Sub-masura 6.2: Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale

//Sub-masura 6.2: Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale
Programul National Dezvoltare Rurala – sub-masura 6.2 – Infiintare activitati non agricole

       Cine poate să obţină aceşti bani?

Programul este destinat solicitantilor din spatiul rural, microintreprinderi si intreprinderi neagricole existente sau nou infiintate, care au atat sediul social in mediul rural dar si punctul de lucru actual sau viitor.

Categoriile de solicitanti eligibili sunt: PFA, II, IF, SNC, SCS, SA, SCA, SRL, SRLD, societate comerciala cu capital privat, societate agricola, societata agricola de gradul 1, cooperativa agricola, medic veterinar, medic uman. Toti solicitantii trebuie sa aiba capital 100% privat.

Lista activitatilor eligibile, respectiv codurile CAEN eligibile, o regasiti in arhiva de la finalul acestei pagini.

       Câţi bani pot să iau?

Se ofera 70.000/50.000 de euro, pe maximum 3 ani, sub formă de ajutor financiar NERAMBURSABIL,  fiecărui solicitant ce respectă procedură de obţinere a acestora. Contributia proprie a beneficiarului este de 0%, insa in practica el va trebui totusi sa acoperi cheltuielile neeligibile si neprevazute care vor aparea.

      Cum pot cheltui aceşti bani?

Banii sunt dati initial sub forma unui avans de 70% din suma totala, restul urmand sa fie furnizati cand beneficiarul atinge o anumita cifra de afaceri.

       Cum mă înscriu?

Înscrierea se face pe site-ul Afir. După înregistrarea pe site printr-o procedură simulară cu crearea unui cont de email, se completează online sectiunile si se selectează trimiterea formulalelor. Durata de inscriere va fi pana pe 30 noiembrie, cu posibilitatea de inchidere in momentul in care se atinge un nivel de 200% din valoarea totala a bugetului.

       Cum se face evaluarea?

Evaluarea se face intr-un mod foarte obiectiv şi transparent. Exista o grila de punctaj, pe care o regasiti in procedura atasata in arhiva de mai jos. In fiecare luna se permite inscrierea doar peste un anumit prag de punctaj. Pana pe 1 septembrie, pragul minim este de 60 de puncte, urmand a scade lunar cu 15 puncte.

Dacă planul de afaceri este unul corect realizat, respectă cheile de verificare, este realist şi respectă criteriile esenţiale  si are si un punctaj suficient de mare, atunci se va obtine finantare.

Mai jos aveţi ataşate ghidul solicitantului, lista codurilor CAEN eligibile, modelul planului de afaceri si alte declaratii si documente importante in cadrul programului.  În acestea puteţi regăsi principalele reguli de respectat dar şi puteţi să vă faceţi o idee despre conţinutul planului de afaceri ce trebuie completat pe site-ul Agenţiei.

Cum putem sa vă ajutăm noi? Click aici pentru a afla mai multe! Sau vreţi să ve înscrieţi singuri la finanţare? Avem aici un ghid de la care aţi putea începe.

De asemenea, dacă vreţi o cotaţie de preţ în ceea ce priveşte consultanţa acordată pentru realizarea planului de afaceri, puteţi merge direct la Contact.

STATUS: Program inchis. Buget epuizat pe 2016.

Comments

comments

58 Comments

 1. radu iulie 31, 2016 at 11:11 pm - Reply

  Buna ziua,ma aflu la un liceu fara frcventa,este nevoie de invatamant superior pentru aplicarea masurii 6.2?,multumesc.

  • Silviu Draganescu august 1, 2016 at 6:27 am - Reply

   Nu

 2. izabella iulie 10, 2016 at 6:13 pm - Reply

  ghid submasura 6.2 pe 2016 nu mai apare?

  • Silviu Draganescu iulie 11, 2016 at 4:23 pm - Reply

   O asteptam si noi in varianta finala.

 3. Tatiana iulie 1, 2016 at 4:20 pm - Reply

  Bună ziua, as dori sa deschid un centru pentru colectarea pet.urilor, pot accesa fonduri europene??

  • Silviu Draganescu iulie 3, 2016 at 7:13 pm - Reply

   Da

 4. Andreea mai 25, 2016 at 12:29 pm - Reply

  Buna ziua,

  As dori sa imi deschid un salon de cosmetizare canina/felina cu posibilitatea de adaugare a unui cabinet veterinar, in oras. Pot accesa in vreun fel fondurile europene? Daca da, care anume.

  • Silviu Draganescu mai 29, 2016 at 5:31 pm - Reply

   Pe 6.2 clar nu, pentru ca e un program destinat mediului rural. Pe SRLD aveti sanse.

 5. Claudiu mai 4, 2016 at 2:30 pm - Reply

  Buna ziua,

  consultanta pentru intocmirea proiectului este considerata cheltuiala eligibila si ce procent se ia in calcul?
  multumesc.

 6. Laurențiu aprilie 12, 2016 at 8:27 am - Reply

  Buna ziua !

  La aceasta măsura, cheltuielile privind achiziționarea de terenuri este eligibila ?
  Mulțumesc !

  • Silviu Draganescu aprilie 12, 2016 at 11:35 pm - Reply

   Da, dar intr-o limita foarte mica din finantare.

 7. Alexandru-Mihai Tcaci martie 31, 2016 at 1:34 pm - Reply

  Buna ziua!
  Sunt interesat de deschiderea unui service de calculatoare. Cum pot accesa fondurile ?

  • admin aprilie 3, 2016 at 9:53 am - Reply

   Ne contactati.

 8. Ceza martie 31, 2016 at 11:42 am - Reply

  in cadrul acestei submasuri 6.2, cheltuielile salariale sunt eligibile?

  • admin aprilie 3, 2016 at 9:53 am - Reply

   Da

 9. HASA TEODOR-NICOLAE martie 20, 2016 at 11:46 am - Reply

  Buna ziua.Doresc sa obtin finantare pt.achizitionarea unui atelier de confectii metalice.Care sunt pasi care trebuie sa ii parcurg si daca proiectul este eligibil pt.cod CAEN 2511.Va multumesc.

 10. silviu martie 8, 2016 at 7:50 pm - Reply

  Buna ziua.am inceput o constructie mai amplia unde doresc sa deschid un magazin alimentar rural o pizzerie si 2 piste de bowling am ajuns la finisaje in interior.doresc sa stiu daca pot accesa fonduri pentru aparatura…
  Sau finisaje si un numar de contact pentru judetul neamt va multumesc

  • admin martie 9, 2016 at 3:45 pm - Reply

   Activitatea cu care se acceseaza programul trebuie sa fie una singura.

 11. Robert martie 2, 2016 at 7:54 pm - Reply

  Buna ziua. As dori sa deschid un srl-d in domeniu de activitate proiectare in constructii in mediu rural. Am 28 de ani. Am mai avut un pfa in acest domeniu si am inchis in 2015. As dori sa intreb daca incadrezi vro masura si am sansa sa castig proiectul? As dori sa cumpar prin program softuri, mobilier si calculatoare-multifunctionale. Multumesc!

  • admin martie 3, 2016 at 2:32 pm - Reply

   E posibil in programul 6.2 teoretic.

 12. Andreea februarie 28, 2016 at 12:09 pm - Reply

  Buna ziua, m-am tot interesat de obtinerea unor fonduri entru deschiderea unei sali de fitness, care sa ofere de asemenea servicii de sauna si solar, insa nu mi-a raspuns nimeni! Se poate obtine finantare pentru aceasta activitate prin aceasta masura?

  • admin februarie 28, 2016 at 6:58 pm - Reply

   Activitatea e doar un singur criteriu de eligibilitate. Nu se poate da un raspuns exact cu atat de putine informatii oferite.

 13. liviu februarie 26, 2016 at 11:08 pm - Reply

  Cand se poate incepe realizarea proiectului?cum se face plata catre dumneavoastra?

  • admin februarie 28, 2016 at 7:07 pm - Reply

   Va rog sa ne contactati telefonic.

 14. Rosu Simona februarie 19, 2016 at 1:48 pm - Reply

  As vrea sa-mi fac o ferma de animale si sa-mi ambalez singura laptele ,branza etc nu am firma ce pot face?

  • admin februarie 22, 2016 at 5:47 am - Reply

   Sa cautati programe de finantare dedicate cresterii animalelor. Noi nu ne ocupam de ele.

 15. Liviu februarie 18, 2016 at 5:09 pm - Reply

  Buna ziua!se pot obtine fonduri prin acest program pentru deschiderea unui atelier de tamplarie?care sunt sansele ca acest proiect sa ajunga sa fie finantat?Va multumesc?

  • admin februarie 22, 2016 at 5:41 am - Reply

   Activitatea este eligibila. Sansele depin de punctajul obtinut. Informatiile furnizate sunt prea putine pentru a-l putea calcula.

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×