30 zile de înfiinţare, să înştiinţezi Directia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri printr-un email către Oficiul teritorial de care aparţine noua firmă. Acesta trebuie să conţină o copie după CI a întreprinzătorului, copie a Certificatului de Înregistrare şi o notificare scrisă, de înştiinţare, semnată şi stampilată. Modelul il regăsiţi mai jos. Iar datele de contact ale oficiilor le gasesti aici.

De precizat că şi în cazul înfiinţării unui SRL normal, procedura este în mare parte la fel, diferenţa principală constând în plata unor taxe de înfiinţare (de aproximativ 400-500 de lei). De asemenea, durata de înfiinţare poate să fie un pic mai mare în cazul unor evenimente neprevăzute sau dacă de exemplu, sediul social va fi la bloc, unde va fi necesară obţinerea acordului din partea tuturor vecinilor.

Mai multe informatii despre obtinerea celor 10.000 de euro pentru SRL-D poţi gasi in pagina dedicata de aici. Dacă mai ai alte întrebări legate de înfiinţarea unui SRL-D, verifica te rog pagina dedicata cu intrebari frecvente. Daca nu iti regasesti acolo raspunsul cautat, nu ezita să ne contactezi.

Model Contract Comodat57921 downloads
Model Act Constitutiv43323 downloads
Instiintare SRL-D30672 downloads

1.327 comentarii la Infiintare SRL-D – Acte si documente, pasi, costuri

  Bordei Gabriel

  Buna ziua.As vrea sa stiu daca SRL-D poate fi si un magazin mic la tara?va multumesc.

  NISTOR MARIUS

  Buna seara!
  Vreau sa infiintez si eu o astfel de firma,insa am nevoie de consultanta pentru elaborarea unui plan de afacere care sa imi asigure finantara.care este pretul pentru o asemenea consultanta si,se poate face plata dupa aprobarea finantarii(fiind sungura cheltuiala recunoscuta dinainte de aprobare)!
  Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
  Multumesc!

   admin

   Plata se poate face si integral dupa obtinerea finantarii. Pretul efectiv depinde de mai multe variabile, de aceea un consultant v-a contactat deja pentru a discuta mai multe in detaliu.

  MARIS AURICA

  imi place idea ,chiar saptamina viitoare voi incepe demersurile pentru a infinta SRLD problema e ca birocratia e mare si nu cred ca voi avea noroc sa beneficiez de acea financiare de 10000 euro din partea statului orcum voi incerca vreau sa imi incerc si eu norocu

   admin

   Noi va uram succes si daca aveti intrebari sau nelamuriri nu ezitati sa ne contactati!

    ionela

    Buna ziua
    As dori sa stiu daca proiectul pentru finantare este obligatoriul, eu as avea ceva banuti sa deschid un magazin? Pot cu banii mei sa deschid SRL-D , am varsta de 32 de ani asa ca ma pot incadra aici ?
    Va multumesc

  epure anca

  daca doresc sa infiintez o firma pe numele fiului meu care are 27 de ani , societate care sa desfasoare o activitate din domeniul comertului respectiv in acest caz o cafenea ce este mai avantajos sa infiintez un SRL sau un SRL-D

   admin

   In principiu, SRL-D-ul, fata de un SRL, a fost gandit tocmai pentru a ajuta tinerii sa-si deschida propria afacere, de aici si beneficiile pe care acesta il ofera. Daca insa de exemplu, aveti o afacere sezoniera, in care nu puteti tine angajati pe tot timpul anului, ori doriti ca tot profitul sa-l scoateti din firma, atunci SRL-D-ul poate sa nu fie in favoarea dvs. Chiar si aşa, puteti benefia de neplata taxelor de infiintare, si in rest (cu exceptia profitului reinvestit), daca nu apelati la cele 3 beneficii principale (AFN, credit si neplata asigurarilor sociale) el poate functiona ca un SRL normal.

    pana daniela

    Buna ziua,
    Sunt in urmatoarea situatie: am infiintat un srl-d, pt magazin produse outlet. Doresc sa stiu daca pot obtine finantarea pentru achizitii marfa sau plata chirie. Multumesc

     admin

     Va rog sa cititi descrierea programului pe acest site. Si o sa aflati exact conditiile in care puteti obtine finantarea. Se poate, dar cititi va rog conditiile complete.

  Cluci Elvis Constantin

  Buna ziua ,
  Numele meu este Elvis Constantin Cluci si as dori sa imi fac un SRL-D . Ma intereseaza daca pot obtine finantare de la stat sau de la UE pentru deschiderea in comuna Peretu Jud. Teleorman o fabricuta de prelucrare a legumelor si fructelor sin zona , cum trebuie sa procedez si cum pot face ca banii cu care trebuie sa intru eu in afacere sa ii obtin de la banca? Daca credeti ca aceasta afacere este eligibila pentru finantare astept sa ma contactati sa ma ajutati iar costurile consultatiei proiectul dar si restul de cheltueli le vom prinde in bugetul de infiintare ca si cheltuieli iar dupa inceperea afacerii voi achita si comisioane catre dumneavoastra .
  va multumesc .

   admin

   Afacerea este una eligibila pentru programul SRL-D, iar pretul consultantei poate fi platit integral dupa ce s-a obtinut finantare. V-am trimis un email cu mai multe detalii.

  ioana

  Buna ziua
  Pentru SRL-d este necesar sau nu ca administratorul sa aiba studii medii definitivate.
  Fiul nostru in acest an a terminat clasa a XII la frecventa redusa si mai are un an.
  Ar dori sa porneasca o afacere prin SRL-D dar nu stim daca este sau nu conditie eliminatorie studiile
  Multumim

   admin

   In cadrul programului SRL-D, nu este necesar ca administratorul sa aiba studii medii definitivate. Aceasta restrictie era (este) valabila doar pentru programul START.

  ana

  As dori sa imi deschid si eu un srl-d, insa am o nelamurire.Stau in chirie intr-un apartamnet cu 3 camere si as dori ca una din camere sa fie sediul firmei.Am contract cu propretarul insa atat. Nu am bulentin de Bucuresti sau viza de flotant.Se poate fara acestea?
  O zi buna!

   admin

   Din pacate, pentru sediul social este necesar un contract de comodat sau inchiriere cu proprietarul spatiului (plus o copie dupa actul de proprietate al spatiului). Daca sediul va fi la bloc, mai este nevoie si de o lista cu semnaturi ale vecinilor imediat apropiati.

  Salut.
  Foarte utila pagina si informatiile mi-au fost de mare folos. Iti multumesc mult. Vreau sa te intreb, in situatia in care intentionez sa deschid o astfel de societate comerciala, insa desfasurarea activitati se va realiza in mediul online, expunand acolo produsele, si neavand un magazin fizic, imi este totusi necesara casa de marcat?deoarece unele vanzari le pot realiza fizic, pentru clienti din orasul meu. Eu cred ca da, vreau sa ma asigu doar. De asemenea, in situatia sediului social ales in bloc de apartamente, in afara de contractul de comodat, mai este necesar acordul vecinilor? Multumesc pentru raspunsuri.

   admin

   In ceea ce priveste casa de marcat, aceasta este o problema de natura juridica, din afara expertizei noastre. Va sfatuim sa intrebati un avocat. In ceea ce priveste contractul de comodat, da, este nevoie si de acordul vecinilor.

  Benahmed Hajnalka

  Buna ziua ,
  Daca o persoana straina se afla pe teritoriul Romaniei de cativa ani si detine Carte de rezidenta pentru membru de familie cu CNP romanesc , si i s-a spus ca beneficiaza de toate obligatiile si drepturile unui cetatean roman in afara de dreptul de vot , cu varsta de pana in 35 de ani , va rog sa imi spuneti daca poate deschide un SRL-D.
  Va rog sa ma contactati si pe mail .
  Multumesc.

  Andreea

  Buna seara. Daca contractul casei in care locuiesc este pe numele ambilor parinti, este necesar sa semnez contract cu amandoi? De asemenea, dupa instiintarea Agentiei in termen de 10 zile, este obligatoriu sa aplic pentru programul de finantare? Observ ca pentru Planul de investitii comert, trebuie minim 1 an de vechime. Va multumesc.

   admin

   Da, trebuie semnat cu amandoi. Nu exista obligatia de a aplica pentru programul de finantare. Puteti folosi SRL-D-ul ca un SRL normal. Finantarea este o facilitate, nu o obligatie.

  maria

  Buna ziua care sunt criterile de obtinere a finantaride 10.000 euro?
  As dori sa incep o afacere cu dulciuri de casa si am nevoie de consiliere.

  Benahmed Hajnalka

  Buna ziua din nou,
  Intai de toate va multumesc pentru raspunsul anterior.
  Intrebare: o persoana care vrea sa deschida o societate are inchiriat un spatiu .Exista obligata sa aibe spatiul inchiriat pentru un anumit numar de ani sau poate sa inscrie cu acordul proprietarilor acea adresa ca adresa de sediu de Societate?

  liviu

  cel care infiinteaza un srl-d este asociat unic sau poate avea asociati ? daca poate avea asociati , acestia pot avea peste 35 de ani ?

   admin

   Pot exista si mai multi asociati, insa toti trebuie sa aiba pana in 35 de ani si sa nu mai fi avut firma pana acum.

  liviu

  da , scuze , am inteles ca e asociat unic , dar mai am o intrebare ; – daca nu obtii finantare sau nu prezinti plan de afaceri , poti ramane cu firma si sa ai activitate normala ? In cazul asta ce obligatii si ce beneficii sau scutiri de impozite ai ?

   admin

   Participarea la finantare nu este obligatorie, va puteti desfasura activitatea in mod normal. Puteti benefica si de scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale din partea angajatorului pentru pana la 4 angajati, dar doar daca aveti minim 2 angajati cu norma intreaga.

  Mircea

  Bunza ziua!doresc sa imi deschid o firma de transport marfa international pe 3.5t. Pt inceput comenzile vor fi luate de pe bursa. Pot sa imi deschid un SRL-D ? in cat timp voi primi aceea suma de 10.000 daca indeplinsesc conditiile?daca imi deschid firma care este suma care trebuie sa o depun ca capital?eu am domiciliul In judetul Alba si doresc sa imi fac un flotant in judetul Cluj pot sa intemeiez firma daca am flotant in Cluj pe aceea adresa?

   admin

   Puteti sa va infiintati un SRL-D fara probleme, insa nu puteti cere finantare pentru achizitia de masini de transport. Trebuie sa aveti alte cheltuieli. Puteti sa faceti cheltuieli in aproximativ 1-2 luni din momentul in care ati depus planul de afaceri online. Capitalul social minim este de 200 de lei. Iar domiciliul dvs nu are importanta, ci locatia pentru sediul social pe care o alegeti.

  Dan

  Buna ziua,

  Daca am detinut anterior un PFA, sunt eligibil pentru infiintarea unui SRL-D?

  Multumesc.

  Muntean Catalin

  Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine infiintarea unui SRLD. Un magazin de accesorii pentru telefoane. Eu am mai avut o firma pe care am inchis-o acum 2 ani. Mai pot beneficia de acest program pentru tinrii intreprinzatori. Daca nu as alege sa fac firma pe prietena mea care nu a mai avut vreo firma pana acum. As dori sa discut cu dumneavoastra daca imi puteti oferi consultanta in vederea accesarii acelor fonduri nerambursabile?

   admin

   Daca ati mai avut o firma in trecut, nu mai puteti sa va infiintati un SRL-D. Va putem oferi evident si consultanta pentru accesarea acestor fonduri. Va rugam sa ne trimiteti un numar de telefon pe adresa noastra de email sau sa ne sunati pe unul din numerele de la contact pentru a putea discuta mai pe larg.

  Geo

  Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu un raspun…o brutarie la tara sau ar putea fi o afacere elegibila pentru finantarii de la stat?

  Muntean Catalin

  Va rog sa imi spunetice se intampla in cazul in care am beneficiat de neplata taxelor sociale pentru 2 angajati ai unui SRL-D si dupa 1 an trebuie sa-l inchid? Acolo scrie ca trebuie sa mentin 2 ani acele 2 posturi. Si va mai rog sa imi mai spuneti daca trec ca sediu social apartamentul meu ce taxe trebuie sa platesc? Va multumesc

  Mi-am infintat un SRL-D, insa am uitat sa trimit mail la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri. Ce se poate intampla? Tin sa mentionez ca nu accesez programul de finantare. Va multumesc

  Ionut

  Buna ziua. Am o intrebare legata de accesarea facilitatilor oferite srl-d -ului si anume: daca angajez 2-3 persoane, pe durata nedeterminata inainte de obtinerea fodurilor mai trebuie sa angajez alte persoane si dupa obtinerea facilitatilor? Multumesc

  Cosmin

  Buna ziua! Pot sa infiintez un SRL-D cu obiectiv Transportul in trafic international? Care ar fii conditiile pentru primirea celor 10 000 euro ? Tin sa precizez ca activitatea se va desafasura in afara Romaniei. Pot folosii acest fond pentru achizitia unui TIR second-hand ? Va multumesc !

  Nicolae G

  Salut.Am o intrebare legata despre acest SRL-D.In momentul de fata sunt in derulare cu infiintarea unui SRL-D.De precizat ca sunt nou in acest domeniu,iar multe lucruri le invat acum.Maine se implinesc 10 zile de la infiintarea firmei.In cazul in care nu voi instiinta AIPPIMM in legatura cu firma nou infiintata,voi pierde calitatea de SRL-D?Finantarea de 10000 de euro este eligibila pentru achizitia de camioane noi?Garantarea unui imprumut de pana la 80% este eligibila pentru achzitia de camioane noi sau second-hand?Sau ar trebui sa mi se acorde cosultanta in legatura cu activitatea firmei.Va multumesc.

   admin

   Va sfatuiesc totusi sa instiintati OTIMMC-ul cat mai repede. Din pacate, finantarea nu poate fi acordata pentru achizitia de camioane noi, daca vreti sa le folositi pentru transportul de marfa in numele tertilor. Toate activele trebuie sa fie noi si trebuie sa fie in legatura directa cu codul CAEN pe care se acceseaza programul.

  Buna ziua, doresc a pune pe picioare o afacere tip transporturi. Imi puteti da o adresa de email in care sa va pot prezenta in mare acest plan de afacere si sa ma indrumati ?

  andreea

  buna ziua,
  as dori sa-mi deschid o agentie de turism pe srl-d si vreau sa stiu daca pe langa agentie pot face si stampile adica sa am 2 activitati?
  si sa-mi spuneti daca dvs ma puteti ajuta cu planul de afaceri bineinteles contra cost

  ionut

  as dori sa stiu daca imi deschid o firma de montaj parbrize as beneficia de finantare….multumesc!

  Rosca Mircea

  Buna as vrea sa deschid un srl-d spatiu care doresc sa-l inchiriez est la parterul unui imobil de locuinte,este necesar acordul veinilor,si daca vreau o firma de inramari de tablouri ,si prelucrarea de geamurisi oglinzi ,pot primi finantare .va multumesc,astept raspuns

   admin

   Afacerea pe care doriti sa o infiintati este eligibila, puteti obtine in principiu finantare. Pentru sediul intr-un bloc, da, este nevoie de acordul vecinilor.

  Cristina

  Buna ziua! Ma intereseaza infiintarea unui SRL-D, dar am o nelamurire. In trecut am detinut actiuni la Banca Transilvania si Societati de Investitii Financiare. Mentionez ca le-am cumparat de la Bursa de Valori Bucuresti si acolo le-am si vandut. Ma incadrez in conditiile cerute? Multumesc.

  Alexandra

  Buna ziua,

  Am 23 de ani si as dori sa deschid o firma de curatenie in regim SRL-D. Pot beneficia de acest regim SRL-D si de finantare?

  Multumesc

  loredana

  buna,eu vreau sa imi inchiriez un spatiu de cosmetica intr`un salon.se poate faceSRL_D in loc de PFA?multumesc

   admin

   Se poate face un SRL-D, evident. Daca vreti de SRL-D sau PFA, depinde doar de ce cum apreciati ca ar fi mai avantajos fiecare.

  Emanuel Popa

  Buna ziua.
  Vreau sa infiitez un SRL-D si sa accesez fondul nerabursabil.
  Dupa ce m’am documentat am inteles ca pasii sunt urmatorii.
  1. Fac un plan de afaceri cu o firma de consultanta autorizata.
  2. Infiintez SRL-D
  3. Ma inscriu pentru obtinerea fondului.
  4. Deschid un cont la CEC Bank in care depun valoarea egala a AFN-ului solicitat
  5. Deschid firma.

  vreau doar sa stiu daca ordinea pasilor este corecta . iar daca dupa perioada de 10 zile – 2 luni .primesc aprobarea ca firma este eligibila pentru obtinerea fondului sau primesc chiar fondul in contul CEC Bank ?
  alta intrebare ar fi in legatura cu tragerile de bani care se fac in numar de 12 , nu mai mult de 1 pe luna. nu imi e clar .pentru ca ma gandesc ca o sa fac plati in mai multe directi si sigur mai mult de 1 pe luna sau 12 in total.
  Iar ultima intrebare , ce este “Garanţii acordate de Fondul National de Garantare a creditelor ” si de ce “60% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 de euro” .

   admin

   Pasii sunt urmatorii:
   - Infiintati SRL-D-ul
   - Realizati un plan de afaceri, singur sau cu ajutorul unui consultant si il depuneti apoi online.
   - Intre timp puteti deschide un cont la cec.
   - Dupa obtinerea finantarii, semnati contractul de finantare, deschideti contul la cec daca nu ati facut-o pana acum si din acel moment, puteti face cheltuielile din proiect.
   - Daca ati facut planul de afaceri fara componenta bancara, nu trebuie sa depuneti la CEC cei 10.000 de euro. Ci doar trebuie sa aveti in momentul in care faceti o tragere, jumatatea echivalenta din ea, aportul propriu.
   - Pe o singura tragere se pot introduce mai multe plati.
   - Garantii bancare oferite de FNGCIMM se acorda in schimbul unui comision din valoarea creditului. Practic, platiti sa zicem 1% din valoarea creditului catre Fond, pentru ca acesta, sa garanteze catre banca, 80% din valoarea creditului. Nu mai puteti plati, CEC-ul se duce la Fond si isi recupereaza pana la 80% din credit.

  RAMIS NARCIZA

  Aş dori să deschid un srl d cu obiect de activitate atelier de croitorie. Vă rog să-mi spuneţi clar pasii pe care trebuie să-i urmez pentru a reuşi să accesez şi cei 10000 de euro

   admin

   Pentru deschiderea SRL-D-ului trebuie doar sa urmati pasii din ghidul de infiintare de pe acest site, iar pentru obtinerea finantarii trebuie doar sa ne contactati pe noi.

  Radu

  Buna ziua . Numele meu este Radu , sunt student si doresc inceperea unei afaceri in domeniul turistic , mai exact realizarea unui spatiu de cazare la Vama Veche iar ideea fondurilor nerambursabile din cadrul SRLD imi surade…imi puteti spune daca sunt eligibil pentru acest program sau daca exista alte programe mai avantajoase ?

   admin

   Sunteti eligibil pentru program, dar probabil este foarte greu de obtinut un mix de cheltuieli eligibile avantajos pentru afacerea dvs.

  Radu

  Si nu ar exista niciun program nu prea complicat prin care sa accesez fonduri nerambursabile in ramura turismului ( rural , litoral , program pt tineri )???Sunt interesat chiar de o consultanta / parteneriat cu dumneavoastra daca se poate face ceva

  pirvu andrei

  Buna ziua . am si eu o intrebare . u srl-d poate functiona ca firma de prestari servicii de obtinere de despagubire ( contract cu o firma mai mare de astfel de prestari servicii) , ma gandesc ca sa beneficiez de scutirea de taxe pentru infiintare .

  Andrei

  Buna ziua,

  La infiinatrea unui SLR-D cat timp (maxim) avem la dispozitie sa facem angajari (care este numarul minim de angajati care trebuie sa-l aiba SRL-D-ul?) si cat timp pot pastra SRL-D-ul pana sa pun business-ul in miscare? ( ma refer la faptul ca dupa inregistrarea firmei cat timp o pot pastra fara angajati si fara a desfasura o anumita activitate (practic cheltuieli,venituri,profit = 0, daca se poate vorbi astfel)

  Multumesc

   admin

   Nu aveti o periaoda limita in care sunteti obligat sa angajati pe cineva. Ba mai mult, va puteti desfasura activitate si fara niciun angajat. Puteti sa-l infiintati acum, sa nu angajati pe nimeni 2 ani de exemplu si abia atunci sa aplicati pentru finantarea de 10.000 de euro.

  Dan

  Buna ziua,

  Doresc sa infiintez un SRL-D cu activitate in domeniul IT Software, mai exact dezvoltare de site-uri web si vanzare de produse software dezvoltate in cadrul companiei. Banuiesc ca domeniul este eligibil, insa v-as fi recunoscator daca mi-ati confirma acest lucru.

  Am inteles ca pentru a putea benefica si de scutire de la plata contributiilor de asigurari sociale din partea angajatorului trebuie sa am minim 2 angajati cu norma intreaga. Pot sa ma angajez pe mine insumi cu norma intreaga in cadrul firmei?

  Multumesc!

  TRUICA PETRONEL CRISTIAN

  SALUTARE…AS VREA SA IMI DESCHID UN SRL-D SPALATORIE AUTO SI VULCANIZARE…SE POATE PRIN PROGRAMUL SRL-D? MENTIONEZ CA FIRMA VREAU SA O FAC PE NUMELE LUI NEVASTA-MEA..ARE 18 ANI

  TRUICA PETRONEL CRISTIAN

  SI DACA AS VREA SA DESCHID AMANDOUA CUM AS PUTEA SA PROCEDEZ IN ACEST CAZ?

  Andrei

  dupa infiinatrea SRL-D-ului exista cheltuieli cu aceasta daca inca nu am pornit un business? ( taxe, impozite sau altceva chiar daca nu produc/comercializez nimic ??? )

  Multumesc

  raluca

  Buna ziua. as dori sa deschid un srl-d pentru un magazin de imbracaminte si cosmetice. problema e ca stau in chirie si nu am viza de flotant, doar contract de inchiriere si as dori ca sediul social al firmei sa fie aici. de asemenea as dori sa stiu daca pot aplica pentru finantarea de 10.000 e si cand e termenul limita. va multumesc.

   admin

   Pentru ca sediul firmei sa fie in locatia unde stati in chirie, trebuie sa incheiati un contract de comodat cu proprietarul spatiului. Pentru finantarea SRL-D, cel mai probabil anul acesta bugetul este epuizat, insa putem aplica de la anul, din februarie cand ar trebui sa se deschida din nou finantarile.

  Robert

  Buna ziua,
  Sunt interesat de infiintarea unui srl-d in domeniul transporturilor..
  As dori finantarea pentru achizitionarea unei autoutilitare de 3,5 t pentru transport extern. Am putea gasi alta sursa de finantare?

   admin

   Din pacate, in cadrul programului SRL-D nu se dau bani pentru achizitionare de masini de transport in numele tertilor. Puteti sa va faceti insa un SRL-D si sa participati la programul START anul viitor, acolo masinile de transport sunt eligibile. Dar daca nu atingeti macar 80 de puncte, e destul de greu de obtinut finantarea.

  Ionescu ana maria

  Buna seara ! As vrea sa mi deschid un SRL D pt un magazin online de accesorii pt telefoane . Fiind un magazin online , as vrea sa am sediul social in apartamentul in care locuiesc ( bineinteles o sa fac contract de inchiriere cu proprietarul si o sa vorbesc si cu vecinii pt semnaturi ) este vreo problema? De asemenea fondurile care se primesc acopera integral cheltuielile din planul de afaceri sau trebuie sa vin si eu cu un aport ? Daca da , cam cat ar fi procentual acest aport ? Multumesc

   admin

   Se poate infiinta un SRL-D pentru un magazin online. Insa, fondurile reprezinta o co-finantare de 50%, practic dvs trebuie sa veniti cu 50% plus TVA-ul aferent cheltuielilor. De aseemenea, din valoarea intreaga a proiectului, 40% trebuie investiti. Va rog sa cititi mai exact articolul dedicat programului SRL-D.

  sbt

  buna seara,
  am de gand sa infiintez un srl-d, mentionez ca am 26 de ani, firma ar avea ca domeniu de activitate servicii de curatenie interioara, cu acest gen de activitate as avea sanse pentru finantare? si in cazul in care da si dupa un timp nu se mai inregistreaza profit, ce se intampla?
  va multumesc anticipat

   admin

   Puteti sa va infiintati un SRL-D pe curatenie, nu este nicio problema. Daca nu aveti profit, atata timp cat puteti sustine pierderile, nu se intampla nimic.

  Marius

  Buna ziua,

  Se poate infiinta un SRL-D pentru o vulcanizare mobila? Se poate obtine finantarea de 10.000 E pentru cumpararea de unelte/aparate specifice acestei activitati(presa, aparat de echilibrat etc) si deasemenea pentru achizitionarea unei autoutilitare?

  Mulumesc,

   admin

   BUna ziua,
   Se poate infiinta un SRL-D pentru o vulcanizare mobila, iar finantarea poate fi folosita pentru cumpararea echipamentelor specifice. Din pacate, masina nu poate fi achizitionata. Oricum, avand in vedere ca dvs plateati 50% din ea plus TVA-ul, cred ca la aceeasi suma, gasiti alternative second hand atractive pe piata.

  Andrei

  Buna ziua,
  Vreau sa infiintez o ferma in vederea cresterii de bovine pentru carne. Este posibil sa imi deschid SRL-D cu acest domeniu de activitate? Va multumesc.

  Stefan

  Buna!
  Doresc sa incep o afacere mixta mai precis o livada cu pomi fructiferi si crestere de albine. Sunt eligibil ? Daca raspunsul este da as dori sa stiu cum pot fi ajutat in elaborarea proiectului.
  Multumesc !

  Stefan Iulian

  Buna ziua!Am si eu o intrebare: Doresc sa-mi deschid un bar-cafenea prin intermediul unei firme SRL-D , si prin intermediul unui ajutor financiar nerambursabil! Exemplu:eu pun 5000 si daca aplic la acest program as mai putea lua inca 5000 ?

  alecs vrs

  Buna ziua.Astazi am inceput demersurile pt infiintarea unui Srl-d.Am facut rezervare pt nume,dar am fost trimis la un notar sa fac actul constitutiv si declaratia pe proprie raspundere.La notar costa 300 lei actul constitutiv si 40 lei declaratia pe proprie raspundere.Nu trebuie sa fiu scutit de plati la srl-d?Multumesc anticipat!

   admin

   Scutirea de plati se refera la cere de inregistrare de la ONRC. Actul constitutiv nu trebuie inregistrat la notar, ca de altfel nici declaratia pe propria raspundere. Cine v-a dat aceasta informatie, v-a informat gresit. Urmariti va rog pasii din acest articol, sunt suficienti pentru infiintarea firmei fara niciun ban.

  Alex

  Buna ziua,
  Eu am virsta mai mare decit 35 iar sotia sub virsta de 35 de ani, deci vrem sa luam in considerare toate avantajele posibile ptr un SRL-D, deci cum este bine sa facem? Dorim sa primim si acel ajutor de 10000euro plus scutirea nenumerate taxe, etc. Deci atunci trebuie sa facem firma pe numele la sotia numai? daca da atunci cind as putea sa intru si eu in firma ca asociat, adica dupa cit timp?
  Multumesc

   admin

   Firma trebuie facuta pe nuemele sotiei, iar dvs puteti deveni asociat dupa 3 ani, dupa ce firma isi pierde statutul de SRL-D.

  Irina

  Buna ziua,
  Vreau sa infiintez un SRL-D in domeniul contabil. Se poate? Daca da, puteti sa imi spuneti de ce anume am nevoie pt functionarea ei? Mentionez ca am diploma de economist dar nu sunt membru CECCAR. Pot sa angajez un expert contabil? Multumesc

   admin

   Puteti infiinta o firma in domeniul contabil. Cu toate acestea, in ceea ce priveste conditiile pentru functionare, cel mai bine va informati la Registrul Comertului.

  Andreea

  Ma gandesc sa infiintez un srl d doar cu scopul de a beneficia de scutirea taxelor de inmatriculare, deocamdAta nu ma gandesc sa beneficiez de facilitati, gen fonduri, scutire de la plata contributii, etc. pot asa ceva? La cod caen pot sa trec activitati de consultanta pentru afaceri si management? Pot sa trec si operatiuni de import a produselor alimentare, cosmetice si parfumerie? Si activitati de comercializard cu ridicata si amanuntul a acestora ? Dar activitati de productie si comercializare articole de mobilier? Multumesc.

   admin

   Se pot toate aceste activitati introduce si se poate infiinta firma beneficiind si doar de neplata taxelor de infiintare.

  Alina

  Sunt foarte utile si bine transmise informatiile de pe acest site.
  Vreau sa infiintez un srl-d (am 25 ani)cu activitate de consultanta in sisteme de management in organizatii, fara angajati in prima etapa.
  Cat timp se poate sa functioneze fara angajati?
  As putea beneficia acei 10000 euro?
  Imi trebuie un expert contabil pt actele ce trebuie raporate?
  Multumesc aniticipat!

   admin

   Va multumim pentru aprecieri. Puteti infiinta un SRL-D si puteti functiona fara angajati pe perioada nedeterminata. Daca doriti insa cei 10.000 de euro, dupa ce ati obtinut finantarea, in momentul in care cereti prima transa de bani, trebuie sa aveti minimum 2 angajati. Pentru semnarea si depunerea declaratiilor fiscale si ale documentelor aferente, daca sunteti absolventa de ase, nu este nevoie de o semnatura autorizata.

  Bogdan

  Buna ziua,
  as dori sa stiu daca pot infiinta un srl-d cu urmatoarele coduri CAEN:
  6201 – cod CAEN activitate principala
  1051 – activitate secundara (se poate aplica pe aceasta activitate pentru cei 10000E?)
  de asemenea as dori sa stiu daca mai pot adauga la infiintarea srld-ului urmatoarele coduri CAEN (0145,0149) sau daca le pot adauga dupa infiintare.

  Multumesc

   admin

   6201 se poate introduce, 1051 nu se poate, iar ultimele doua, nici ele nu pot fi adaugate, nici la infiintare, nici dupa, atata timp cat sunteti srl-d.

  Cristian Matea

  Salut, as vrea sa stiu daca, in cazul preluari unei fransize pot sa incep cu un srl-d ? . Am 35 ani si nu am mai avut firma pana acum. In plus as vrea sa mai stiu daca pot accesa astfel de fonduri si dupa demararea activitati tinand cont si de faptul ca este o afacere in fransiza. Multumesc .

  Alex

  Daca bugetul ptr cei 10000 euro sa epuizat si noi infintam un SRL-D anul acesta, atunci la anul putem aplica ptr acel ajutor de 10000 euro???

  Cornel

  Buna ziua, vreau sa stiu daca pot infinta un SRL-D care sa aiba ca obiect de activitate codul caen 9319(pescuit sportiv si de agrement)

  Paul

  Daca doresc sa infiintez un SRL-D pot sa aleg urmatoarele coduri CAEN:
  4741
  5829
  6201 – am vazut ca ati raspuns ca se admis
  6311
  9511
  ?

  Sa consideram ca sunt permise. Este posibil ca firma sa nu activeze decat in 1-2 cazuri din cele specificate?

  Alexandru

  Buna ziua,

  La intocmirea actului constitutiv pentru SRL-d ma intreb daca articolul urmator: „ e) are în obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţionala în vigoare (CAEN Rev 2). ” se refera la 5 activitati sau la 5 grupe de activitati, 5 grupe de cod CAEN, asa incat se pot alege mai multe activitati cu conditia ca in total sa nu se depaseasca 5 grupe CAEN? Multumesc !

   admin

   Se referă strict la grupe. O grupă poate avea mai multe coduri CAEN. Grupa este formata din codurile CAEN cu primele 3 cifre identice. Deci puteti avea 5 grupe CAEN si 5, 8, 10 sau 15 coduri CAEN, depinde cate coduri CAEN include fiecare grupa.

  adrian

  Buna seara si felicitari pentru acest site. Foarte multe informatii utile. As dori sa deschid un SRL-D cu un magazin de articola sportive si accesorii mai exact in domeniul tirului cu arcul. Intrebarea e daca pot beneficia de cei 10000 euro in urma aplicarii la program. Va multumesc

  Remus

  As dori sa infiintez un SRL-D cu obiect de activitate fast-food si am vazut din posturile anterioare ca pentru acest an nu mai este finantare.Intrebarea ar fi:daca incep anul aceste activitatea cu 2 angajati si doar la anu in februarie pot sa mai aplic pentru cei 10 000 EURO..

  ion

  daca fiul meu este inca elev cu varsta de 18 ani impliniti si doreste sa infiinteze un srl-d in domeniul comercial(magazin mixt)este vreo problema
  poate unul dintre parinti sa fie angajat la acest fel de afacere.

  Iusan Gabriel Florin

  Buna ziua. Pot sa imi fac un srl d si sa nu am nici un angajat? Pentru o firma de transport marfa. Am ceva de riscat daca nu imi fac srl normal. Nu vreau fonduri. Multumesc

  Remus

  am voie sa folosesc codul caen 4711(vanzarea cu amanuntul a unei largi palete de produse, din care predominante sunt produsele alimentare, bauturile sau tutunul)..este precizat si tutunul dar fiind SRL-D nu ai voie sa comercializei tutun si alcool.

  Alex

  Buna ziua. As dosri sa infiintez un SRL D. Inteleg ca suma nerambursabila de 10.000 euro nu se mai da. Am nevoie de 100.000 EURO. La CEC Bank exista un credit pentru SRL D. Il pot accesa avand in vedere ca firma este nou infiintata si nu pot prezenta situatii financiar economice?

   admin

   Inscrierile pentru anul acesta sunt inchise. Insa puteti aplica din nou la anul, din luna februarie de obicei. Si tot atunci, puteti aplica si pentru creditul de 100.000 de euro. Acesta poate fi contractat doar o data cu AFN-ul de 10.000 de euro. Si da, ambele se pot obtine chiar daca firma e abia infiintata.

  Alex

  Inteleg. Deci chiar daca deschid SRL D acum tot nu pot accesa creditul de 100.000. Am fost pe la diferite banci dar nimeni nu ofera credit daca nu ai vechime.

  florin ilea

  buna seara doresc sa imi deschid un srl-d in domeniul electric mai exact vinderea de material electric si executarea de instalatii electrice si as vrea srl-d pentru ca is la inceput si as dori sa fiu scutit de platile sociale la angajati.As vrea sa stiu daca pot sa deschid un srl-d in aceasta situatie si care sunt usile la care trebuie sa bat va multumesc anticipat.

   admin

   Puteti sa va deschideti un srl-d, nu trebuie sa bateti la nicio usa, totul este transparent si usor de accesat. Daca doriti asistenta in realizarea planului de afaceri pentru obtinerea finantarii, va rog sa ne contactati la numerele de telefon din pagina de contact.

  Alex

  Daca infiintez SRL D si pornesc activitatea, iar in 2014 accesez programul START pentru accesarea fondurilor nerambursabile in vederea achizitonarii de spatiu sau platii datoriilor am sanse? La cheltuieli eligible este mentionata achizitionarea de spatiu si echipamente, etc…

  Ionut

  Am citit cate ceva de pe aici si imi sunt de foarte mare ajutor, dar am o singura intebare cu acest srl-d pot sa imi deschid un magazin de haine second hand,care la randul meu ma aprovizionez cu haine second hand, fara a depune actele pentru fondurile nerambursabile.Va multumesc.

   admin

   Da, puteti infiinta un magazin. Puteti functiona si fara să aplicati la program. Si daca vreti, puteti aplica la acesta, in urmatorii 3 ani, cat mai sunteti srl-d.

  Ionut

  Ok.Va mutumesc mult pentru raspuns, dar din toate intrebarile pe care le am mai pot pune inca o intrebare? Dar daca afacerea nu merge si in timp de 6 luni vreau sa o inchid, se poate sau nu.Va multumesc mult.

  Ionut

  As vrea sa incep demersurile pt firma, si nu stiu unde trebuie copletat contractul de comodat şi actul constitutiv, daca ma puteti ajuta va sunt recunoscator. si inca ceva daca ma duc sa imi rezerv numele firmei nu trebuie sa platesc nimic? Va multumesc!

  Turcu R.

  Buna ziua,
  fiica mea are 27 ani, locuieste la bloc, este arhitect-urbanist, are stampila si drept de semnatura. Poate sa beneficieze de fonduri europene daca-si face srl-d pt lucrari in domeniu arhitectura-urbanism? daca da, in ce conditii?multumesc anticipat.

   admin

   Da, poate sa isi infiinteze un srl-d şi sa beneficieze de cei 10.000 de euro. Trebuie sa-si infiinteze SRL-D-ul si pe urma sa aplica anul viitor la program. Daca avezi nevoie, ne puteti contacta pentru consultanta in realizarea planului de afaceri.

  Dan

  Captivant si instructiv articolul dumneavoastra! Este multumitor sa afli articole originale si diferite.

  Ionut

  Buna ziua!Vreau si eu sa incep o mica afacere la tara (SRL-d) cu un magazin mixt.As dori
  sa stiu daca am voie sa vand tutun si alcool.Va multumesc

  Iulian Moclea

  Buna ziua!

  Vreau sa deschid un SRL-D cu activitate web design si firme luminoase…Daca nu aplic pentru cei 10.000 euro, nu angajez 2,3 persoane momentan, pot beneficia doar de scutirea platii de infiintare?

  Multumesc!

  Buna ziua,

  Din cate am inteles, conform unei legi noi, impozitul local pentru locatia sediului social va fi marit? Ne puteti directiona catre un loc unde sunt informatii valide cu privire la acest aspect?

  Multumim!

  Victoria

  Buna ziua, vreau sa deschid un SRL-D, cu gen de activitate comerț lenjerie din ue, comercializarea va fi prin magazin online si din sediul companiei, cat va costa proiectul ? si sediul trebuie sa fie in sat ? sau in Bucuresti cume mai bine?

   admin

   Sediul trebuie sa il alegeti in functie de vadul comercial, de accesul la furnizori, de costurile aferente, de criterii care tin de afacerea dvs, nu de conditionarea obtinerii unei finantari. In ceea ce priveste pretul, va rugam sa ne contactati pe unul din numerele de telefon de la contact.

  preda iulian

  am inteles ca se mai poate aplica pentru cei 10.000 de euro de la anul..am intentia sa imi fac firma de acum pentru ca am nevoie.
  trebuie neaaparat srl-d?
  pentru srl-d o conditie este sa ai permanent doi angajati?? pentru ca nu am certitudinea ca le voi putea plati taxele la stat.
  multumesc anticipat

   admin

   Puteti sa va faceti firma de acum si sa aplicati in oricare din cei 3 ani cat sunteti srl-d. Cei doi angajati trebuie sa ii aveti abia in momentul in care veti face prima tragere de bani din finantare. Insa, odata angajati, cele doua posturi vor trebui mentinute timp de 3 ani.

  Cornel

  Buna dimineata, as vrea sa imi deschid un srl-d si am inteles ca sunt anumite restrictii in legatura cu codurile CAEN. Vreau sa va intreb daca aceste coduri CAEN se poate adauga la un srl-d; 479, 478, 477, 960, 562. Ca din cate am inteles se poate adauga pana la 5 grupe si sa va spun sincer nu prea ma pricem la asta adica nu sunt sigur daca, codurile de mai sus sunt grupe sau nu. Va multumes!

   admin

   Cele enumarate sunt grupe, insa este posibil ca nu toate codurile caen aferente acelor grupe sa fie acceptate. Ma refer la cele care contin comercializare de alcool si tutun. Din pacate, fiecare Oficiul al Registrului Comertului interpreteaza diferit legea si cel mai bine veti fi lamurit la Oficiul unde intentionati sa deschideti firma.

  Andrei

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca in cazul infiintarii unui SRL-D care sa fie elegibil cu acest program sunt afectat in cazul in care apar ca si Administrator in cadrul unui SRL care are un asociat unuic ( o alta persoana)

  Multumesc.

   admin

   OUG 6/2011 a fost modificata, si acum permite si celor care au fost administratori in alte firme, dar nu au fost actionari, sa infiinteze un SRL-D. Atentie mare insa, e posibil ca declaratia pe propria raspundere la Oficiul Registrul Comertului sa nu fie actualizata si sa cuprinda si referiri la faptul ca ati fost sau sunteti administrator. Trebuie sa le atrageti atentia ca legislatia s-a modificat.

  Iuliat

  Buna. Am dreptul sa imi fac SRL-d chiar daca nu aplic pentru acel probram care iti ofera acei 10.000 de euro?? Vreau sa imi deschid un mic magazin si deocamdata vreau sa vad cum functioneaza si poate in viitor o sa aplic si pentru acei 10.000 de euro.

  O alta intrebare referitoare la obligatiile SRL-d : ce rol are acea instiintare in termen de 10 zile catre Agentia pentru implementarea proiectelor si programelor pentru IMM-uri ?

  Multumesc !

   admin

   Da, puteti sa va deschideti afacerea si fara sa aplicati la program. Instiintarea trebuie facuta in cele 10 zile pentru luare in evidenta a firmei de catre OTIMMC. Este o procedura de documentare statatistica, insa e obligatorie.

  viky

  Buna seara.As dori sa imi deschid o afacere tip birou conta si birou inmatriculari auto si tot ce tine e domeniul auto.Se poate amandoua?Sunt un contabil cu doar 2 ani experienta si as vrea sa incerc un SRL/D.Ma puteti ajuta cu niste coduri CAEN?Va multumesc.

   admin

   Puteti desfasura ambele activitati pe SRL-D. În ceea ce priveste codurile CAEN, puteti folosi:
   7022 Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management
   8299 Alte activităţi de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.
   8219 Activităţi de fotocopiere, de pregătire a documentelor şi alte activităţi specializate de secretariat
   692 – Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal

  RALUCA

  buna ziua as dori sa deschid un srl d se acorda finantare si pentru publicitate ?

  Andreea

  Buna ziua! Sunt medic dentist si vreau sa imi deschid o firma (pfa sau srl-d) pentru a face un contract de comodat la cabinetul unde lucrez. As avea cateva intrebari: daca imi deschid srl-d, trebuie sa mai angajez minim 2 persoane? Sau este de ajuns sa angajez un contabil? De asemenea, in afara de cei 3% care am inteles ca trebuie platiti din venit, si nu din profit, ce mai trebuie platit? CAS? Nefiind in domeniu, pentru mine este o intreaga nebuloasa si nu imi pot da seama ce ar fi mai avantajos, pfa sau srl-d. Multumesc anticipat!

   admin

   Daca deschideti un SRL-D trebuie sa aveti minim 2 angajati DOAR dacă accesati cei 10.000 de euro sau nu vreţi sa platiti CAS-ul din partea angajatorului pentru fiecare angajat. Daca veţi functiona fara angajati, veţi avea un impozit de 3% pe venituri.

  Sabrina

  Buna ziua. Dores sa-mi deschid un srl-d si as vrea sa stiu daca imi incep activitatea anul acesta pot sa beneficiez de finantare in momentul in care sunt fonduri, respecriv feb 2014?

  Liana

  Buna,va rog frumos sa-mi spune-ti daca sunt eligibila pt cei 10.000 de euro daca imi deschid un srl-d, activitate in regim de bar sau restaurant nu stiu exact pt ca avem si regim alimentar si jocuri da noroc.mai multe detali le aflu luni cand deschid srl

  eduard86

  buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati ca sunt novice in domeniu… am certificatul de inregistrare a firmei dar nu stiu unde ar trebui sa trimit mail la AIPPIMM (am citit undeva ca este obligatoriu in termine de 10 zile de la infiintarea sa fie trimisa o instiintare) si daca este obligatoriu acest lucru ? si care sunt pasii urmatori pentru a putea porni o afacere? va multumesc mult…

  E.C.

  Buna ziua, va felicit si va urez mult succes in continuare. Sunt impresionat de calitatea si acuratetea informatiilor si raspunsurilor DVS. Va multumesc in numele tuturor celor ce beneficiiaza de informatii in urma muncii Dvs, si voi recomanda aceasta experienta deosebita intregului grup de cunoscuti.

  Sunt evidente calitatile in managementul consultantei si mai ales in categoria Plan de Afacere si consilierea rezultanta.

  Felicitari pentru un lucru deosebit de bine facut!

  eduard86

  Multumesc mult pentru raspunsul promt dar la anexa 4 nu gasesc o adresa de mail unde pot trimite instiintarea si copie dupa certificat. Se poate trimite la agentia.imm@aippimm.ro ? sau e o adresa “mai” speciala ?
  Multumesc mult ,o seara buna!

  Andrei

  Buna ziua,

  Puteti sa-mi spuneti va rog daca cele 2 persoane pe care trebuie sa le angajez pot fi asociatii?

  Multumesc

   admin

   Da, pot fi cei doi asociati angajati. Desi de preferat ar fi ca firma sa fie facuta cu un singur asociat, pentru ca al doilea sa poata si el sa-si infiinteze propria firma si sa ia si el 10.000 de euro.

  Andrei

  Multumesc pentru informatii!

  Sercau Loredana

  Buna dimineata!

  Am 23 de ani , lucrez in invatamant si vreau sa deschid un afterschool . Voi avea doi angajati ( unul fiind eu). Va rog sa-mi spuneti daca pot face un SRL D iar in 2014 pot accesa programul pentru fonduri nerambursabile.
  Multumesc !

  Flori

  Buna,va rog frumos a-mi spune-ti daca sunt eligibila pt cei 10.000 de euro daca imi deschid un srl-d, activitate in regim en-gros in mediul rural.Credeti k ar mege un an-gros in mediu rural?Va multumesc!

   admin

   Un En-gros in mediul rural este o afacere eligibila pentru program. Daca este si profitabila, e greu de spus in orb. Conteaza foarte multi factori.

  Iuliat

  Buna.Pot sa incep imi fac actele pentru obtinerea de srl-d chiar daca inca nu beneficiez de contractul cu spatiul unde o sa am punctul de lucru ?
  Multumesc

  SEBASTIAN

  BUNA ZIUA!AS AVEA O INTREBARE: DUPA TREI ANI DE LA INFIINTAREA SRLD, PERIOADA DUPA CARE ISI PIERDE STATUTUL DE SRLD, MAI POT BENEFICIA DE FONDURILE NERABURSABILE SI DE RESTUL FACILITATILOR SPECIFICE SRLD?

  mihai

  buna seara,
  am o intrebare,
  daca am un srl-d de 2 ani, vreau sa il transform in srl,introducand inca 2 actionari peste 35 de ani. ce se intampla, platesc din urma contributiile la pensii pt angajati si taxa de infiintare, sau se trece pur sisimplu la srl fara niciun cost?
  multumesc

  tig adrian

  m-ar interesa detalii despre elaborarea planului de afaceri in vederea accesarii de fonduri conform legii pentru SRL-D.

   admin

   Va rugam sa folositi datele de la contact sau sa ne furnizati un numar de telefon la care sa va putem contacta pentru a discuta mai in detaliu.

  ionut

  Buna ziua.Ce imi trebuie sa deschid pe litoral un centru de agrement de TIR DE TRAS CU ARCUL…sau daca pot deschide asa ceva?
  Va Multumesc!!

   admin

   Puteti deschide un centru de agrement. Modalitatea prin care vezi putea presta acest serviciu legal ramane la latitudinea dvs. Daca doriti sa va deschideti un srl-d, tot ce aveti nevoie se afla in articolul din aceasta pagina.

  ISABELA

  BUNA ZIUA,

  as dori sa infiintez un srl-d care sa aiba ca activitati fabricarea hainelor de imbracaminte precum si vanzarea acestora. Mai pe scurt….sa cumpar 2-3 masini de cusut speciale si sa angajez 4 persoane calificate in acest domeniu. Pot beneficia de cei 10.000 de euro? imi puteti oferi si consultanta pentru realizarea planului de afaceri? va multumesc!

   admin

   Da, puteti accesa programul si va putem ajuta si cu realizarea planului de afaceri. Va rog sa ne contactati folosind datele din pagina dedicata.

  Claudiu

  Pot sa infiintez un SRL-D cu domesniile de activiate: masaj si fitoterapie? Sau medicina alternativă?

  Simileanu Ionut

  As dori sa infiintez un service auto, va rog sa-mi comunicati daca ma incadrez la SRL-D

  Mihaela

  Buna ziua, as vrea sa imi fac un SRL-D pt activitatea de manichiura-pedichiura (unghii false) este posibil? Ce conditii trebuie sa indeplinesc? De ce avize am nevoie? Va multumesc anticipat.

  Daniel mesaros

  Buna ziua! Am si eu 2 intrebari: Srl-d poate fi infiintat ca platitor de tva? As vrea sa deschid o firma cu vanzari case de marcat fiscale, consumabile, service imprimante si incarcari cartuse, pot beneficia de de programul de ajutor? Va multumesc

   admin

   Orice firma cand se infiinteaza nu este platitoare de TVA. Puteti trece benevol la platitor de TVA dupa infiintare daca doriti. Si da, puteti beneficia de program.

  Jurchita Adrian

  Buna ziua,am fost asociat si administratorul unei firme,firma care doar a fost deschisa,a avut sediu dar nu a avut punctul de lucru deschis si nu si-a inceput activitatea,as mai putea deschide o firma SRL-D?multumesc

  Darius

  Buna ziua,
  As vrea sa immi deschid un magazin in domeniul sculelor electrice (vanzare scule profesionale, inchirieri si reparatii). Doresc ca pentru aceasta sa infiintez un srl-d si as vrea sa stiu daca constituie o afacere eligibila. In ce perioada a anului 2014 se pot depune acte pentru accesarea fondului nerambusabil? si o ultima intrebare: srl-d este platitor de impozit pe venit in primii 3 ani?
  Multumesc anticipat!

   admin

   Afacerea este una eligibila, iar proiectul va putea fi depus de anul viitor din luna februarie. SRL-D-ul este platitor de impozit pe venit in primii 3 ani.

  dan

  Buna seara ,sunt foarte interesante informaţiile de pe acest site.îmi puteţi spune va rog pentru o pizzerie se poate accesa fondul de 10.000 euro şi care ar fi codul caen pt aceasta activitate .se poate face şi fără a vinde vin,bere, etc. pentru ca am văzut mai sus în comentarii ca pt alcool,tutun,jocuri noroc nu se acordă.
  Va mulţumesc anticipat.

  roland

  Buna ziua,

  As dori sa va intreb cateva intrebari:
  1. Daca sunt obligat sa am doi angajati si sa reinvestesc minim 50% din profit chiar si daca nu obtin fonduri nerambursabile?
  2. As dori sa imi deschid un SRLD doar sa profit de scutirea taxelor de infiintare. Daca niciun alt beneficiu al SRLD nu folosesc inseamna ca nu am nici alte obligatii decat un SRL normal?
  3. Dupa 3 ani cand se pierde statutul de SRLD, schimbarea in SRL se face contra cost tot la registrul comertului, practic platind atunci ceea ce as castiga acum la infiintare?

  Va multumesc in avans pentru raspunsuri.

   admin

   1. Nu sunteti obligat sa aveti 2 angajati daca nu obtineti fonduri. In schimb, profitul trebuie reinvestit indiferent de participarea sau nu la finantare. Avand in vedere ca vorbim de un start up, mai ales in primii 3 ani folosirea capitalului propriu pentru dezvoltare e cam obligatorie, deci nu cred ca s-ar putea pune problema ca nu o sa aveti ce face cu un profit fabulos.
   2. Daca deschideti un SRL-D doar pentru a beneficia de scutirea taxelor, puteti functiona ca un SRL normal, cu exceptia faptului ca trebuie sa reinvestiti 50% din profit. In plus, aveti obligatia in termen de 10 zile sa anuntati oficiul pentur imm-uri ca v-ati infiintat.
   3. Costul schimbarii in SRL este cel perceput de Registrul Comertului pentru schimbarea denumirii.

  Iuliat

  Buna. Intr-o saptamana au iesit toate actele.Cine stie cum ma trec neplatitor de tva? Am fost la finante si doamnele habar nu au avut sa imi zica. Mi-au zis sa trimit contabilul. Nu am contabil…deocamdata. Multumesc !

  ANDREEA

  BUNA ZIUA
  AS VREA SA DESCHID O AFACERE CU GRATARE,MICI SI RACORITOARE IN APROPIEREA UNUI STRAND.
  DACA AFACEREA E SEZONIERA AS PUTEA SA DESCHID CU SRL-D?

  Stela

  Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa deschid o firma de curatenie, ce cod CAEN trebuie sa folosesc, si ce inseamna maxim 5 coduri CAEN si care sunt costurile/impozitele firmei chiar daca in primele luni nu am un profit?

   admin

   Se poate deschide o firma de curatenie. Puteti incerca cu grupa 812 – Activitati de curatenie. Trebuie sa aveti maximum 5 GRUPE de coduri CAEN. O grupa are 3 cifre si poate contine mai multe coduri caen. Chiar daca nu vezi avea profit, trebuie sa platiti un impozit de 3% pe cifra de afaceri.

  cosmin311

  Buna ziua!
  Eu sunt persoana cu handicap si as vrea sa imi deschid un magazin online si am urmatoarele intrebari:
  1.Am sanse sa obtin un SRL-D ? dupa calcul imi iese 55 de puncte si minimul este 60.
  2.Pentru vanzare online se mai plateste TVA ? nu stiu ce sa fac sa trecu platitor sau neplatitor de TVA.
  3.Trebuie contabila pentru aceasta activitate ? adica comert online ( magazin online).
  4.Ce avantaje am daca sunt persoana cu handicap si am firma ?stiu ca sunt scutit de plata taxelor si de impozit pe profit.
  5.Dupa ce au trecut 3 ani de la SRL-D mai trebuie sa platesc ceva?
  Multumesc!

   admin

   Pentru a obtine finantarea aveti nevoie de 60 de puncte minimum. Platitor de TVA sunteti in functie de alegerea dvs, nu are importanta cu vanzarea online sau nu. Pentru orice activitatea specifica SRL-D-ului este nevoie de o evidenta contabila. Iar in ceea ce priveste avantajele specifice unei persoane cu handicap, SRL-D-ul se incadreaza in legislatia generala. Nu inteleg intrebarea cu plata dupa 3 ani.

  Georgescu Catalina

  Buna ziua,cum pot afla domeniile de activivate eligibile pentru srl-d?Vreau sa dechid un studio foto-video si nu stiu daca ma incadrez.Multumesc

  Adrian

  Buna ziua! As dori sa imi infiintez un srl-d insa doar la inceputul anului deoarece nu am suficient timp in 2013.
  1. Programul mai este valabil in 2014?
  2. Sunt valabile codurile CAEN: 7320 (legat de sondaje de opinie), 4773 si 2110 (legate de farmacie) si 4711 (legat de un magazin alimentar)? (sa nu depasesc 5 coduri si sa le am cele de care s-ar putea sa am nevoie)

   admin

   Programul mai este valabil pana in 2020, anual fiind alocati bani pentru 500 de firme in vederea finantarii. Toate codurile enumerate sunt eligibile, insa limita este de 5 GRUPE si nu coduri. O grupa e formata din 3 cifre si poate avea mai multe coduri.

  Buna ziua,

  Doresc sa infiintez un SRL-D pentru a produce conserve din fructe si legume (cod CAEN 1039). Vreau sa creez un site de promovare a produselor si sa le vand exclusiv prin comanda, cu plata la livrare prin curier. Este eligibil acest tip de afacere pentru fondurile nerambursabile de 10 000 eur? Este suficient codul CAEN aferent producerii, sau trebuie sa trec unul si pentru vanzarea produselor (nu voi avea magazin fizic de desfacere). Multumesc pentru timpul acordat.

   admin

   Puteti sa infiintati o astfel de afacere. Insa va trebui in codurile CAEN sa-l introduceti si pe cel de vanzare pe Internet.

    Multumesc pentru raspuns. Asta inseamna ca un producator trebuie sa se autorizeze automat si ca comerciant? Sau exista situatii cand se poate evita acest lucru?

     admin

     Daca nu veti vinde printr-un magazin, nu este necesar.

      Nu vreau sa vand printr-un magazin. Site-ul il voi volosi doar pentru promovare, nu va fi un magazin virtual. Produsele vor fi livrate prin curier impreuna cu factura si plata se va face in numerar in momentul primirii coletului, urmand sa recuperez contravaloarea produselor de la firma de curierat. Aceasta se considera tot vanzare pe internet?! Daca da, cum altfel pot sa vand produsele fara a ma autoriza ca comerciant? Multumesc foarte mult. Foarte util site-ul dvs.

  Muresan Sergiu

  Buna ziua,
  Doresc sa infintez un SRL-D pentru a deschide un centru de fitness in Cluj.
  credeti ca este eligibil acest tip de afacere pentru fondurile nerambursabile de 10 000 eur?

  Ionut

  Buna ziua,
  Am 28 ani si vreau sa infiintez un SRL-D, nu vreau sa accesez fonduri europene. Realizez site-uri web si vreau ca sediu sa am apartamentul unde locuiesc, etaj 3, la bloc impreuna cu parintii mei.
  Eu , impreuna cu logodnica mea, vrem sa ne trecem ca angajati cu 4ore/zi..400 lei salariul/luna.
  As dori sa stiu daca imi puteti specifica:
  - ce scutiri salariale avem
  - cat timp voi beneficia de aceste favoruri de scutiri de impozit din salariu+tva de3%
  - daca dupa 2ani doresc sa inchid firma ma va costa mult? un pret estimativ daca se poate
  - am nevoie de casa de marcat?
  - cat timp sau cati ani beneficiez de acel scazamant al taxelor din salarul brut

  Ma intereseaza firma pentru maxim 2ani, unde vreau sa am vechime, sanatatea platita, etc si cand gasesc un loc de munca foarte bun si de viitor, sa renunt la firma sau daca am costuri mari sa o inchid si sa deschid o individuala.
  Initial am vrut sa deschid o individuala, dar suna tentant impozitul din incasari de 3% in loc de 16/24% si acel scazamant din taxele ce se opresc din salariul brut.

  Va multumesc frumos

   admin

   Atâta timp cât nu aveţi 2 angajati cu normă intreagă, nu beneficiati de nicio scutire. Cand o sa aveti, CAS-ul din partea angajatorului nu se plateste si atât. Insa odată ce aţi beneficiat de scutire, va trebuie sa mentineti cele 2 locuri de munca timp de 3 ani. Atata timp cat sunteti SRL-D. Asta este si perioada maxima de scutire. Nu exista TVA de 3%, ci doar un impozit pe venit de 3%, specific tuturor microintreprinderilor nou infiintate (cu mici exceptii).

   În ceea ce priveşte costurile de inchidere, pentru informatii actualizate va rog sa intrebati la Registrul Comertului. In ceea ce priveste reinvestirea profitului, aceea e obligatorie indiferent de situatie timp de 3 ani. Practic nu va lasa sa scoateti toti profitul din firma. Acesta poate ramane in firma pentru diverse investitii.Insa pentru un start up, mai ales in primii ani, cu greu se poate vorbi de un profit fabulos astfel incat imobilizarea lui in firma sa fie considerata o adevarata problema.

  Ionut

  Va multumesc de raspuns.
  Pe mine nu ma intereseaza sa investesc, ma intereseaza sa am vechume, sanatate, etc platite la zi.
  Ma intereseaza sa am impozitul pe venituri cat mai mic.
  Sa fim 2 persoane angajate cu 4 sau 8 ore. As vrea 4 ore deoarece ar fi taxele mai mici pe salarii. Deci la SRL D, trebuie sa fim angajati cu norma intreaga si astfel suntem scutiti de cei 20%, dar ramane problema cu investitia. Se considera investitie daca voi cumpara televizor, etc?
  Ce ma sfatuiti sa aleg dintre toate : individuala, srl-d, srl, pfa, etc?

  Doresc impozit mic pe incazari.

  Multumesc frumos

   Laurentiu

   Buna ziua!
   As dori sa deschid un SRL-D pentru a face pagini web + magazin online piese calculatoare. pot investi 50% din profit in toamna pentru a planta nuci fara sa pierd statutul de srl-d? nu am nevoie de finantarea de 10000 euro.
   va multumesc!

  Ionut

  Desigur, un profit mare nu cred ca va fi, sincer nici nu voi trece tot prin firma pentru ca nu se poate sa dau o factura pt 50 lei de ex. as vrea sa trec prin firma: daca avem salariile de 8mil , adica norma intreaga, sa trec 2000 lei/luna pe firma aproximativ in fiecare luna, astfel profitul nu ar fi imens ca sa spun asa…sa spun un maxim 30 mil pe an. din acesti 30 mil pe an eu trebuie ca 15 mil sa ii investesc in firma, dar se considera investitie daca eu imi platesc curentul, apa in casa? sau o tableta, telefon, etc? Ar fi ok cum am spus sau ar fi probleme?
  De unde as putea afla raspunsul tuturor intrebarilor mele, ca sa nu va bat pe dvs la cap cu toate intrebarile mele: contabil, avocat sau de la registrul comertului?
  Va multumesc mult.

  Luminita Apostol

  Buna seara,

  Eu si prietenul meu vrem in ne infiintam o firma SRL-D,numai ca eu acum cativa ani in urma am avut o firma pe care am cedato altei persoane,intrebarea mea este daca mai pot infiinta un SRL-D cu prietenul meu prin asociere ???…

  Andreea

  Buna ziua,

  Doresc sa stiu daca se pot accesa aceste fonduri si pentru o plantatie de Paulownia.

  Multumesc,

  Andreea

  Rusu Iulian

  Buna seara.
  Tin foarte mult sa va salut si va felicit pentru ca ne indrumati. Am 19 ani si doresc sa import dintr-o tara EU, produse pentru spalare,intretinere,curatere auto ECOLOGICE. Nu doresc sa angajez pe nimeni prea curand deorece voi vinde produsele mai mult printr-un magazin online. SRL-D este platitor de TVA? Pot recupera TVA-ul la sfarsit de an ? As dori sa incerc prin a cere fonduri nerambursabile pentru crearea magazinului online. O indrumare va rog. Multumesc

   admin

   SRL-D-ul poate avea acelasi regim fiscal precum un SRL. Asta inseamna ca veti fi platitor de TVA daca doriti de la inceput sau dupa ce atingeti pragul de aproape 200.000 de lei cifra de afaceri. Dacă doriţi insă finantare, va trebui ca in momentul in care incepeti sa cheltuiti banii obtinuti, sa aveti create cel putin 2 locuri de munca si sa le mentineti timp de 3 ani.

  Florentin

  Am vazut in legatura cu SRL-D ca banii se pot cheltui minumum 40% doar pe ctive amortizabile (să aibă o valoare de peste 1800 de lei fără TVA) pe ” http://www.planul-de-afaceri.ro/plan-de-afacere-finantare-stat/plan-de-afacere-srl-d/ ” dar in ghid spune ca pot fi si mijloace fixe si obiecte de inventar. Deci daca vreau sa cumpar un produs electronic cu valoare sub 1800 lei pot sa accesez fonduri din cei 40% pentru active?

  buna ziua!am o nelamurire,planul de afaceri unde il depun?

  Roxana

  Aveti idee cand se va deschide linia de finantare pe 2014?

   admin

   Deschiderea se va anunta cu 5 zile inainte pe site-ul AIPPIMM. O dată exacta probabil in momentul acesta nu stiu nici macar ei. Probabil in jur de 15 februarie cel mai devreme.

  nicolae

  buna ziua! am 44 de ani sunt electrician autorizat. mi s-a propus din partea unor primarii lucrari de intretinere si montaj prin atribuire directa cu conditia sa am o societate. cum si ce pot sa fac? unde as putea sa ma incadrez cu maxim 2 angajati?

  darphbobo

  Ma gandesc sa pornesc o afacere de consultanta in domeniu IT. Practic ma gandesc sa-mi vand serviciile unor firme care imi pot inchiria cunostintele altor firme pe proiecte mai mari sau mai mici, unde un angajat cu norma intreaga n-ar fi eficient din punct de vedere financiar.

  Ce e mai eficient din punct de vedere al timpului pierdut la cozi si interactiune cu functionari ineficienti:
  Un PFA
  Un SRL
  Un SRL-D

   admin

   Timpul pierdut la cozi a fost mult diminuat in ultima vreme, deci nu cred ca aceasta ar putea fi un criteriu diferentiator bun. Mai degraba trebuie sa alegeti intre beneficiile fiecărei forme de organizare.

  nicoleta

  Buna ziua! Va felicit pentru acest site,este incredibil. Va rog sa ma ajutati sa inteleg sistemul de tragere in ceea ce privesc fondurile de 10 000 euro. Va multumesc!

  Raluca

  Buna ziua, ma gandesc sa pornesc o afacere in domeniul cresterii ciupercilor…aveti idee daca un SRL-D poate beneficia de finantare in cazul acesta? Deasemenea pot obtine si o cofinantare de la banci? Multumesc anticipat!

  Alexandru

  Buna ziua,

  Daca infiintez o Intrepindere Individuala acum, pot ulterior (peste cateva luni) sa infiintez un SRL-D?
  Mentionez ca indeplinesc clelalte conditii necesare, insa nu inteleg exact ce semnificatie are termenul “intreprindere” din urmatoarea conditie din lege:”anterior datei inmaticularii Societatii in Registrul Comertului nu a mai detinut si nu detine calitatea de actionar, asociat sau membru al organelor de conducere din cadrul unei INTREPRINDERI constituite in spatiul economic european”

  Cu stima

  Maximilian

  Buna ziua !

  Eu nu am inteles exact un lucru…
  Daca am mai avut un SRL normal pana anul trecut, unde am fost asociat si administrator, acum ca nu mai sunt nici asociat si nici administrator, pot sa infintez un SRL-D ? Sau nu se mai poate ?

  Va multumesc !

  Flavius

  Buna seara! Ma numesc Morariu Flavius, locuiesc in apropierea unei statiuni montane de schi si ma intrebam daca cu un SRL-D pot primi ajutor din partea statului pentru deschiderea unei firme de inchirieri ATV-uri! Multumesc!

  Cristi

  Buna seara. Va rog sa imi spuneti la ce cod CAEN (grupa si subgrupe) se incadreaza deschiderea unui SRL-D care sa desfasoare activitati de tip xerox (listari, xeroxari, personalizare diverse produse, tipizate, rechizite)…Multumesc

  radu bogdan

  buna ziua. Am si eu o intrebare doresc sa deschid un srl deoarece vreau sa cumpar o spalatorie ,pot sa deschid pe srl-d?

  Adrian

  Buna seara stimata/e Admin ,va rog respectuos sa-mi furnizati urmatoarele informatii pentru un srl D fiind student si avand varsta de 30 de ani :
  pot inchiria o parte din din vila mamei mele ca sediu sau ar fi mai simplu sa-mi fac eu mutatia pentru o ulterioara productia de croitorie ?
  pot avea a doua activitate export de produse chimice?
  care este suma minima stimata in cifre la acest proiect de finantare ?
  Cu stima si respect va multumesc pentru un ulterior raspuns.

   admin

   Puteti sa inchiriati o parte din vilă, nu este nicio problema. Daca doriti, puteti face si contract de comodat, sa nu platiti nimic. Puteti avea ca a doua activitate si exportul de produse chimice. Iar in ceea ce priveste suma minima finantabila, nu exista. Teoretic poate fi si de 1 leu. Dar atunci nu mai merita bataia de cap. Suma reala de care aveti nevoie pentru a deschide afacere, cel mai bine o puteti estima dvs, pentru ca stiti cel mai bine ce vreti sa faceti si cat sunteti dispus sa cheltuiti.

  Enterle

  Buna seara!as dori sa stiubdaca ca si srl-d pot deschide o afacere cu spalatorie auto si pot obtine finantare de la stst sau de la UE nerambursabila! Astept un raspuns! va multumesc

   admin

   Da, puteti folosi si un SRL-D pentru a deschide o spalatorie si puteti obtine si finantare din programul destinat SRL-D-urilor. De altfel am avut chiar anul acesta un client pe acelasi domeniu de activitate.

  Cosmin Ionut

  Buna ziua , care este varsta minima pentru infintarea unui SRL-D? demersurile poentru un magazin IT sunt diferite fata de ex . magazin alimentar? Multumesc

  Marian

  Buna ziua , am nevoie de cateva informatii
  vreau sa deschid o sala de fitness , si am inteles ca trebuie minim doi angajati dupa primirea fondurilor , unu din angajati pot fi eu ? + un alt membru din familie ? Sau vreau sa stiu daca se poate fara nici un angajat platind un impozit de 3% pe venituri, nu stiu daca am inteles bine

   admin

   Da, din cei 2 angajati, intreprinzatorul poate unul dintre ei. Se poate si fara niciun angajata, dar doar daca nu beneficiati de cei 10.000 de euro.

  Cosmin

  Buna seara,

  As dori sa imi infiintez o firma de IT, care cu timpul sa creasca in numarul de angajati. La inceput as fi eu si cel mai probabil inca o persoana. In momentul de fata eu lucrez ca programator si as dori sa imi infiintez propria mea firma care ar urma sa aiba clienti din strainanatate ( relatiile le am deja).
  As dori sa va intreb daca se poate obtine vreo finantare si care ar fi pasii pentru acest lucru. Care sunt costurile dumneavoastra pentru a ma indruma pana la realizarea firmei.
  Am 25 de ani.

  Va multumesc anticipat.

  Marius

  Bna ziua as vrea sa stiu de cand se pot deoune proiecte pe srl-d in 2014?

  simion

  salut! am termint in vara facultatea si m-am angajat din noiembrie! pot infiinta un srl-d acum si sa incep activitatea din iulie august!

   admin

   Puteti incepe activitatea in august, dar de preferat ar fi sa infiintati firma chiar inainte de inceperea activitatii. Asta evident, daca nu doriti sa o infiintati acum, sa participati la obtinerea finantarii, si in august sa o porniti deja cu finantarea obtinuta.

  adriana culic

  Buna seara!vreau sa deschid un FAST FOOD si as vrea sa stiu daca este nevoie de un curs pentru depunerea dosarului la Registru Comertului……multumesc!

  Ciobanu

  Buna ziua,
  In primul rand vreau sa va multumesc pentru toate informatiile pe care le-ati postat pana acuma.
  Totodata as avea 2 intrebari:
  - Saptamana aceasta infiintez societatea srl-d. Daca as incepe o activitate, iar proiectul sa fie pe un domeniu diferit, insa sa se includa in codul CAEN pe care am sa il aleg. Se poate ?
  - Iar daca dupa ce propun proiectul, am sa ma apuc de investire .Avand facturi si toate documentele care arata cheltuiala mea, se poate inca retrage cei 50%? sau ar trebuii sa se afle intr-un cont pana se aproba proiectul?

   admin

   Puteti avea activitate pe doua coduri caen in acelasi timp. In schimb, toate cheltuielile trebuie facute DUPA ce se semneaza contractul de finantare. Le puteti face integral din banii dvs si dupa aia le puteti deconta. Merge si un PUB.

  daniel

  Buna ziua,

  Am inteles ca prin programul de la stat cu 10.000 euro nu se pot cumpara lucruri doar noi.
  Daca as deschide un Outlet ,si as cumpara haine noi, editii vechi, cu factura..s-ar putea deconta 50% la acest business? Adaug faptul ca hainele sunt editii vechi de la firme de renume, iar eu le iau cu factura. Astept raspuns.

  daniel

  Exista un minim de angajati care ar trebuii sa existe, prin programul de 10.000?

  Agnes

  Buna Ziua! Daca sunt administrator la un alt SRL mai pot sa deschid SRL-D? Multumesc anticipat.

  nan paula

  daca am ii pot sa infiintez srl-d pentru fonduri? ama fost la reg com si a spus ca nu este nici o problema.

  Adrian Eduard

  Bunna ziua !

  Vreau sa infiintez un SRL D dar in anul 2006 am detinut 30 de parti sociale la un SRL pentru cateva luni.
  Mai pot infiinta o astfel de societate si sa beneficiez de respectiva finantare ?
  Multumesc anticipat .

  iulian

  Buna ziua!
  Doresc accesarea de fonduri nerambursabile prin programul Tineri si Start de la guvern.Am citit ghidurile dar am totusi o intrebare:
  TVA ul este eligibil daca voi fi neplatitor de TVA?
  Va multumesc!

  beny

  Buna ziua as avea o intrebare daca am un srl si e suspendat din activitate atunci eu pot sa mai optez pentru srl-d sau nu pot sa imi fac o firma noua srl-d????? Va multumesc anticipat

  lili

  Buna ziua! Eu implinesc 36 in aprilie deci am 35 si 9 luni m-ai pot beneficia de deschiderea societati gratis

  Catalin

  Buna seara, daca vreau fonduri pentru a imi deschide o franciza am vreo sansa ?

  Vlad

  Buna ziua,
  Am 25 de ani, vreau sa deschid un SRL-D pe topografie si cadastru. Pot primi finantare in acest domeniu?detin spatiu, aparatura si ma intereseaza atragerea unui fond pentru dezvoltare/modernizare spatiu si/sau achizitionarea altor aparate.
  Va multumesc.

  IONUT

  Buna ziua, pot avea ca activitati ale firmei SRL-D, comercializarea fructelor si legumelor, comercializarea de imbracaminte si incaltaminte si activitati ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe?
  As vrea sa stiu daca le pot pune pe toate enumerate mai sus.

  florin

  Buna as dori sa imi.deschid un srl d pentru transport marfa intern extern de inceput du doua sau trei tiruri se pot accesa fonduri de 10000€ sau 100000€ cu investire 50% in 3 ani?

  Lavinia

  Buna as vrea sa-mi deschid si eu o afacere, un magazin mic de haine. Sa-r incadra in acest program? si trebuie sa am ceva bani in cont?
  multumesc mult.

   admin

   Puteti sa va infiintati. Insa evident, ca la majoritatea afacerilor, este nevoie si de o suma de bani de inceput prin care sa acoperiti o serie de costuri, inclusiv daca obtineti AFN si credit. Mai aveti nevoie astfel de o parte de bani pentru a acoperi creditul, pentru tva, pentru cheltuieli neeligibile si pentru asigurarea unui cash flow lunar.

  iulian

  Buna seara!
  Doresc accesare de fonduri de la stat, programul START si poate TINERI. Stiu ca daca accesez TINERI trebie sa angajez minim 2 persoane cu norma intreaga. La START nu e obligatoriu dar ar fi bine (pentru punctaj mai mare).
  Intrebarea mea este:
  Angajatii prin START trebuie sa fie cu norma intreaga? Nu am gasit nicaieri referire la cest lucru.
  Va multumesc!

  Liviu

  Bună seara,

  În marea de întrebări ale celor de dinaintea mea, mai picur și eu două întrebări (din prisma unui care se gândește să deschidă un SRL-D – cu alte cuvinte, mă documentez mai întâi). Așadar:

  1. Cele 5 grupe CAEN pe care le aleg includ, automat, și clasele aferente fiecărei grupe în parte? Exemplu concret: dacă aleg grupa 620 mă pot folosi implicit și de clasele apartenente (6201, 6202, 6203 și 6209) ?

  2. Sediul social poate fi stabilit ca fiind spațiul de birou pe care intenționez să-l închiriez pentru desfășurarea activității?

  3. Ce tip de impozitare trebuie să aleg pentru a nu fi nevoit să angajez cel puțin un salariat, cel puțin în primul an de activitare? Tipul de impozitare poate fi modificat oricând (mă decid că pot suporta minim un salariat între timp)

  4. Cum este mai avantajos pentru mine: plătitor de TVA sau nu în condițiile în care voi furniza doar servicii și nu voi face comerț en-detail?

  Știu că ce am întrebat eu se traduce în ”consultație gratuită” dar dacă îmi puteți răspunde și măcar fugitiv și tot vă sunt recunoscător.

  Mulțumesc anticipat!

   admin

   1. Se trec doar codurile CAEN aferente unei grupe. Nu grupa.
   2. Da
   3. Nu se poate alege tipul de impozitare.
   4. E greu de spus. Depinde de structura cheltuielilor, de tipul de clienti, de concurenta de pe piata. Puteti functiona in primele 6 luni neplatitor, faceti apoi o simulare cum ar fi fost platitor si luati o decizie.

    Liviu

    Vă mulțumesc pentru răspunsuri! Mici observații / nelămuriri am legate de ele:

    1. Deci trebuie să aleg Codul CAEN al clasei din grupa respectivă și nu grupa în sine? Cu alte cuvinte, 5 clase CAEN și nu 5 grupe? (întreb pentru că aici http://www.planul-de-afaceri.ro/plan-de-afacere-finantare-stat/plan-de-afacere-srl-d/srl-d/ se menționează ”se pot alege maximum 5 grupe de activitate” iar codurile CAEN sunt organizate în grupe / clase aferente)

    3. Din ce am înțeles eu există două variante de impozitare din care pot alege una: 16% pe profit sau 3% pe venit (toate încasările firmei) – și aici aș prefera impozit 16% pe profit pentru a nu fi forțat să fac angajări în maxim 60 de zile (prefer să o fac după și dacă mă decid să apelez la acele fonduri oferite de stat)

    4. Presupun că aș fi mai ok având în vedere că majoritatea clienților vor fi persoane juridice (implicit vor vrea să-și deducă TVA-ul din facturile pe care le emit către ei)

    Mulțumesc anticipat!

  admin

  1. Se trec doar codurile CAEN, care nu trebuie sa acopere mai mult de 5 grupe.
  3. Nu mai exista posibilitatea de alegere. E 3% din venit pentru majoritatea afacerilor acum.
  4. Conteaza si structura cheltuielilor nu doar a clientilor. E o discutie ampla, nu se poate da un raspuns concret in cateva randuri.

  paula

  Buna seara.
  As avea si eu o nelamurire. Programul pentu cei 10 000 euro incepe in februarie. eu pana la aceasta data trebuie sa am firma de SRL-D infințata sau doar atunci trebuie sa incep infintarea sa?

  mihai m

  Buna ziua , doresc sa va intreb, vad ca nu s-a mai repetat intrebarea cu exactitate.
  Doresc sa imi infiintez un SRL – D , am pana in 35 de ani , si doresc ca unul din domeniile de activitate sa fie pentru taximetrie (transport persoane ) in judetul Constanta , am intrebat pe la camera de comert si nimeni nu stie exact . Vreau sa iau 2-3 masini si le inchiriez la soferi . va multumesc .

  Liviu

  Pentru că s-a amintit în comentariul anterior despre ajutorul statului, aș dori să știu dacă suma de 10.000 EUR este fixă sau poate fi și mai mică? De exemplu, dacă eu am 4000 EUR disponibili, statul echivalează această sumă oferind la rându-i tot 4000 EUR? Întrebarea se leagă de faptul că aș prefera să evit vre-o îndatorare vis-a-vis de CEC Bank (banca agreată de stat).

  Mulțumesc anticipat!

  Mia

  Vreau sa infiintez o agentie de ingrijiri la domiciliu. Este o activitate eligibila pt finantare in cadrul acestui program?

  Buna ziua, in urma cu vreo 2 ani am infiintat un PFA insa nu mi-am declarat inceputa activitatea si l-am inchis dupa 1 an, neplatind taxe la finante. Doresc sa stiu daca pot sa imi infiintez un SRL-D, (avand 25 de ani) dat fiind faptul ca am avut pfa inainte.
  In cazul in care este posibil, iar domeniul de activitate va fi: artizanat as avea sanse sa primesc finantare din partea statului? Ma puteti ajuta cu o recomndare a unui consultant pentru elaborearea unui eventual plan de afaceri? Va multumesc anticipat!

   admin

   Da, puteti infiinta SRL-D si daca ati avut PFA. Pentru elaborarea planului de afacere va rog sa ne contactati folosind pagina de contact.

  Andreea

  Buna ziua! in cat timp se aproba creditul , dupa ce am obtinut aprobarea.
  Daca pentru o firma de transport international, am cumparat eu masina, pot folosi creditul pentru comsumabile la masina (de ex. piese auto cumparate noi cu factura).

   admin

   Creditul se aproba in aproximativ 1 luna – 1 lună şi jumătate. Puteti folosi doar 60% din valoarea proiectului (credit plus afn) pentru cheltuieli, restul trebuie investiti.

  Ambarus

  Buna ziua! Vreau sa deschid o afacere, folosind acest sprijin din partea dumneavoastra. Iar intrebarea mea este ca pe langa ajutorul acordat pentru intocmirea planului de afaceri pot sa platesc dupa primirea fondului SRL-D rata la creditul bancar pe care am ridicat prentu partea proprie?
  Multumesc

  Marius

  Buna seara! As dori sa stiu si eu in ce conditii si ce acte ar trebui sa posed pentru deschiderea unui Net-Cafe si daca pentru aceasta afacere pot accesa fonduri europene ? Multumesc anticipat.

  Popescu Cristian

  Buna ziua.

  As avea o intrebare. Un SRL-D proaspat infiintat ar putea presta servicii unui SRL care tocmai a accesat fonduri europene ? Ma gandeam ca e nevoie de cativa ani de activitate pentru credibilitate si pentru a evita unele speculatii conform carora firma respectiva ar fi proaspat infiintata doar pentru a beneficia de o parte din acele fonduri in urma prestarii serviciilor.

  Multumesc.

  Marius

  Imi puteti spune pe cine pot contacta pentru acordarea acestor bani sau unde pot apela ?

  Georgiana

  Buna ziua!Am infintat un SRL-D anul trecut la sf. lui noiembrie 2013,in decembrie m-am angajat pe mine si acum in ianuarie am m-ai angajat inca o persoana,as dori sa stiu pe cine trebuie sa anunt,sau ce trebuie sa fac pentru a beneficia de scutirea de la plata taxelor sociale pentru cei 2 angajati.Va multumesc anticipat!

  Cosmin

  Buna ziua!
  Ma intereseaza infiintarea unui SRL-D si folosirea eventualelor fonduri pentru cumpararea unei tipografii (este o intreprindere individuala).
  Dintr-un comentariu anterior am inteles ca se poate infiinta SRL-D pentru cumparare.
  Daca se poate face o astfel de tranzactie doresc sa stiu cum se procedeaza. Se evalueaza afacerea ce se doreste sa fie cumparata? Daca da, este eligibila intreaga cheltuiala sau doar anumite parti din pretul cerut?
  Totodata cum ar trebui sa arate practic proiectul pentru SRL-D?
  Multumesc anticipat!

   admin

   Achizitionarea unei alte firme nu este cheltuiala eligibila. In ceea ce priveste proiectul pentru SRL-D, modelul de plan de afaceri este disponibil si la noi pe pagina dedicata programului.

  Lu

  Buna ziua,
  Ma intereseaza sa fac un magazin cu 2 angajati. Am 30 de ani.
  Intrebarea este, pe langa cei 10000 de euro credit, ar trebuit sa am si o suma de bani care nu este decontata – TVA-ul din cate am inteles.
  Poate ma insel, astept raspunsul dvs.
  Numai bine!

   admin

   Aşa este. Daca solicitati credit, mai aveti nevoie de bani pentru incă 4 categorii principale de cheltuieli: TVA-ul (care este neeligibil), cash colateral pentru garantarea creditului (20% din valoarea lui), cheltuieli neeligibile si neprevazute (amenajare, achizitia de echipamente sh etc) şi o sumă de bani tampon necesara asigurării fluxului de numerar.

  Ioana

  Buna seara! Incep prin a va spune ca este impresionant cat de implicati sunteti in ceea ce faceti. Felicitari, sunteti niste profesionisti! Spuneti-mi, va rog, daca ca poate obtine aceasta finantare de la stat si pentru un business care presupune import de anumite produse performante de curatenie din China? Suma care o am disponibila pentru afacere va fi echivalenta cu suma pe care statul mi-o acorda? Va multumesc!

   admin

   Va multumim. Daca doriti sa achizitionati o serie de echipamente si utilaje pentru bunul mers al afacerii, din China, se poate. De asemenea, si doar daca doriti sa faceti comert cu anumite produse din China, se poate. Trebuia doar sa indepliniti criteriile de eligibilitate in ceea ce priveste procentul de investitii din total sumă proiect.

  Buna seara. Am citit in jur de un sfert de comentarii. Sa presupunem ca Doamne Fereste afacerea pe care vreau sa o deschid nu v-a merge , eu as putea sa incerc din nou dar altfel de afacere? Va multumesc .

  laurentiu

  am scris si eu in legatura cu un srl-d in romania dar cu activitate in domeniul constructiilor in italia.nu sant interesat de cei zece mii de euro -vroiam sa stiu doar daca se poate face si care ar fi conditiile-multumesc anticipat

  simion

  am trimis dosarul pentru obtinerea certificatului de inregistrare a unui srl-d, iar intre timp m-am razgandit si nu mai vreau srl-d ce trebuie sa fac ?

  Ciprian

  Buna ziua, se poate obtine finantarea de 10000 de euro si pentru achizitia unei afaceri in derulare? Ar exista o posibila varianta?

  Andrei

  Buna seara,

  Am infiintat in 2013 septembrie un SRL, iar in ianuarie 2014 am inchis firma, am radiat-o. Pot infiinta un SRL-D ?

  Va multumesc.

  Alina

  Buna ziua.As dori cateva informatii in legatura cu spatiul de functionare al srl-d ului,mai exact as vrea sa stiu daca in situatia in care spatiul este inchiriat pentru a obtine finantare pentru inchirierea spatiului,contractul de inchiriere,despre care am citit ca trebuie sa fie pe o durata de minim 3 ani,trebuie sa fie facut la notariat sau trebuie intocmit la administratia financiara?Va multumesc anticipat si va felicit pentru activitatea extrem de utila noua,celor incepatori.

   admin

   Nu se specifica exact, dar ar fi de preferat sa intocmiti contractul la un notar si evident, apoi inregistrat la administratia financiara.

  R.Iulian

  Buna ziua, am citit mai sus o postare a admin-ului si am o nelamurire, anume dacă solicitantul nu opteaza din start pentru cofinanţare şi angajarea a minim doi angajaţi, atunci el, antreprenorul, va fi impozitat cu 3% C. A. ? sau cu 16% I.P.V. ? deci dacă voi opta din start pentru cofinanţare, atunci nu voi mai plăti pe cifra de afaceri, chiar dacă nu ating pragul de plătitor de impozit pe profit? iar dacă voi fi totuşi impozitat cu 3% pe C.A. atunci cum de statul mă obligă sa reinvestesc 50% din profit când eu sunt impozitat nu la profit ci la cifra de afaceri.. deci eu voi plati in acest caz si pentru reinvestiţie, nu?

   admin

   Modalitatea de impozitare este independenta de accesarea programului. 16% veti plati doar daca se trece de pragul de cifra de afaceri sau faceti parte din anumite categorii de activitati excluse de la impozitul pe venit de 3%.

   Iar notiunea de profit, exista la fel, independent de modalitatea de impozitare.

  adrian gabriel

  buna ziua,
  doresc sa deschid un srl-d al carui domeniu de activitate sa fie reparatia echipamentelor medicale de stomatologie.
  intrebarea este:
  exista cod CAEN pentru aceasta activitate?

  Cosmin

  Buna ziua,
  Vreau sa infintez un SRL-D.
  Domeniul de activitate-Comert cu ingrasaminte ecologice din Italia.
  1-pot folosi acel ajutor pentru achizitionarea de stocuri2
  2-sotia mea poate sa achizitioneze materii prime si echipamente pentru prelucrare handmade-uri din produse reciclabile? (vaze, veioze,cosulete) etc?
  Va multumesc anticipat.

   admin

   Se poate folosi ajutorul pentru achizitionarea si de stocuri, dar nu mai mult de 60% din valoarea proiectului. De asemenea, se poate folosi si pentru materia prima.

  Valentin

  Buna ziua.
  Vreau sa’mi infiintez si eu un SRL-D. activitatea va fi prestarea de servicii gen: ursitoare botezuri,magicieni si zane petreceri, etc. Pot infiinta un SRL-D pt aceste servicii pe care le voi presta? daca da, pot a-plica si pentru finantare de la stat?!
  Si daca infiintez acst SRL-D ce implica? cati salariati trebuie sa am ca sa beneficiez de acele reduci la taxele la salarii,pot angaja si cu 1 ora pe toti? Si cat ar fi suma cheltuielilor totale pe care trebuie sa le platesc la infiintare?

   admin

   Activitatea este una eligibila si se poate infiinda un srl-d si chiar se poate solicita finantare. Pentru a beneficia de cei 10.000 de euro sau de scutirea de taxe, trebuie sa angajati cel putin 2 oameni. Suma cheltuielilor totale la infiintare o gasiti chiar in articolul de pe aceasta pagina.

  flavius

  Buna ziua, se poate institui o corporatie in componenta mai multor srld? sau se pot initializa mai multe srld-uri iar unul dintre detinatorul unui srld sa fie asociat si la celelalte srld?

   admin

   Nu se poate. Fiecare asociat al unui SRL-D trebuie sa aiba pana in 35 de ani si sa nu mai fie avut firma sau sa fi fost asociat in alta firma.

  Anca

  Sotul meu are 27 de ani si vrea sa deschida o mini-cafenea cu produse de patiserie.Are calificare in domeniul patiseriei,experienta de peste 7 ani ,are si un fond pentru a contribui la afacere.As vrea sa intreb:este obligatoriu ca mini-cafeneaua sa functioneze in momentul depunerii cererii pt fond sau o poate porni dupa ce primeste fondul?Care ar fi conditiile esentiale ca sa realizeze aceasta afacere?

   admin

   Nu este nevoie sa aveti activitate in momentul solicitarii finantarii. Conditiile esentiale sunt multe evident: multa munca, pricepere, un management eficient. Pentru obtinerea finantarii, in primul rand trebuie sa indepliniti criteriile de eligibilitate, pe care le regasiti in pagina de descriere a programului SRL-D.

  qwerty2101

  buna ziua . as vrea sa stiu daca deschid sediul social al srl-d intr un judet, pot avea punct de lucru in alt judet ? multumesc

  Ana

  Buna seara!
  La infiintarea unui SRL-D cei de la registrul comertului te trec ca neplatitor de TVA
  si cu impozit de 3%pe cifra de afaceri?Asa se procedeaza la inceput sau trebuie sa te intrebe cum iti doresti?Noi am inceput deschiderea srl-d si urmeaza sa fie gata actele in 2 zile dar aceasta intrebare nu ne-a fost adresata.

  admin

  Orice societate la inceput este neplatitoare. Iar impozitul pe 3% este de asemenea si el standard. Verificati cu atentie formularele primite la Registrul Comertului.

  Doris

  Buna ziua! As vrea sa deschid o farmacie in mediul rural prin acest program. Daca imi fac o firma srl-d si pana la urma nu o sa indeplinesc criteriile necesare ( dosarul nu va fi accceptat ) pt a beneficia de banii programului, pot sa raman cu firma srl-d? Sau aceast tip de srl il faci doar daca esti sigur ca dosarul va fi acceptat? Multumesc!

   admin

   Daca nu obtineti finantare puteti functiona normal. Nu exista obligativitatea obtinerii sau participarii pentru finantare. E un drept, nu o obligatie.

  Ce avantaje exista real intre un srl si un srld in afara de posibilitatea de a accesa acel fond nerambursabil de 10000 eur. M-ar interesa daca statul ajuta cu scutirea de taxe si impozite pentru societate sau eventual pentru viitorii angajati ai srld-ului?
  Ca si varsta ma incadrez in cerinta pt a infiinta un srld insa sunt umpic circumspect in a crede ca sunt sanse reale in a accesa fonduri nerambursabile.
  Astept cu nerabdare un raspuns de la voi,
  Mihnea

   admin

   Exista sanse reale de a se obtine finantarea. Iar SRL-Dul are in plus si avantajul neplatii CAS-ului din partea angajatorului pentru 2-4 angajati. Exista un articol dedicat pe site care trateaza acest subiect.

  Buna ziua,
  Ce obligati ai daca deschizi un SRL-D numai pentru a beneficia de costul zero la infiintare ?
  Multumesc anticipat pentru raspuns !

  Buna ziua! Pentru a obtine acei 10.000 e, trebuie sa am deja eu un anumit procent, o anumita suma, din acei 10.000 E, sau se pate porni cum s-ar spune de la zero. Desi am deja scule in (alte lucrari de finisare, cod;4339), de peste 4000 lei. Va multumesc!

   admin

   Pentru a consuma acei bani, in momentul in care doriti sa faceti o cheltuiala, trebuie sa aveti in cont jumătate din valaorea cheltuielii, plus tva-ul aferent valorii integrale, daca e cazul. Deci de la zero, e cam dificil, spre imposibil in anumite cazuri.

  Mihai

  Se poate infiinta un SRL-D , accesarea celor 10 000 euro, urmand ca in decurs de 3-4 luni sa cumpar o franciza? Multumiri

  Sirb Daniel

  Buna seara , ma numesc Sirb Catalin si as vrea sa stiu daca se poate sa deschid un srl-d si sa aplic pentru fonduri, pentru un teren de fotbal (sintetic ), amenajari interioare si exterioare si pentru distributia de miere de albine(miere proprie) ? , mai am o intrebare , ce asigurari sau contributii la stat nu platesc pentru cel putin 2 angajati ?

   admin

   Puteti aplica si pentru teren de fotbal (amenajarea e elibila) dar si petnru distributia de miere (doar distributie). Scutirea de taxe consta in neplata CAS-ului datorat de angjaator pana la 4 angajati.

  Daniel

  Buna ziua! Am 18 ani si sunt in clasa a XII-a, anul acesta termin liceu si vreau sa deschid un SRL-D nu am insa banii(50%). Intrebarea este urmatoarea: este necesar sa detin spatiul comercial pe care doresc sa deschid un magazinul? Sau il pot achizitiona dupa accesarea fondului de 10.000 de euro si imprumutului bancar de la CEC Bank? Cum procedez?

  Andreea

  Buna ziua,
  Am 24 ani si vreau sa incep o afacere in domeniul agriculturii. Pentru inceput as vrea sa imi construiesc un program sa vad cam care sunt cheltuielile pe care le am de platit gandindu-ma ca voi obtine un profit de 8000 de lei/ luna cu 2 angajati. Daca ma puteti ajuta cu identificarea cheltuielilor catre stat, si care este profitul cu care voi ramane la final de luna.
  Va multumesc!

  Chiriac Constantin

  Buna ziua vreau sa va intreb daca un ong cu membrii fondatorisub 35 de ani poate infiinta un SRL -D si in 2014 cand va incepe finantarea .multumesc

   admin

   Da, pot. Finantarea pentru 2014 inca nu a fost anuntata. Potrivit unor surse din minister, se va porni undeva la finalul lui februarie, inceputul lui martie.

  Georgiana

  Buna seara! In situatia in care se obtine aprobarea pentru fonduri, insa se respinge acordarea creditului bancar, se respinge ulterior si acordarea fondurilor ? Ma intreb daca este mai sigur sa optez doar pentru fonduri, fara a cere creditul bancar. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  Laci

  Buna! As dori sa – mi fac o agentie de turism on line. Am consultat mai multe surse si unilateral mi – au recomandat PFA ”la inceput”. In iunie s-a schimbat legea si nu se mai elibereaza licente de turism pe PFA. Trebuie sa-mi iradiez PFA – ul. Dupa ce am fost PFA am posibilitatea pentru a infiinta SRL – D? Multumesc?

  Petrica

  Am si eu nevoie de o informatie: pentru partea mea din bani, poate banca sa imi ofere credit sau trebuie sa ii pun eu “din buzunar”; mentionez ca in clipa de fata sunt insolvabil(nu am un loc de munca).
  Pot obtine o finantare pt o firma de advertising(producere de reclame bannere s.a.),inscriptionari tricouri s.a.

   admin

   Pentru contributia proprie, da, banca poate acorda credit. Insa tot mai este nevoie de bani. Am explicat deja intr-un comentariu mai sus.

  alina diana

  pt un atelier tamplarie al si pvc ,am deja masinile necesare,este eligibila afacerea pt proiectul de finantare.,

   admin

   Activitatea este eligibila, insa pentru a obtine finantarea, trebuie sa 40% din valoarea proiectului sa cheltuiti pe investitii dupa ce obtineti finantarea.

  Florin

  Am infiintat un SRL-D si acum trebuie inregistrata la Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri printr-un email, dar nu am gasit nici unul la care sa primesc un raspuns pozitiv ci numai adrese inexistente,Rog daca stie cineva o adresa viabila sa mi-o transmita si mie.Multumesc !!!

  Bogdan

  Se poate infiinta un SRL-D pentru un salon de masaj erotic?. Multumesc

  Vasile

  Eu anul acesta fac 35 de ani? Mai pot face SRL-D? Multumesc.

  Ionut

  Buna ziua .Daca am deschis anul acesta un srl-d, domeniul intretinere si reparatii autovehicule si comercializare piese auto si urmeaza sa incep activitatea curand, pot aplica pentru programul de finantare start-up ,care este asteaptat sa debuteze undeva prin luna mai(din cate am citit eu ,asta am inteles ca ar fi perioada)?Va multumesc si mult respect pentru munca dumneavoastra.

   admin

   Da, se poate, insa va recomand sa va concentrati pe programul SRL-D cu cei 10.000 de euro, unde avezi mai mult sanse decat la programul START cu cei 100.000 de lei.

    IONUT

    Daca aveti amabilitatea sa-mi explicati,din experienta dumneavoastra, in ce sens sunt sanse mai multe pentru un program SRL-D decat pentru unul START.Bugetul programului SRL-D este mai mare decat pentru START,sunt mai multi participanti,nu este un program accesibil si realizabil?Eu am nevoie momentat de un proiect de 30.000Euro iar la SRL-D as obtine 10000 IFN nerambursabil si ar trebui sa fac un credit de 20000 pe cand la START ar fi partea nerambursabila de 20000 si creditul de 10000,ceea ce este mult mai avantajos.Ma mai intereseaza si daca,consultanta pe care o oferiti se refera strict la intocmirea planului de afaceri sau oferiti sprijin si in ceilalti pasi.Oferiti consultanta si pentru proiecte prin programul START?Va multumesc.

     admin

     Da, ne ocupam si de start. Insa daca la SRL-D bugetul ajunge pentru 600 de firme si inscrierea e pe primul venit primul servit (deci daca va inscrieti in primele saptamani sunt sanse mari de obtinere a finantarii), gama de cheltuieli eligibile e mult mai mare iar decontarea nu e obligatorie, la start bugetul se pare ca va ajunge doar pentru 130 de firme, finantarea se obtine strict din punctaj (care avantajeaza productia si mediul rural), cheltuielile eligibile sunt mai putine iar plata se face prin decontare. Deci trebuie sa cam platiti integral toate cheltuiele si sa asteptati statul sa va dea banii inapoi in 60 de zile.

  Ionescu Georgiana

  Buna ziua,
  M-ar interesa sa stiu daca pot infiinta SRL-D pentru consultanta financiara, intocmire rapoarte de evaluare, ca evaluator autorizat. Nu doresc neaparat sa beneficiez de suma aceea de la stat.

  Multumesc,

  alexandra

  Buna .Am 26 de ani si vreau sa imi deschid o cafenea cu fonduri ue .s ar putea ?ce as avea nevoie?

   admin

   Principalele programe regasite pe acest site se finanteaza din bugetul de stat. O finantare potrivita pentru cafenea ar fi cea din programul SRL-D. O descriere pe larg a programului gasiti in pagina dedicata a acestuia de pe acest site.

  Lazar Madalin

  Buna ziua . As dori sa infiintez un SRL-D ,dar am o intrebare . As vrea ca sedius social al firmei sa fie in apartamentul parintilor mei ( unde am si eu domiciliul) . Care este procedura . Imi trebuie acordul lor ca propietari si acordul vecinilor ? Va rog daca se poate sa imi raspundeti scurt si la obiect sa nu va mananc din timp. Va multumesc anticipat .

  ioana

  buna ziua…as vrea sa fac un salon cosmetic in mediul rural..as primi finantarea..sau imi fac srl-d degeaba ?

   admin

   Da, aveti sanse sa obtineti finantare. Insa inainte trebuie sa evaluati foarte bine daca o asemenea activitate ar avea un succes comercial in mediul rural.

  Lazar Madalin

  Dar as vrea sa deschid o firma care sa se ocupa cu producerea si vanzarea de oua . Sunt eligibil sa imi infiintez un SRL-D pe domeniul acesta de activitate ? Va rog sa nu ocoliti mesajul meu . Va multumesc pentru promptitudine

  Mihai

  Buna seara,
  m-ar interesa sa stiu daca pot infiinta un SRL-D in conditiile in care am mai detinut o firma (ca si asociat unic) din 2005 pana in 2012 (cand a fost radiata din oficiu de catre registrul comertului). mentionez ca nu am desfasurat activitate pe firma respectiva, implicit nu a avut nici un act depus la administratia financiara (dar 1 sau 2 declaratii de inactivitate). Va multumesc

  ALEXANDRU

  Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot in baza unui SRL D, sa fac un restaurant, intr-un spatiu inchiriat. Si de ce acte as avea nevoie dupa infintarea SRL D pentru a beneficia de finantarea de 10.000. Astept raspunsul dumneavoastra . Multumesc

   admin

   Este o activitate eligibila. Pentru a obtine finantarea aveti nevoie de un plan de afaceri, pe care noi vi-l putem face si cu care sa va inscriem in momentul deschiderii programului.

  Dani

  Buna seara, as vrea sa-mi raspundeti la 3 intrebari daca se poate.

  Pentru sediul social intr-un apartament la bloc, trebuie aprobarea vecinilor?

  Daca infiintam acum SRL -D, fara finantare, mai tarziu mai poate fi accesat finantarea aceea de pana in 10000e? binenteles in cazul in care mai sunt fonduri.

  In cazul in care peste jumatate de an , sa zicem 1 an de la infiintare, doresc desfiintarea acestuia , pentru ca nu mi-a mers afacerea, cat ma costa inchiderea firmei?

   admin

   Pentru sediul social in bloc e nevoie de acordul vecinilor directi. Finantarea se poate accesa cat timp sunteti srl-d iar daca doriti sa o desfiintati, putem vorbi de costuri care pot ajunge pana la 1500 de lei.

  NISTOR FLORIN EMANUEL

  BUNA ZIUA. Abia am aflat despre aceasta oportunitate……si as dori sa stiu daca la infiintarea unei firme de transport,mai exact tractionist(se lucreaza doar cu capul tractor si cu remorca clientului), voi mai primi cei 10.000 euro…care , ar fi o buna gura de oxigen la inceput. Multumesc.

  adriana

  Buna ziua,
  Daca doresc sa incep o afacere ca consta in a cumpara pentru inceput un spatiu mai mic pe care sa-l reamenajez si sa-l revand, apoi un spatiu mai mare si tot asa.. Sunt eligibile cheltuielile pentru amenjarea spatiului?

  ionelia

  buna ziua. am o intrebare daca vreau sa deschid un magazin mixt la tara, este ok, se incadreaza? dupa care sa cumpar spatiul etc cu banii rezultati

  Adrian Nicolescu

  Daca am fost administrator la o firma care acum e inchisa, insa nu am fost actionar la firma respectiva, mai sunt eligibil pentru un srl-d? Multumesc

  Buna Ziua,

  Va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate achizitiona un autoturism si de asemenea toate echipamentele necesare pentru a putea efectua TAXIMETRIE cu acesta?
  Va multumesc anticipat si va doresc succesuri maxime in activitatea dvs!

  mihai

  Buna ziua daca am infintat o firma SRL-D pe numele meu ,si o trec pe numele altei persoane,dupa aceea mai pot sa infintez alta firma SRl-D sau SRL pe numele meu?

   admin

   Daca schimbati asociatii, cei noi trebuie de asemenea sa aiba pana in 35 de ani si sa nu mai fi avut firma. Si dvs, dupa aceea, nu vezi mai putea infiinta SRL-D. Doar SRL normal.

  ionelia

  buna ziua. va rog sa mi spuneti daca trebuie obligatoriu sa am contul deschis la o banca agreata de dvs. sau pot la orice bank si capitalul social poate fi minimul impus de bank sau unul anume?

  admin

  Puteti depunde capitalul social la orice banca. El trebuie sa fie de minimum 200 de lei.

  Laura

  Buna ziua!
  Felicitari pentru site, foarte foarte util!
  Am si eu nevoie de cateva lamuriri:
  1. Am apt achizitionat prin credit, fac contract de comodat eu cu mine? Este ok?
  2. Daca apt devine sediu social, se modifica toate utilitatile asa cum se intampla la un SRL? Stiu ca toate se calculeaza altfel si mai mult bineinteles, daca o companie isi desfasoara activitatea acolo.
  3. Am inteles ca e nevoie de acordul vecinilor, dar in final e suficient al celor apropiati (stanga, dreapta, sus, jos + administratia) sau toti?
  4. Dac in primul an nu am activitate, ce taxe se platesc la stat? Daca se platesc.
  5. In calitate de unitate protejata, mai pot accesa fondurile?

  Multumesc anticipat!

   admin

   1. Da
   2. Teoretic, valoarea utilitatilor nu ar trebui sa fie mai mare. Ba chiar ati putea sa le decontati partial si pe firma. Depinde cate camere alocati sediului social.
   3. Doar cei apropiati.
   4. Nu platiti nimic daca nu aveti activitate.
   5. Nu inteleg. Cum adica unitate protejata?

  Cristian

  Salut!
  Foarte utile informatiile, multumim pentru efort.

  Am o mica nelamurire:
  Eu termin facultatea anul asta si vreau sa imi infiintez o firma de productie de film. Am un pic de capital si as putea sa imi cumpar o parte din echipament inca de la infiintare.
  Exista posibilitatea de a imi cumpara cate ceva din banii depusi la banca sub titlu de capital social, urmand ca ulterior sa mi se ramburseze procentual o parte din bani deja investiti, prin acest program?

  Multumesc!

  Laura

  Unitate protejata, adica sa am 1 dintre cei 2 angajati (50%)cu handicap permanent.
  Contabila trebuie sa depuna acele declaratii lunar, chiar daca nu este activitate?

  Multumesc!

  ionelia

  Buna ziua
  Mi ati spus ca pot face magazin mixt la srl d dar cum fac cu tigarile si bauturile. Nu e voie si magazin fara ele egal0. Dati mi un sfat. Multumesc

  ionelia

  buna ziua. multumesc pentru toate raspunsurile. pai nu pot trece in statut codurile caen pentru bauturi si tigari, deci nu se poate. cum fac?

  ionelia

  deci,eu mi-am rezervat denumirea firmei,am facut si restul documentelor necesare pr infiintarea firmei dar cand am fost la registrul comertului pentru a alege domeniul de activitate mi s-a spus ca tigarile si bauturile nu pot face parte din grupa activitatilor admise pentru un srl-d….si eu daca fac firma fara sa am incluse in activitate si codurile caen corespunzatoare tutunului si bauturilor cum pot functiona..va rog frumos sfatuiti-ma ca sa stiu ce am de facut…mai continui cu actele sau nu….multumesc frumos

   admin

   Nu se pot adauga codurile caen de vanzarea EXCLUSIVA de bauturi si tigari. Alea cu magazine specializate. Dar puteti vinde pe celelalte coduri caen disponibile.

  Emanuel

  Buna ziua.
  Plata capitalului social cum se face? Eu nu prea inteleg oridinea.
  Mai intai trebuie sa ma duc sa-mi fac rezervarea de nume,sa-mi inserez codurile CAEN si apoi sa ma duc la banca pentru a depune capitalul social? Si apoi ma intorc cu act constitutiv, contract de comodat, copie dupa actul de proprietate al celui cu care ai incheiat contractul de comodat?
  Am inteles bine?

  Multumesc anticipat!

   admin

   Faceti rezervarea, completati cele doua acte, mergeti la banca cu cele 2 acte si rezervarea si platiti capitalul social. Primiti o chitanta si pe urma mergeti din nou la registrul comertului.

  elena

  Buna ziua,

  Am implinit 35 ami pe 13.02.2014, sunt eligibila pentru acest proiect?

  ionelia

  imi puteti spune va rog care sunt codurile caen ce cuprind bauturile si tutunul pt srl-d?ca sa stiu ce sa aleg.va multumesc

  admin

  Va rog sa verificati emailul cu care v-ati inscris cand ati scris acest comentariu.

  Apostol Alex

  Iar daca accesez aceste fonduri de la stat(10.000 euro) pentru a cumpara de exemplu o masina destinata exclusiv SRL-D-ului, sa zicem in valoare de 3000 euro, eu trebuie sa am 50 % din acea suma? 1500 euro? iar daca nu am? banii raman in banca?! in caz ca se aproba finantarea proiectului?

   admin

   Dureaza aproximativ 1-2 luni pana la primirea unui raspuns. Insa nu puteti achizitiona un autoturism, si oricum, ar fi trebuit sa fie nou. Daca nu avezi partea de contributie proprie nu veti putea facea nicio cheltuiala.

  Pavlovici Ionut

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca urmatoarele coduri caen sunt eligibile pentru infiintarea unui srl-d:
  -4799
  -7022
  -7320
  -8299
  -6831
  -6810
  Va multumesc

   admin

   Codurile CAEN care nu sunt eligibile sunt enumerate in ghidul solicitantului disponibil pe pagina de prezentare a proiecutlui.

  maria

  Buna ziua,
  Vreau sa deschid un magazin de piese utilaje agricole. Pot infiinta un SRL-D fara sa fac angajari? (eu voi fi si vanzator).Ce este mai recomandat PFA,II,SRL,SRL-D? Daca domeniul de activitate este comercializare piese noi pot avea ca subdomeniu comercializare utilaje agricole second? Va multumesc anticipat.

   admin

   Puteti sa deschidei un srld si sa functionati cu doar 1 angajata sau fara. Si puteti vinde si utilaje sh. In ceea ce priveste forma de organizare, nu exista o regula generala, ci mai degraba o preferinta in fuctie de fiecare tip de afacere.

  Costin

  Buna ziua,

  Tocmai am deschis un SRL-D , cod CAEN 6202 .
  Parcurgand reglementarile am descoperit :

  Potrivit modificarilor aduse Codului Fiscal in noiembrie anul trecut prin OUG nr. 102/2013, firmele care vor sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor de 3% trebuie sa indeplineasca o noua conditie obligatorie, valabila din 1 ianuarie 2014.

  Mai exact, acestea trebuie sa obtina venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de 80% din veniturile totale.

  Se incadreaza si CAEN 6202 in aceasta categorie ?

  Multumesc,

  leonard mihail

  Buna seara.In primul rand vreau sa va multumesc pentru munca pe care o depuneti si in al doilea rand am cateva intrebari:
  1:Eu sunt administrator la o firma cu sediu social in apartamentul pe care il impart cu sotia si parintii(3 camere).Pot face un srl-d in aceeasi locatie pe numele sotiei(nu a avut nici o functie de conducere pana acum)?Stiam ca doua srl-uri nu pot avea acelasi sediu social,asta fiind prima nelamurire.
  2.Daca voi deschide srl-d si voi avea (ca exemplu acest lucru intentionez) 2 puncte de lucru(2 magazine) va intreb sincer in ce masura cantareste acest lucru in vederea unei viitoare finantari?Adica e intelept sa am rulaj pe firma sau in momentul deschiderii am “prioritate” la finantare?Ma afecteaza in vreun fel daca un an de zile am intrari si iesiri pe firma?
  3.Ca si idee la punctul 2. daca in mai 2014 deschid 2 magazine(exemplu) pot in martie 2015 accesa un fond european pentru transport marfa(masina noua) fara probleme majore?

   admin

   1. Numarul de firme nu poate fi mai mare decat numarul de camere din acel apartament. Deci puteti
   2. Nu are importanta
   3. In principiu da.

  Vlad Smith

  Buna seara,

  Vreau sa fac un brand de evenimente (concerte, petreceri private etc), il pot realiza printr-un SRL-D?

  Andrada Tuca

  Buna ziua,

  Presupunand ca vreau sa imi deschid o afacere in Bucuresti, insa nu am domiciliul aici si nici posibilitatea de a face un contract de inchiriere pe spatiul ce va fi folosit ca sediu social, pot infiinta firma pe adresa de domiciliu din provincie, urmand ca firma sa isi desfasoare activitatea in Bucuresti? As dori sa aplic pentru fonduri si nu as vrea ca formalitatile acestea sa imi puna piedici.

  Va multumesc mult!

  iulian

  buna seara,

  in legatura cu fondurile nerambursabile,exista vreo regula referitoare la accesarea fondurilor?adica este obligatoriu ca prima data sa se cheltuiasca cei 40% pentru investitii?sau nu exista o ordine de accesare

  va multumesc.
  o seara buna!

   admin

   Trebuie ca in orice moment, din suma totala cheltuita sa se respecte procentul de 40% investitii. Deci nu se poate din prima tragere sa se plateasca doar salarii sau chirie.

  cristi

  Un srl- d poate face achizitii intracomunitare?
  Daca nu se acceseaza fonduri,pot avea 1-2 angajati,la care sa nu platesc CAS-urile?
  Multumesc!

   admin

   Se pot face achizitii daca va inregistrati ca platitor de TVA. Se pot angaja oameni, insa trebuie minim 2 pentru a nu plati CAS-ului

  Buna seara,

  As dori sa știu dacă un SRL D poate factura si in afara granitelor României, in alte state membre UE

  Multumesc,
  Adina Stroe

  Cristi

  Buna ziua

  Vrea sa imi deschid un SRL-D in domeniul construvtilor beneficiez de finantare?

  octavian silviu

  buna ziua imi puteti spune va rog ce fel de firma ar trebui sa deschid in vederea efectuari de reparatii calculatoare si daca persoana care executa service-ul pc trebuie sa aiba studi superioare multumesc anticipat

  Alexandra Patrascu

  Buna ziua,
  Am un SRL-D infiintat in decembrie 2013. Pana in prezent am facut investitii in marfa de o oarecare suma de bani. Intrebarea mea este daca in momentul accesarii acestor fonduri de 10000 de euro nerambursabili se iau in considerare ca aport propriu si sumele deja investite in marfa cumparata inainte de a se reporni acest program? Eu vreau sa primesc acei 10000 de euro, dar eu de 4 luni am tot facut investitii in marfa deci nu mai am cum sa am ca aport propriu 10000. Si inca o chestie care nu mi-e clara, pt a primi acei 10000 eu trebuie sa am alti 10000 pe care sa-i pun intr-un cont bancar, sau pot sa am si o suma mai mica? Adica de exemplu daca mai am doar 5000 eu mai primesc de la stat doar 5000?
  Multumesc anticipat!

   admin

   Nu se iau in considerare suumele investite anterior datei de obtinere a finantarii. Finantarea obtinuta poate sa aiba si valori mai mici de 10.000 de euro.

  costea violeta

  buna seara,
  as vrea sa stiu daca se mai poate modifica unul dintre cele 5 coduri CAEN, alese deja la infiintare.
  multumesc.

  Cezar

  Buna ziua! Daca infiintez un SRL-D si nu apelez la fonduri (sustin afacerea din bani proprii) iar la final de an nu inregistrez profit ce se intampla? Pierd statutul de SRL-D?

  costea violeta

  buna ziua,
  daca vreau sa accesez fonduri pentru un srl-d, care este cursul euro la care ei calculeaza cei 10000 euro?
  multumesc.

  cristina negoiescu

  buna seara.am si eu o intrebare?daca infintez un srl-d,pot angaja pe cineva pana la aprobarea proiectului?multumesc anticipat.

  George Mera

  buna ziua. am o nelamurire. as dori sa fac un srl-d si sa apelez la ajutor oferit…intrebarea mea este: pot sa obtin bani daca vreau sa inchiriez o bar- terasa?

  haas paul

  Exista posibilitatea sa fac sediul firmei o casa care este inscrisa doar in registrul agricol la primaria de care apartine si nu are carte funciara?
  astept raspunsul dumneavoastra cu interes !

  cristina

  Buna seara,
  As dori sa infiintez un SRL-D cu activitaea urmatoare:sa aduc din Ungaria produse congelate si sa le distribui in Romania la restaurante.Pentru asta as dori sa stiu daca este necesar sa am si un depozit frigorific sau un punct de lucru in ideea in care vom lucra doar pe comanda.Va multumesc!

  octavian

  Buna ziua,

  La ce adresa de email trebuie trimisa notificarea obligatorie in 10 zile lucratoare pentru municipiul Bucuresti? Nu gasesc nicaieri informatia aceasta.
  Va multumesc

  mihai

  buna seara intrebarea mea este urmatoarea : pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru o covrigarie fara a avea nici un ban ? care este suma minima cu care pot accesa fonduri europene nerambursabile?

  paraschiv iulian

  salut! se pot accesa fondurile srl-d pentru o societate care ca obiect de activitate – loc de joaca pentru copii? apoi daca nu am o finantare decat de 7000euro, se mai poate primi partea de 50% de la stat? multumesc

  cristi

  As dori sa infiintez un SRL-D in domeniul apiculturii,as dori sa stiu ce cod CAEN trebuie,si daca se poate obtine finantare(stupi+cresterea albinelor)?
  Pot in calitate de administrator si asociat unic,sa fui angajat cu o alta persoana fara sa platim CAS-URI?

  Catalina M.

  Buna ziua ,sunt deja PFA colaborator in tehnica dentara (adica nu am sediu profesional al meu) si as dori sa infintez in alta localitate (mediu rural) un SRL-D.Am 34 ani si as vrea sa obtin fonduri nationale.Pentru ce anume primesc finantare in domeniul acesta si a doua intrebare ,daca nu obtin fonduri, pot inchide srl-d-ul imediat?
  As dori o adresa de contct sau un nr de telefon pentru intocmirea planului in vederea obtinerii fondurilor nationale.Va multumesc!

  Buna,
  As avea cateva intrebari in legatura cu infiintarea SRL-D:
  1. Pot infiinta un SRL-D pentru un site de anunturi ??? Detin site-ul deja dar nu am firma prin care sa ruleze pentru platiile online. Iar in paralel sa ma ocup si de organizari festive ?
  2. In legatura cu sediul firmei, dispune riscuri daca sediul pun chiar locuinta mea in cazul in care firma nu o sa mearga ?
  3. As putea obtine fonduri pentru dezvoltarea site-ului in aprofunzime ???
  4. Care ar fi costurile lunare pentru Un SRL-D catre stat.

  Multumesc

  Buna ziua. As dori sa înființez si eu o firma.
  Am de ales între un PFA si un SRL-D.
  Țin sa specific ca am 27 de ani,sunt student si as dori sa știu care din ele este mai avantajoase.
  Si care din ele îmi poate permite colaborarea cu o alta firma pentru a efectua o activitate pe care eu nu sunt
  autorizat sa o fac.
  Multumesc.

  Madalin

  Buna ziua as dori sa deschid si eu o firma SRL D dar nu inteleg daca am voie sa fac transport intern sau internațional de marfa? Sau daca as putea sa fac o casa de expeditii? Va multumesc

  Buna,as dori sa infiintez un srl D,cu obiect de activitate comercializare haine noi import,cu zero costuri,momentan nu ma intereseaza nici o finantare nerambursabila!Cat timp pot functiona cu acest srl d,fara sa accesez nimic,cu un asociat,adica nevasta?multumesc

  Corina

  Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca achizitia unei masini pentru transportul de persoane (inchiriere sau organizare de excursii) este permisa prin accesarea acestor fonduri.
  Multumesc!

  Iuliana

  Daca planul nu este eligibil ce am de pierdut?
  Este un termen limita pentru depunerea planului de afaceri?
  Ce fonduri sunt disponibile pentru SRL-D?, adica planurile care se aproba in limita fondurilor?

   admin

   Nimic. Pana se epuizeaza bugetul. Exista mai multe fonduri disponibile, le puteti identifica destul de usor daca cititi fiecare program de la noi.

  Dragos

  Daca am aproape 36 de ani pot sa infiintez un SRL-D?

  IULIANA

  As dori sa-mi infiintez un srl-d pentru amenajari florale,decoratiuni pentru nunti,botezuri, diferite evenimente si as dori sa beneficiez de o parte din cei 10000 E,dar nu inteleg cu vom face achizitiile de 40%, toate la inceput?, pe parcursul celor 3 ani?
  Ce sanse am?
  Daca pe parcurs nu sunt eligibil cu cerintele,trebuie sa inpoiez doar partea din AFN?

   admin

   Achizitiile se fac timp de 1 an. In orice moment, trebuie sa aveti minim 40% investitii din toate cheltuielile facute. Va trebui sa dati banii inapoi daca nu veti mentine locurile de munca sau va pierdeti statutul de srl-d in mai putin de 3 ani.

  Mihai

  Buna ziua. As vrea sa va intreb daca, dupa ce infiintez SRL-D, este posibil ca o alta persoana fizica sa ofere un imprumut firmei mele si respectivii bani sa fie folositi pentru accesarea celor 10.000 euro AFN? Daca se poate, este posibil ca respectiva persoana sa fie si angajata la aceeasi firma? Va multumesc!

  Razvan B.

  Ce inseamna faptul ca 80% din creditul acordat este garantat de catre stat? Pentru restul de 20% trebuie ca firma mea sa gireze cu anumite bunuri?

  alex

  daca vreau sa infiintez un srl-d cu sediul la mine acasa si sunt unicul prorietar ,este posibil sa fac contractul de comodat ?

  alex

  mai exact daca am contractul si actele casei , mai am nevoie de contract de comodat?

  Alexandru A.

  Buna seara!
  Am o intrebare legata de actul constitutiv. Il descarc de aici si-l completez acasa, sau trebuie sa ma duc la registrul comertului si sa il completez acolo? Va multumesc!

  Imi pot infiinta un SRL D in România dacă îmi desfășor activitatea în alta tara din Uniunea Europeană?

  Si dacă da, TVA ul îmi plătesc in România sau in tara in care am facturat serviciile?

  admin

  Da, dar in Romania. De ce nu va faceti direct firma acolo?

  adriana

  Buna ziua,

  Daca deschid Srl D si nu am activitate, ce cheltuieli am totusi? sau am doar cand il inchid? Pot sa-l tin deschis fara activitate cat vreau?

  admin

  Se poate tine fara activitate fara probleme.

  Alexandra

  Buna ziua. As dori sa imi deschid si eu un SRL-D cu activitatea in domeniul proiectarii de arhitectura, design interior si amenajari exterioare si urbanistice. Eu sunt arhitect in varsta de 28 de ani, si as dori ca sediul social sa fie in localiatatea mea de nastere unde detin jumatate dintr-un apartament impreuna cu fratele meu iar punctul de lucru in alt oras intr-un apartament detinut de mama prietenului meu. Pot sa fac un contract de comodare eu impreuna cu fratele meu, cu mine ca administrator al firmei mele pentru sediul social si ulterior sa fac alt contract de comodare pentru punctul de lucru? Doresc sa mai stiu daca activitatea viitoarei firme este eligibila pentru accesarea de fonduri. As dori sa stiu in cat timp de la infiintarea firmei pot sa accesez fonduri si daca trebuie imediat dupa infiintare sa angajez doua persoane in firma ca sa mai fiu ulterior eligibila pt a primi fonduri? Pot fi eu angajat la firma si mama mea care e contabil? Exista o norma minima de lucru sau se pot face angajari si cu jumatate de norma? Daca mama mea mai e angajata la inca doua firme cu doua jumatati de norma s-ar mai putea angaja la firma mea cu norma intreaga? Oare pt domeniul meu de activitate, in care deocamdata am beneficiari in pondere mai mare persoane fizice, e mai convenabil sa fiu neplatitor de tva sau platitor de tva? Va multumesc anticipat.

   admin

   Puteti face ambele contracte de comodat. Activitatea e eligibila, se pot accesa fondurile oricand cat sunteti srl-d, adica timp 3 ani. Nu sunteti obligata sa angajati pe nimeni, decat in momentul in care veti incepe sa cheltuiti banii primiti. Atunci va trebui sa angajati 2 persoane cel putin cu norma intreaga. Pana atunci, puteti angaja pe cine vreti, cat vreti. Teoretic se poate angaja si mama dvs cu nroma itnreaga. Daca nu avezi multe cheltuieli purtatoare de tva, probabil e mai avantajos neplatitor. Dar ii puteti solicita contabilului dvs sa va faca o simulare pentru ambele cazuri.

  Razvan

  Buna ziua,
  Am si eu o intrebare. Cu cei 10000 de euro pot sa cumpar si utilaje second hand de la persoane fizice sau ma forteaza sa cumpar toate bunurile noi prin firme autorizate?

  Va multumesc.

  Pt ca sunt taxele foarte mari

  Dana Sonia

  Buna ziua,
  daca am deja un pf pot sa mai infiintez un SRL-D ?

  Papoiu Marius

  Buna ziua, as dori sa imi deschid un aprozar, dar deocamdata nu gasesc spatiu.
  Intrebarea este daca inchiriez o masa in piata pot functiona cu srl-d si pot obtine cei 10000 de euro? multumesc

  pavel

  buna sera
  M-ar interesa daca am un srl pe numele meu care functioneaza ca si restaurant de vreo doi ani il pot schimba srl-d
  Multumesc

  adi

  Va salut si multumesc pentru toate aceste informatii pe care la oferiti.
  Astazi am fost sa rezerv numele pentru un SRL D iar doamnele de acolo m-au descurajat sa nu infiintez ca trebuie neaparat sa accesez fonduri europene, insa tot am rezevat numele si urmeaza sa fac si celelalte acte.
  Intrebarea mea este: Sunt obligat sa accesez aceste fonduri? Eu vreau sa deschid un magazin online pe aceasta firma.Deci singura conditie este sa reinvestesc 50% din profit?
  Multumesc mult

  adi

  ONRC Teleorman.Cred ca incearca sa descurajeze, ca sa infiintezi SRL normal sa platesti acele taxe pentru deschidere, alta explicatie nu am.

  Multumesc inca odata!

  Simona

  Buna ziua!

  Cam in cat timp de la depunerea proiectelor ar trebui sa primim un raspuns? Pentru creditul cu CEC se depun situatii separate ulterior?

  Multumesc anticipat!

   admin

   Creditul la CEC se solicita in acelasi timp cand se depune planul de afaceri. In medie dureaza 1,5 luni sa primiti un raspuns pentru AFN si inca 1,5 luni pentru credit.

  Sofian Catalin

  Pentru o firma de distributie si comert international se poate deschide un srl d si obtine finantarea ??

  Laura

  Aveti idee unde gasesc adresa de mail pentru a trimite instiintarea catre Oficiul teritorial de care aparţine noua firmă? Firma este in Bucuresti, sectorul 4.

  Cristian Boriceanu

  Buna ziua
  va rog sa ma ajutati cu o informatie: eu locuiesc in brasov, intr-un apartament care este proprietatea soacrei mele, dar am in proprietate, la comun cu parintii mei, o casa intr-o localitate de langa brasov. pot sa folosesc aceasta casa ca sediu social? mai trebuie sa fac contractul de comodat? si o alta intrebare , daca deschid acest SRL-D, sunt obligat sa incep activitatea sau pot sa mai astept si ce costuri ma asteapta in perioada de inactivitate a firmei. multumesc anticipat

   admin

   Puteti folosi acea casa, dar este inca nevoie de contract de comodat. Nu trebuie sa incepeti imediat activitatea. Costuri in lipsa activitatii nu ar trebui sa existe, atata timp cat va depuneri singuri declaratiile trimestriale.

  Ileana

  Buna ziua!
  Va rog sa-mi spuneti daca pot obtine fonduri pentru activitate de contabilitate, CAEN 6920. As dori sa-mi infiintez un SRL D.
  Multumesc!

  adela

  Buna ziua,
  O salina artificiala se incadreaza la categoria srl-d?

  Mgh

  Buna ziua,

  Foarte bune informatiile oferite,

  As avea totusi o intrebare: Ce se intampla in cazul in care prioectul/afacerea pentru care s-au obtinut fondurile nu functioneaza si se ajunge la insolventa dupa mai putin de 3 ani? banii investiti cei 50% de la stat trebuiesc returnati cumva?

  Va multumesc

  daniel

  Buna ziua,
  Cum se procedeaza in cazul in care sunt flotant intr-un judet si vreau sa desfasor activitatea in acest judet, doar ca sediul firmi as vrea sa fie acasa (in alt judet).

   admin

   Nu are importanta unde sunteti flotant. Va deschideti firma in judetul unde va fi sediul social si va deschideti un punct de lucru in alt judet.

  Elisa Buzoianu

  Buna seara.As vrea sa stiu daca pot infiinta un SRL-D avand ca scop organizarea de concerte si daca pot obtine finantare pentru o asftfel de activitate

  Serban

  Buna ziua,

  As dori sa imi deschid o ciupercarie (champignon) si cel mai avantajos mi se pare prin intermediul unui SRL-D cu accesare de fonduri nerambursabile. Sa inteleg ca nu e eligibila o astel de activitate? Si daca intr-adevar nu este: Imi putei sugera alt program (exceptand fondurile europene)?

  Multumesc!

  Buna seara
  Am o intrebare , detin un SRL sunt asociat unic si administrator in acelasi timp.Ma intereseaza daca pot sa il numesc pe fiul meu administartor in locul meu . A implinit 18 ani, dar mai are 1 an de scola fiind in ultimul an de liceu.Eu din anumite motive nu mai pot figura pe acesta functie.
  Exista anumite conditii , exmplu” studii finalizate , etc?
  Multumesc anticipat pentru un viitor raspuns corect.

  cristi

  1 Unde gasesc adresa de mail pt a trimite instiintareacatre catre Oficiul teritorial de care apartine noua firma?firma este in Giurgiu!
  2 Pot angaja o persoana cu 8 ore,alta cu 2 ore ,fara a plati C.A.S.-urile?
  Multumesc,si astept raspunsul d-voastra!

  Bogdan Tamas

  Buna,
  Eu am fost actionar intr-o firma,dar numai ca sa nu fie un singur actionar, mai sunt eligibil pentru finantare?

  Sorin

  buna ziua!!!!!!
  as dori sa dechid un SRL D, dar fara sa primesc banii nerambursabili, deoarece nu am acum sa acopar cealalta parte din suma. se poate deschide si fara accesare fonduri?(pt cabinet veterinar)

  oana c

  Buna ziua,
  Se poate infiinta un srld avand ca obiect principal de activitate codul 7022, si care incheie doar contracte privind servicii de evidenta contabila si consultanta fiscala?
  Multumesc,

  Pavel

  Buna ziua. sunt o viitoare mamica de 26 de ani si doresc sa-mi deschid o societate in care sa ma ocup cu transport marfa. ca sa fac SRL-D, aceasta activ este eligibila cu accesarea de fonduri? treb sa am angajati de la infiintare si minim cati? daca nu accesez fonduri ma incurca cu ceva infiintarea de srl-d? va multumesc!

  Bogdan F

  Buna ziua,
  doresc sa infiintez un SRL D in domeniul serviciilor de cazare + recrutare de personal – sunt ok codurile CAEN pt srl d
  In concret doresc sa achizitionez un apartament folosindu ma si de cei 10000 E
  - este cheltuiala eligibila?
  - cat la % trebuie sa aduc eu daca ii primesc pe toti 10000E?
  - anul acesta mai sunt inca fonduri?
  Bineinteles dupa aceea vin alte cheltuieli de amenajare si promovare pe care le voi suporta din venituri proprii.
  Multumesc anticipat.

  Andrei

  Buna,
  As dori sa infiintez un SRL-D cu obiect de activitate comert de adezivi.
  Se poate infiinta firma cu acesta activitate?
  multumesc

  Gabriel Razvan

  Felicitari ptr consultanta oferita!
  doresc sa infiintez un SRL-D si am urmatoarele intrebari:
  1. sub ce forma poate intra in cadrul firmei o persoana cu 35 ani impliniti deja?(firma o va infiinta ca si asociat unic o pers de 27 ani)
  2. se poate opta ptr 16% impozit pe profit sau SRL-D intra automat pe 3% din venit?
  multumesc anticipat

   admin

   1. Nu se poate. Daca intra, se pierde statutul de srl-d.
   2. SRL-D are acelasi regim fiscal ca un SRL normal. Si precum majoritatea dintre ele, va avea 3% pe venit.

  As dori sa infiintez o vulcanizare si ma incadrez la cele cerute . Pot achizitiona din cei 10.000 de euro pentru utilaje + racordarea la 380 v (volti) , dar la plata salariilor ? Terenul pe care voi face vulcanizarea il am , concesionat . Daca inca ”nu produc” nimic , trebuie sa dau ceva la stat (taxe+impozite) ?
  Daca mai trebuie ceva va rog sa-mi spuneti . :) Multumesc !!

  Sbirciog I

  Cum se va numi firma? SC XXXXXX SRL-D SAU SC XXXXXX SRL fara D ??? Va multumesc!

  George

  In primul rand vreau sa va felicit pt munca pe care o depuneti, seriozitatea si promtitudinea de care dati dovada raspunzand atator intrebari. As avea si eu insa 2 intrebari daca sunteti amabil. Am infintat un SRL-D pe data de 14.04.2014 insa din cauza unor probleme de sanatate nu am putut instiinta agentia in acel termen de 10 zile, intrebarea mea ar fi daca mai pot sa trimit mail acum pt intiintare si ce se poate intampla daca nu am trimis instiintarea la timp sau daca nu trimit instiintarea deloc. Va multumesc anticipat !!!

  George

  Va multumesc mult pt raspuns si mai indraznesc sa va mai deranjez cu ceva. Documentele pe care trebuie sa le trimit la agentie prin mail trebuiesc neaparat scanate sau le pot face si poza. Si 2 la ce adresa trebuie sa trimit acel mail pt ca eu am gasit doar aceasta adresa “oficiuploiesti@aippimm.ro”, iar cand intru pe site la agentie la contact nu apare nimic de Bucuresti, doar Ploiesti.
  Va multumesc inca odata !

  alina

  Superba pagina asta, m-am decis și într-o săptămână vreau să am SRL-D-ul.

  Aurel

  Buna ziua,

  Intentionez sa infiintez un SRL-D cu urmatoarele activitati:
  1.Colectare ciuperci din flora spontana si fructe de padure
  2. Depozitarea acestora
  3. Transportul lor catre viitorii clienti si vanzare engros
  4. Export

  Ma incadrez in limita codurilor CAEN cu aceste activitati? Merci!

  Ilie

  Buna ziua,
  Am descoperit pagina dvstra si vreau sa va felicit pentru competenta profesionala.
  Sunt pensionar militar am 51 de ani.
  Fiul meu are varsta de 27 ani.
  Am hotarat sa il ajut in deschiderea unui srl-d, cu obiect de activitate(5 grupe CAEN)
  383 Recuperare materialelor(dezmembrari auto)
  451 Comert cu autovehicule
  452 Intretinerea si repararea autovehiculelor
  453 Comert cu piese si accesorii pentru autovehicule
  494 Transporturi rutiere de marfuri si servicii de mutare.
  Intrebari:
  1 – sunt viabile grupele ca si obiecte de activitate?
  2 – se poate angaja pe el isasi, pe mine ca pensionar numai ca sa continui cu anii vechime la pensie, (deci nu plateste nimic pentru mine) si inca un angajat ?
  3 – daca suntem din craiova ne puteti oferi pentru viitor, consultanta, plan de afaceri, sprijin etc, bineinteles contra cost?
  4 – cineva mi-a solicitat 600 lei pentru deschiderea acestui srl-d, si inca 300 lei pentru deschidere punct de lucru separat de actul constitutiv. este incercare de inselatorie?
  Va multumesc anticipat si va rog mult sa folositi adresa de e-mail pentru raspuns. Totodata va dresez rugamintea sa acceptati si urmatoarele intrebari si nelamuriri, ca fiind venite din partea unui novice.
  Multumesc, Stima,

  gabriel

  Daca am avut un credit pentru nevoi personale pe care nu am mai putut sa-l platesc (fiind dat afara din serviciu)la bcr, iar acesta creanta a fost incredintata catre un executor judecatoresc care are hotarare judecatoreasca de executare a veniturilor proprii (in cazul de fata nu am nici un venit si nu am nimic pe numele meu), pot beneficia de infiintare srl-d si de credit la cec bank? daca da, exista ulterior posibilitatea ca executorul sa-mi execute firma sau creditul cec impreuna si banii nerambursabili?
  Va multumesc!

   admin

   Cel mai probabil nu va acorda CEC-ul finantare. Oricum ati fi avut nevoie de cateva mii de euro bani proprii pe langa afn si credit pentru a implementa o afacere.

  Andrei

  Buna seara,
  Vreau sa-mi deschid un SRL-D. In nul 2008 am cumparat cateva actiuni la o firma.
  Nu sunt implicat in consiliu de administratia sau altceva.
  Pot sa-mi deschid SRL -D?

  Multumesc

  andrei

  Buna seara,lucrez in Germania si nu demult am aflat de acest SRL-D.Detin o intreprindere individuala comert cu auto si piese auto.Tatal meu are un bar la care a renuntat acum 4 ani si a inchiriat-o.Momentan de cateva luni sta inchisa!As vrea sa deschid un pub unde se poate distra,bea,manca.Am auzit ca pentru 2014 sa epuizat ajutorul de la stat.Pentru a deschide localul trebuie marit spatiul,amenajat etc..
  1,Pot face un Srl-D daca detin I.I?
  2,Ce pot face anul acesta daca sau terminat fondurile nerambursabile?
  3,Inainte trebuie sa fac Srl-d ul si apoi sa ma apuc de renovare?
  4,Va multumesc,anticipat

  Laura

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca eu am un Srl in Italia pot sa infiitez un Srl-D? Va multumesc

  marius

  buna ziua ! Eu locuiesc intr-un oras mai mic de pe langa Craiova .in cazul in care imi deschid n SRL-D,va trebui sa merg in Craiova sa rezolv cu acctele si cu tot ce e necesar,dar eu as vrea sa-mi deschid o afacere in domeniul jocurilor de noroc,mai exact,o casa de pariuri in franciza,dar in orasul Medias.Se poate sau e necear ca srld-ul sa fie deschis pe raza orasului unde urmeaza sa-mi desfasor activitatea ?

  Ciuturoianu

  Buna ziua,
  Parintii mei au la tara un bar.Firma este pe numele bunicii mele.
  Acum se poate ca firma existenta sa se inchida si sa deschid eu un SRL-D pentru a continua aceasi activitate in acelasi loc?
  Practic se schimba propietarul, denumirea firmei si statulul.

  Multumesc.

  Cezar

  Buna ziua, este binevenit un astfel de loc in care lumea se mai poate lamuri in privinta acestui subiect.
  Spre deosebire de multi altii din lista de mai sus, eu am citit cap-coada toata documentatia de pe siteul ministerului in ceea ce priveste Programul pentru tineri debutanti.
  Imi doresc sa deschid o firma de amenajari interioare, eu fiind inginer constructor, si stiind ce implica aceasta activitate.
  Ce am inteles eu din tot programul acesta:
  Sa zicem ca pentru viitoarea firma X.SRL-D doresc sa achizitionez un garaj ca si spatiu de depozitare(investitie eligibila) in valoare de 10000 de euro. Optez pentru un AFN de 5000 de eURO. Eu ar trebui sa platesc 2400 DE EURO ce semnifica TVA-ul cheltuiala neeligibila+ jumatate din 7600 de euro. Deci va trebui sa am in cont din surse proprii 6200 de euro iar statul ma va ajuta cu 3800 de euro ceea ce e putin peste o treime.
  Luand in considerare si faptul ca acest AFN se imparte in 12 rate egale, si se poate extrage o singura data pe luna => suma de 316.66 euro pe luna AFN.
  Intrebarea mea este, cum as putea eu sa achizitionez acest spatiu de depozitare avand in vedere faptul ca nu multa lume e dispusa sa il vanda in rate(12 la numar).Plus ca fiecare transa de bani trebuie dovedita cu o factura.
  In conditiile astea tot programul in sine mi se pare un exercitiu de PR si nu un ajutor in adevaratul sens al cuvantului.

   admin

   Din pacate ati inteles cateva lucruri eronat. In primul calculul TVA-ului este eronat. Daca spatiul de depozitare costa 10.000 de euro cu tot cu TVA, inseamna ca statul acopera 50% din pretul fara tva. Adica 4000 de euro. Daca sunteti platitor de TVA, atunci TVA-ul se deduce din cheltuieli, si cheltuiala dvs efectiva va fi doar de jumătate din valoarea fara TVA. Deci, in realitate, contributia statului chiar este de 50%. Si nu 30% cum considerati. AFN-ul nu se imparte in 12 rate, ci poate fi cheltuit in 12 trageri. Puteti sa-l cheltuiti pe tot in 12 trageri, 6, 5, 3, 1 sau cate va convin dvs. Asadar, puteti plati integral spatiul din prima luna. Programul nu este perfect, dar nu este nici atat de rau pe cat il considerati.

  SBIRCIOG

  Unde putem gai codurile caen, care este legea care reglementeaza aceste coduri?

  Popescu Mihaela

  Buna ziua,
  As dori sa stiu daca contractul de comodat pentru sediul social al firmei as putea sa il fac pentru un apartament care a fost achizitionat prin programul prima casa.
  Doresc sa infiintez un SRL-D in domaniul instalatiilor/constructiilor

  Va multumesc!

  Buna ziua,
  in curand imi voi deschide un srl-d pentru domeniul de activitate pe acre il prestez si anume evenimente private(nunti,botezuri etc) vreau sa stiu daca eu ca si prestator de servicii pot intra in programul pentru finantare si daca da … care sunt pasi .
  A doua intrebare , care este codul caen care corespunde activitati pe care o prestez , ce vreau sa precizez este ca am cautat pe internet si nu am gasit decat cod caen pentru fotografi , o lista mai mare unde pot gasi sau un link.
  Va multumesc!

   admin

   Activitatea e eligibila. Pentru a aplica la program ne puteti contacta la numerele de telefon disponibile in sectiunea de contact.

  Alex

  Buna ziua ,
  Imi pot deschide un SRL-D pentu activitatea de catering? Daca da va rog sa imi spuneti faca sunt eligibil pentru a accesa cei 10000 euro. Va multumesc

  Vasile

  Am inregistrat un SRL-D. Mi-am definit cele toate cele 5 domenii de activitate / coduri CAEN permise la infiintare. Pot sa mai adaug si altele dupa inregistrare (contra cost, bineinteles)?

   admin

   Sunt 5 grupe, nu coduri. Se pot adauga, dar nu puteti trece de numarul de 5. Deci trebuie sa scoateti din cele vechi.

  Buna ziua,

  In cazul in care sediul social va fi la bloc, am nevoie de acordul tuturor vecinilor pentru un SRL-D? Sau chestia aceasta este valabila doar pentru un SRL?

  ionut

  In cazul in care dupa deschiderea SRL-D ului nu am activitate am vreo obligatie fata de stat?
  Dupa 3 ani pot extinde numarul de grupe CAEN?
  Va multumesc!

   admin

   Trebuie sa platiti 3% din venit. Daca exista. Daca nu, tot trebuie depuse declaratii trimestriale. Dupa 3 ani puteti extinde. Dar e putin probabil sa aveti nevoie vreodata de mai mult de 5 grupe.

  Mihai

  Buna ziua!
  In curand o sa imi deschid si eu un SRL-D, deci as dori sa intru in program pentru a obtine cei 10.000 euro. Am niste intrebari:
  1. Pot opera pe SRL-D cu un obiect de activitate (de exemplu magazin de haine) dupa care dupa cateva luni sa schimb grupa CAEN si sa il folosesc pentru altceva? (agentie imobiliara de exemplu) ?
  2. In ce luna a anului se poate face inscrierea pentru accesarea celor 10.000 de euro? Sau sunt accesibili oricand pana in 2020?

  Multumesc!

   admin

   1. Se poate schimba codul caen
   2. Inscrierile se dau drumul in fiecare an, la inceputul anului. Nu exista o data oficiala, ea se anunta cu 5 zile inainte. Dupa ce se epuizeaza bugetul anual, trebuie asteptata deschiderea de anul viitor.

  Mihaela

  Buna ziua.As vrea sa stiu daca pot infiinta un SRL-D pentru deschiderea unui magazin cu produse de curatenie si pentru distributie.Multumesc mult.Nu neaparat ma intereseaza finantarea insa nu doresc sa mai platesc taxele de infiintare avand in vedere bugetul putin cam mic de care dispun!!!

  Zsigmond Zsuzsana

  B8una! Asi vrea sa stiu daca pot infiinta un SRL-d pt deschidera unei discoteci?

  florin

  Buna ziua,
  Ma intereseaza daca as putea infiinta SRL-D pentru a dota un cabinet stomatologic cu aparatura ,cabinetul este in curs de infiintare-detin spatiul si compartimentarea este in curs de derulare…

  Barbus Mihai

  Buna ziua,

  Daca nu am accesat programul, mi-am desfasurat activitatea in mod normal, ce demersuri trebuie sa fac pentru a deveni SRL simplu. Mentionez ca firma e infiintata in 2011; in acest caz isi pierde automat statutul de debutanta?

  Va multumesc,

   admin

   Se pierde la finalul acestui an, trebuie sa mergeti la registrul comertului pentru a lua masurile necesare de schimbare a statutului.

  ionut

  Buna ziua, vreau sa infiintez un magazin de piese auto, in primul rand ma intereseaza daca eu am un loc de munca intr-un alt oras iar magazinul il fac in orasul natal pe numele meu, poate sa stea sa vanda la el mama mea care e pensionara? Pana vad ca incepe sa mearga, daca isi da drumul treaba o sa angajez o persoana sau o sa renunt la locul meu de munca sa ma ocup de magazin. Pot face SRL-d? Multumesc!

  ADMIN

  Buna seara!
  Intentionez sa deschid un outlet (magazin de imbracaminte cu haine second-hand de firma)sau un magazin alimentar, pentru aceste domenii de activitate pot obtine finantare?
  Va multumesc!

  Claudiu

  Buna seara!
  As dori sa imi deschid un srl-d dar am intrat pe site-ul http://www.aippimm.ro/ si am gasit un comunicat cum ca programul devine inactiv din 26.05.2014.
  Deci am timp pana pe 26 sa mai intocmesc actele sau trebuie sa astept pana la anu?

  Adelina

  Buna seara. As dori sa stiu daca pot sa infiintez un SRL-d in timp ce sunt angajata cu 8 ore, iar angajatorul meu beneficiaza timp de 12 luni de scutire de la plata darilor catre stat. Precizez ca sunt medic dentist, proaspat absolventa si angajata de doar 4 luni iar angajatorul meu este scutit timp de 12 luni de la plata contributiilor catre stat. In acest timp pot sa infiintez SRL-d si sa depun proiesct pentru accesarea celor 10000E? Infiintarea unui SRL-d si accesarea banilor m-ar ajuta pentru deschiderea cabinetului meu propriu.
  Va multumesc!

  alin

  Daca am deja un SRL-D de un an unde ma avantajeaza calitatea de neplatitor de TVA am voie sa imi infiintez alt SRL normal pentru comert, daca da pot functiona ambele in aceeasi cladire?
  Multumesc!

  Marian

  Buna ziua!
  As dori sa deschid un magazin online cu produse electronice aduse din afara UE si vreau sa stiu daca se poate sa infiintez un SRL-D si finantare pt. asa ceva ? Stiu ca imi trebuie si cod EORI pt genul asta de SRL
  Multumesc !

  Tite Ionut

  Buna ziua,
  In cazul in care as dori sa infiintez un SRL-D, in vederea achizitionarii unui autocamion, care ajunge la o valoare de 40.000 Euro, as putea folosi cei 10.000 euro, in situatia in care dispun si eu de 10.000 euro, ca si avans pentru un contract de leasing?

  catalina

  buna ziua. intentionez sa deschid un salon de infrumusetare. nu stiu ce fel de firma sa aleg. am 25 de ani dar din ce am auzit nu este atat de avantajos sa deschid srl-d. as dori daca se poate sa imi spuneti ce dezavantaje are un srl-d. de exemplu, din ce am citit eu, nu am inteles foarte clar un lucru: daca eu angajez acum o cosmeticiana, o coafeza si o manichiurista, pe durata celor 3 ani eu nu pot sa le desfac contractele de munca? daca mie nu imi place cum lucreaza una dintre ele nu pot sa angajez pe altcineva in locul ei? as dori un raspuns daca se poate pt ca maine merg sa fac firma. multumesc anticipat.

   admin

   Informatiile pe care le-ati obtinut (evident, nu de pe site-ul acesta) sunt eronate. Avand un SRL-D nu aveti obligativitatea de a angaja personal. Doar in cazul in care obtineti finantarea de 10.000 de euro trebuie sa creati 2 locuri de munca, insa nu sunt restrictii asupra persoanelor care le ocupa. Puteti oricand sa le inlocuiti. Ideea e doar sa aveti permanent 2 locuri de munca. Dar cred ca acest raspuns mai exista deja pe site.

  Daniel

  1.“In termen de 10 zile dupa ridicarea Certificatului de Inregistrare de la Registrul Comertului trebuie sa instiintati Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri printr-un email către Oficiul teritorial de care apartine noua firmă.” In momentul de fata nu am nici un proiect …. este necesar a mai instiinta A.I.P.P.I.M.M. in acest termen de 10 zile? Pe 26.05.2014 se incheie aplicarea proiectelor. Pot depune anul viitor? Care este procedura?

  2.Am primit certificatul de inregistrare cu actul constatator si rezolutia pentru SRL-D saptamana trecuta, pe data de 16.05.2015, trebuia sa trec pe la finante, ANAF? Eu momentan am activitate zero in firma, urmeaza deabia la inceputul lui iulie sa incep primul proiect si sa am activitate in firma! Cand trebuie sa platesc un contabil, atunci cand incep activitatea sau de cand e deschis SRL-D-ul?

   admin

   1. Instiintarea este independenta de obtinerea finantarii. Deci tot trebuie facuta. Se poate depune si anul viitor.
   2. Un contabil trebuie sa consultanti inca din prima zi. Tot el va va spune care sunt si pasii legati de legislatia fiscala.

  Viorel B.

  Buna ziua,

  Va rog sa ma ajutati cu informare.

  Se poate infiinta un SRL-D sau se pot obtine fonduri pentru un SRL-D cu domeniu de activitate: 6619 – “Activitati auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activitati de asigurari si fonduri de pensii”?

  Multumesc!

   admin

   Nu se poate. In Ghidul Solicitantului sunt trecute codurile CAEN neeligibile si acolo il regasiti si pe al dvs.

  pppppp

  buna seara. urmeaza sa fac un srl si am primit zilele astea un pont cum ca sa fac srl-d pt ca am o serie de beneficii. cazul meu este urmatorul: ceea ce vreau sa fac este un cabinet veterinar (la tara), cod caen 7500 (activitati veterinare si, totodata as vrea sa pun ca si activitati secundare si anume: 0141-Cresterea bovinelor de lapte
  0142-Cresterea altor bovine
  0147-Cresterea pasarilor
  0149-Cresterea altor animale

  intrebarea e urmatoarea: pot avea aceste activitati ca si activitati secundare? sau macar activitatea principala e eligibila pentru acest program (srl-d)? acei bani (pana la 10000 de euro) ii pot obtine si daca voi avea contract si cu statul (concesiune veterinara)? mi-ar face placere sa pot consulta niste oameni de specialitate.

  Cu stima,
  P.

  darius

  Pot aplica pentru deschiderea unui SRL-D avand ca domeniul de activitate vanzarea de cherestea si lemne de foc? Sunt obligat sa dispun de suma de 10.000 de euro? Pot cere statului si o suma mai mica?

  Buna ziua.

  Dupa infiintarea , in afara de notificarea DPIMM in 10 zile, ce ALTE OBLIGATII mai are un SRL-D?

  multumesc!

  Buna ziua,
  Cu SRL-D pot face import-export in UE ? dau in afara UE ?

  Astept cu real interes raspunsul dvs si daca este posibil, unde pot gasi mai multe informatii cu privire la aceasta ?

  Ovidiu

  Buna ziua,
  O sa incep prin a va felicita pentru acest site. Este foarte util.
  Intrebarea mea este: daca doresc sa infiintez un SRL-D pentru a vinde produse si accesorii handmade, ce cod CAEN ar trebui sa aleg? Din cate am analizat, ar fi: 4751, 464, 479,4690,4719.
  Multumesc anticipat.