Romania Start-up – 25.000 de euro nerambursabili

//Romania Start-up – 25.000 de euro nerambursabili

Romania Start-up – 25.000 de euro nerambursabili

Romania Start up este un nou program de finantare asigurat din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa Prioritara 3, Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor.

Cine poate sa obtina acesti bani?

Banii nerambursabili se ofera persoanelor fizice ce isi vor deschide firme de tip start-up in urmatoarele domenii de activitate:

– Turism si ecoturism

– Textile si pielarie

– Lemn si mobila

– Industrii creative

– Industria auto si componente

– Tehnologia informatiilor si comunicatiilor

– Procesarea alimentelor si bauturilor

– Energie si management de mediu

– Bioeconomie

O descriere mai pe larg a acestora se regaseste aici. Asadar, daca vreti sa stiti daca ceea ce vreti sa faceti e eligibil, consultati intai lista din link. Firmele pot fi infiintate de orice cetetean roman, indiferent de varsta si sex si se infiinteaza abia dupa ce vor fi selectati castigatorii finali ai finantarilor.

Cati bani se pot lua?

Se acorda până la 25.000 de euro nerambursabili participantilor declarati eligibili si care reusesc sa fie admisi in cadrul programului. Fiecare beneficiar va fi obligat sa creeze cel putin 2 noi locuri de munca.

Cum pot cheltui acești bani?

Lista de cheltuieli eligibile este una extinsa, cuprinzand aproape orice tip de cheltuiala necesara pentru pornirea si dezvoltarea unei afaceri.

Cum mă inscriu?

Pentru inscriere folositi lista furnizata la finalul acestui articol. Acolo veti regasi toti intermediarii care implementeaza programul la nivel national. Alegeti pe unul din zona in care aveti resedinta si va inscrieti.

Cum se face evaluarea?

Ideile de afaceri vor fi selectate de catre o comisie de selectie, pe baza unor criterii stabilite de unitatea de implementare, in cadrul unui proces transparent si nediscriminatoriu. Va exista un concurs de plan de afaceri, cele mai bune obtinand finantare. Noi putem sa va ajutam sa aveti cel mai bun plan de afaceri, comisionul nostru urmand sa fie platit doar daca obtineti finantarea.

Comisia de selectie a ideilor de afaceri va include un numar impar de membri din care cel putin 3 vor fi reprezentanti ai mediului de afaceri, mediului financiar-bancar, patronatelor din aria de implementare.

Pentru mai multe detalii legate de program sau consultanta pentru realizarea planurilor de afaceri in cadrul programului Romania Start-up, nu ezitati sa ne contactati folosind pagina de contact.

Lista beneficiarilor intermediari o gasiti aici. Din lista aceasta va recomandam sa identificati intermediarii din zona dvs, sa-i contactati si sa va decideti la care dintre ei doriti sa aplicati. Puteti alege unul singur. Din momentul in care v-ati decis, ne puteti contacta si pentru a realiza planul de afaceri.

Status: Inscrieri inchise (finalizare) la majoritatea intermediarilor.

Comments

comments

By | octombrie 27th, 2014|Blog - Planul de afaceri|215 Comments

About the Author:

215 Comments

 1. Ionut august 28, 2016 at 2:38 am - Reply

  Buna ziua, se poate obtine finantare pentru a deschide un atelier de confectii metalice fara a detine terenul pe care se va construi atelierul(hala) ? Ce fel de firma trebuie infiintata pentru avest proiect, SRL-D? PF?

  • Silviu Draganescu august 28, 2016 at 5:26 pm - Reply

   Proiectul este in ca stadiu de proiect, nu se cunosc conditiile finale de participare. Dar putin probabil sa puteti construi pe ceva ce nu e al dvs.

 2. […] modalitate de functionare, Romania Startup Plus va functiona intr-un mod oarecum asemanator cu Romania Startup. O serie de intermediari vor aplica initial pentru a obtine de la POCU un buget de cateva milioane […]

 3. Plesa februarie 16, 2016 at 6:51 pm - Reply

  Buna ziua , eu intentionez sa aduc inbunatatiri ( softuri ) si dotari noi ( pc-uri noi + sculele aferente de masurare in domeniu respectiv ) , inclusiv achizitionarea unui mic spatiu pentru un PFA nou infintat cu domeniu de activitate Topografie/ Cadastru .
  intrebarea mea este , cam cu cat capital trebuie sa vin eu si ce conditii sunt necesare pentru accesarea acestor fonduri sau altor tipuri de proiecte cu fonduri nerambursabile .
  Multumesc anticipat !!

  • admin februarie 18, 2016 at 10:06 am - Reply

   Romania Startup este un program incheiat. Pentru activitatea dvs trebuie identificat un alt program de finantare.

 4. Claudiu` ianuarie 10, 2016 at 9:47 pm - Reply

  Buna ziua, nu stiti se va mai relua Start Up in 2016? Asa citeam pe alte site-uri destul de credibile

 5. Dragos octombrie 23, 2015 at 12:51 am - Reply

  De ce credeti ca e putin probabil sa se reia si in 2016? Inteleg ca a fost un succes.

  • admin octombrie 23, 2015 at 8:34 am - Reply

   Succesul e discutabil. Insa el a fost finantat prin posdru 2007-2013. Care se termina in 2 luni.

 6. Raluca septembrie 1, 2015 at 5:26 pm - Reply

  Buna ziua! Programul Romania Start up mai este valabil si in 2016?

  Multumesc.

  • admin septembrie 1, 2015 at 10:38 pm - Reply

   Putin probabil.

 7. Emilia iulie 10, 2015 at 5:11 pm - Reply

  Se mai pot face inscrieri pentru acordarea de fonduri nerambursabile (pana la 25000 euro) cu proiecte noi, in conditiile in care voi implini 25 de ani la anul in luna ianuarie ? Ideea este ca vreau sa infiintez cu aceasta ocazue si un SRL -D, dar sa pot accesa fondurile nerambursabile in capacitate de 100 %. Ma pute-ti ajuta ?

  • admin iulie 13, 2015 at 5:47 am - Reply

   Romania Startup s-a incheiat.

 8. Iulia iulie 4, 2015 at 2:23 pm - Reply

  Buna ziua!
  Pentru aceasta finantare firma nou infiintata trebuie sa vina cu contributie proprie? Daca da imi puteti spune suma sau procentul? Multumesc!

  • admin iulie 5, 2015 at 11:24 am - Reply

   A depins de la fiecare intermediar la fiecare intermediar. Dar s-au cam inchis inscrierile.

 9. Vale iulie 1, 2015 at 6:27 pm - Reply

  Daca deja am un SRL deschis anul acesta pot aplica la un astfel de proiect?

  Multumesc

  • admin iulie 2, 2015 at 6:27 pm - Reply

   Nu mai sunt deschise inscrierile.

 10. Lucian iunie 30, 2015 at 8:33 pm - Reply

  mai este valabil programul romania start-up ?

  • admin iulie 2, 2015 at 6:12 pm - Reply

   Majoritatea intermediarilor au inchis inscrierile.

 11. ovidiu iunie 29, 2015 at 10:21 pm - Reply

  Abia acum am dat de papgina dvs.Felicitari pt ceea ce faceti.Din cate am citit, pt startup ar mai fi deschise inscrierile in unele parti. Am inteles ca se poate si prin voi.Le-ati inchis sau pot intra si eu?Cum pot proceda?Ma misc repede.

  • admin iunie 30, 2015 at 5:28 am - Reply

   Veniti la noi cu intermediarul pe care l-ati mai gasit deschis.

 12. Alexandru Barbir iunie 22, 2015 at 5:43 pm - Reply

  Buna ziua !

  Mai sunt proiecte de acest gen unde se poate aplica pt finantare?(mai sunt locuri libere in acest proiect sau s-au acordat deja toate finantarile)

  Va multumesc !

  Cu stima,

  Alexandru B

  • admin iunie 23, 2015 at 10:09 am - Reply

   Nu stim. Trebuie sa contactati fiecare intermediar in parte.

 13. Roxana iunie 16, 2015 at 7:39 pm - Reply

  Buna ziua.Acest proiect de finaintare se face in fiecare an? Multumesc

  • admin iunie 16, 2015 at 8:00 pm - Reply

   Nu

 14. Ioana iunie 9, 2015 at 8:29 am - Reply

  Buna ziua.
  S-au anuntat deja cstigatorii acestuo program de start-up pentru tinerii antreprenori.
  Se preconizeaza anul acesta un nou program similar? Imi puteti recomanda, va rog,ce alt program as putea sa incerc pentru a dezvolta o afacere ce tine de confectii-textile? Nu dispun de buget mare (max.5000 lei).
  In cazul unui raspuns pozitiv, pot intreprinde planul de afaceri cu dumneavoastra?
  Multumesc.

  • admin iunie 10, 2015 at 10:13 pm - Reply

   Nu prea se intrevad alte programele similare anul aceasta.

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×