S-a eliminat criteriul de varsta (maximum 35 de ani) la infiintarea unui SRL-D

//S-a eliminat criteriul de varsta (maximum 35 de ani) la infiintarea unui SRL-D

S-a eliminat criteriul de varsta (maximum 35 de ani) la infiintarea unui SRL-D

Cu 278 de voturi pentru și 34 de abțineri s-a votat astăzi în Camera Deputaților Legea întreprinzatorului debutant, eliminându-se în acest fel criteriul de vârsta necesar pentru înființarea unui SRL-Debutant. Astfel, singura condiție de îndeplinit a rămas aceea referitoare la a nu mai fi avut acțiuni în cadrul altei firme în trecut în spațiul economic european.

Astfel, orice român poate să-și înființeze un SRL-D, indiferent de vârstă, beneficiind de o serie de avantaje:

– Gratuitate la înființare

– Posibilitatea primirii unui ajutor financiar nerambursabil AFN de până la 10.000 de euro

– Scutire de la plata CAS-ului din partea angajatorului pentru până la 4 angajați.

Dar mai multe detalii despre SRL-D puteți găsi pe pagina de prezentare. De asemenea, aici puteți găsi și un ghid foarte util care să vă ajute să vă înființati propriul SRL-D singuri, în doar o singură zi.

Legea intra in vigoare din data de 11 iulie 2014.

Comments

comments

By | iunie 11th, 2014|Blog - Planul de afaceri|48 Comments

About the Author:

48 Comments

 1. Flavius septembrie 22, 2016 at 5:57 pm - Reply

  Buna ziua. Pot deschide srl-d pentru constructii gen amenajari interioare ,placari cu gresie faianta si parchet si fatade cladiri?

  • Silviu Draganescu septembrie 25, 2016 at 10:40 am - Reply

   Da

 2. Eugen martie 16, 2016 at 9:20 pm - Reply

  Spuneti-mi va rog,activitatea DDD(deratizare,dezinfectie,dezinsectie) este eligibila?

  • admin martie 19, 2016 at 7:25 am - Reply

   Eligibila la ce? Ati pus o intrebare intr-un topic nepotrivit.

 3. Eugen martie 15, 2016 at 5:38 pm - Reply

  Va rog,care este varsta minima pt deschiderea unui SRL_D? La 16 ani se poate?
  Se pot inscrie mai multe obiecte de activitate?
  Va multumesc.

  • admin martie 16, 2016 at 10:35 am - Reply

   18 ani.

 4. Ciprian ianuarie 30, 2016 at 5:32 am - Reply

  Buna ziua. Mama Mea are 55 de ani . ar putea sa deschida un magazin cu regim second hand si sa beneficieze si de acel imprumut nerambursabil ? Va multumesc

  • admin ianuarie 31, 2016 at 6:46 pm - Reply

   Varsta nu mai conteaza si activitatea e eligibila. Sansele de a obtine finantare inca nu se pot evalua in momentul acesta.

 5. Miron Geanina ianuarie 18, 2016 at 2:10 am - Reply

  Pot deschide un SRL-D, comercializare piese utilaje, dacă am 47 ani și am fost împroprietărită automat cu acțiuni la firmele de stat în anii 90 (aveam 22 ani)?

  • admin ianuarie 19, 2016 at 7:54 am - Reply

   Da

 6. roby decembrie 31, 2015 at 3:00 pm - Reply

  sunt politist local.vreau sa deschid o vulcanizare.spalatorie auto si un magazin de piese auto.am varsta de 37 ani.pot deschide srld si accesa fonduri nerambursabile?multumesc

  • admin ianuarie 3, 2016 at 10:27 pm - Reply

   Teoretic da, dar nu stiu in ce masura statutul de politist local va impiedica in vreun fel.

 7. dudu magureanu iulie 22, 2015 at 1:35 pm - Reply

  buna ziua ! pot deschide un laborator foto ? si bineinteles cu prestari servicii ?

  • admin iulie 23, 2015 at 9:46 am - Reply

   Da

 8. imbuzan marcela iulie 9, 2015 at 12:08 pm - Reply

  buna.am 44 ani pot sa mi deschid un srl-d cu activitate in alt judet decat in cel in care locuiesc?de exemplu eu stau in bistrita si as vrea sa deschid la tara in judetul cluj un magazin….unde trebuie sa depun actele ,la bistrita sau la cluj?mentionez ca nu am mai avut nici un fel de firma inainte.multumesc

  • admin iulie 9, 2015 at 12:10 pm - Reply

   Actele se depun unde aveti sediul social. Punct de lucru va puteti deschide unde vreti dvs.

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×