Propuneri modificari program SRLD 2015

//Propuneri modificari program SRLD 2015

Propuneri modificari program SRLD 2015

Pe site-ul aippimm.ro au fost publicate propunerile de modificari pentru programul SRLD aferent anului 2015, acestea fiind semnificative, cele mai importante de la pornirea programului in 2015. Momentan, propunerile sunt la stadiu de proiect, urmand a se primi sugestii si imbunatatiri, inainte ca proiectul de modificare a HG 9/2011 sa fie aprobat.

Astfel, cele mai importante modificari vor consta in:

– Se elimina principiul primul venit – primul servit, urmand ca finantarea sa se acorde in functie punctajul obtinut. Astfel, daca pana acum, aproximativ orice tip de afacere avea sanse la finantare, de acum, avand in vedere cererea foarte mare comparativ cu oferta, doar tipurile de afaceri care genereaza un punctaj mare pot obtine finantare, problema deja existenta si la restul programelor.

– Inscrierea se face in mai multe sesiuni, de cate 15 zile fiecare, pana cand se epuizeaza bugetul. Cel mai probabil va exista o singura sesiune.

–  Beneficiarul va trebui sa faca dovada contributiei proprii la momentul semnarii contractului de finantare.

– Cursul euro folosit va fi cel din ultima zi calendaristica a anului fiscal precedent

– Nu se va mai lucra cu CEC, AFN-ul urmand a fi primit intr-un cont de trezorerie deschis de catre beneficiar.

– Beneficiarul va trebui sa indeplineasca minimul de 60 de puncte, grila de punctaj urmand a se modifica dupa cum urmeaza:

Grila punctaj SRLD 2015

 

Mai jos regasiti si propunerile de modificare plus nota de justificare. Inscrierile la program vor incepe cel mai probabil dupa ce aceasta modificare este aprobata si dupa ce bugetul este deblocat. Asta inseamna undeva in luna martie cel mai devreme.Comments

comments

By | februarie 5th, 2015|Blog - Planul de afaceri|100 Comments

About the Author:

100 Comments

 1. Octavian martie 24, 2016 at 2:36 pm - Reply

  Buna ziua mi-am deschis recent un SRL-D, pentru Foto in ce domeniu de activitate se incadreaza?

  • admin martie 30, 2016 at 12:33 am - Reply

   Nu stim.

 2. stoian decembrie 8, 2015 at 2:39 pm - Reply

  Buna ziua dtin un srl din 2013 am avut o activitate comerciala in principiu care sa dovedit un mic faliment insa de anul acesta am incercat sa ma axez pe productia de masini de incalzit pe lemne ,jgheaburi productia de balustrazi si porti din fier forjat etc .Inceputul este promitator si am deja 2 angajati .As dori sa stiu daca pot beneficia de aceste fonduri si cui trebuie sa ma adresez.

  • admin decembrie 10, 2015 at 4:25 pm - Reply

   Ne puteti contacta telefonic.

 3. Florin noiembrie 26, 2015 at 9:58 pm - Reply

  Buna seara. Am 34 de ani iar in următoarele zile imi înființez un SRL-D cu activitate transport marfa peste 12 t . Cum pot beneficia de fonduri pentru dezvoltarea firmei? Si cât pot accesa daca este posibil? Va multumesc

  • admin decembrie 2, 2015 at 7:36 am - Reply

   Programul deja este descris pe site. Spor la citit.

 4. Alin Campan noiembrie 9, 2015 at 6:34 pm - Reply

  Buna Seara, vreau sa-mi deschid o afacere eu si sotia mea, suntem tineri (25 ani), ce timp de afacere e cea mai buna pentru un magazin online de accesorii si haine? srl-d? sau ii? sau…
  S-au aprobat modificarile din srl-d 2015?
  Cum putem primi fonduri nerambursabile ( avem noi 10.000 euro pt afacere).
  Multumesc

  • admin noiembrie 10, 2015 at 10:36 am - Reply

   S-a si terminat programul pe srld pe 2015. Trebuie sa vedem conditiile de anul viitor, dar pe acelea le vom afla abia dupa 1 ianuarie.

 5. Emilia octombrie 25, 2015 at 1:24 pm - Reply

  Buna ziua,
  Se poate beneficia de acest program si in cazul infiintarii unei intreprinderi sociale, in mediul rural?obiect de activitate:producere si comercializare obiecte manufacturate, de decor, de artizanat, mic mibilier din deseuri de lemn si alte materiale reciclate.
  multumesc.

  • admin octombrie 26, 2015 at 7:25 am - Reply

   Da

 6. Dorin Jorj octombrie 13, 2015 at 10:54 am - Reply

  Buna ziua.

  1.Care sunt costurile de consultanta,aplicare la program, pentru programul SRL-D
  Afacere : Tamplarie productie articole de menaj si mobilier din lemn ,4-5 angajati

  2.Cand demareaza programul SRL-D 2016 ?

  • admin octombrie 14, 2015 at 12:03 am - Reply

   1. Costurile le aflam cand se vor sti conditile de participare din 2016
   2. Nu se stie momentan.

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×