Sub-masura 6.2: Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale

//Sub-masura 6.2: Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale
Programul National Dezvoltare Rurala – sub-masura 6.2 – Infiintare activitati non agricole

       Cine poate să obţină aceşti bani?

Programul este destinat solicitantilor din spatiul rural, microintreprinderi si intreprinderi neagricole existente sau nou infiintate, care au atat sediul social in mediul rural dar si punctul de lucru actual sau viitor.

Categoriile de solicitanti eligibili sunt: PFA, II, IF, SNC, SCS, SA, SCA, SRL, SRLD, societate comerciala cu capital privat, societate agricola, societata agricola de gradul 1, cooperativa agricola, medic veterinar, medic uman. Toti solicitantii trebuie sa aiba capital 100% privat.

Lista activitatilor eligibile, respectiv codurile CAEN eligibile, o regasiti in arhiva de la finalul acestei pagini.

       Câţi bani pot să iau?

Se ofera 70.000/50.000 de euro, pe maximum 3 ani, sub formă de ajutor financiar NERAMBURSABIL,  fiecărui solicitant ce respectă procedură de obţinere a acestora. Contributia proprie a beneficiarului este de 0%, insa in practica el va trebui totusi sa acoperi cheltuielile neeligibile si neprevazute care vor aparea.

      Cum pot cheltui aceşti bani?

Banii sunt dati initial sub forma unui avans de 70% din suma totala, restul urmand sa fie furnizati cand beneficiarul atinge o anumita cifra de afaceri.

       Cum mă înscriu?

Înscrierea se face pe site-ul Afir. După înregistrarea pe site printr-o procedură simulară cu crearea unui cont de email, se completează online sectiunile si se selectează trimiterea formulalelor. Durata de inscriere va fi pana pe 30 noiembrie, cu posibilitatea de inchidere in momentul in care se atinge un nivel de 200% din valoarea totala a bugetului.

       Cum se face evaluarea?

Evaluarea se face intr-un mod foarte obiectiv şi transparent. Exista o grila de punctaj, pe care o regasiti in procedura atasata in arhiva de mai jos. In fiecare luna se permite inscrierea doar peste un anumit prag de punctaj. Pana pe 1 septembrie, pragul minim este de 60 de puncte, urmand a scade lunar cu 15 puncte.

Dacă planul de afaceri este unul corect realizat, respectă cheile de verificare, este realist şi respectă criteriile esenţiale  si are si un punctaj suficient de mare, atunci se va obtine finantare.

Mai jos aveţi ataşate ghidul solicitantului, lista codurilor CAEN eligibile, modelul planului de afaceri si alte declaratii si documente importante in cadrul programului.  În acestea puteţi regăsi principalele reguli de respectat dar şi puteţi să vă faceţi o idee despre conţinutul planului de afaceri ce trebuie completat pe site-ul Agenţiei.

Cum putem sa vă ajutăm noi? Click aici pentru a afla mai multe! Sau vreţi să ve înscrieţi singuri la finanţare? Avem aici un ghid de la care aţi putea începe.

De asemenea, dacă vreţi o cotaţie de preţ în ceea ce priveşte consultanţa acordată pentru realizarea planului de afaceri, puteţi merge direct la Contact.

STATUS: Program inchis. Buget epuizat pe 2016.

Comments

comments

66 Comments

 1. Ana decembrie 20, 2016 at 10:24 pm - Reply

  Buna ziua,
  Urmeaza sa infiindtez un SEL-D in mediul rural si doresc sa aplic pentru fonduri anul viitor. Pana in acel moment forma va avea o activitate (neagricola), dar fondurile vor fi solicitate pentru codul caen 3650. Intrebarea mea este daca la inregistrarea firmei ar trebui sa trec si codul caen 3650 si sa nu am activitati in acest sens pana la aplicarea pentru fonduri nerambursabile sau daca este o problema ca firma va avea deja codul inregistrat la momentul aplicarii.

  • Silviu Draganescu decembrie 27, 2016 at 8:27 am - Reply

   In lipsta unor conditii de participare pentru anul viitor, nimeni nu are cum sa va spuna ce trebuie sa faceti.

 2. Diana noiembrie 28, 2016 at 3:15 pm - Reply

  Cand se vor deschide anul viitor?

  • Silviu Draganescu noiembrie 29, 2016 at 12:29 pm - Reply

   Nu se stie.

 3. adi noiembrie 12, 2016 at 12:58 am - Reply

  As vrea sa deschid o sala de fitness… As primi finantare pt. Asa cv?

  • Silviu Draganescu noiembrie 19, 2016 at 4:15 pm - Reply

   Activitatea paote fi eligibila, dar sansele de si obtine finantare, care tin de buget/numar de participanti/punctaj obtinut se pot evalua abia in momentul deschiderii programului.

 4. Ciprian noiembrie 6, 2016 at 2:13 pm - Reply

  Buna ziua! Cod Caen 9001 (activitati artistica) se poate aplica pentru aceasta masura? Multumesc!

  • Silviu Draganescu noiembrie 19, 2016 at 4:11 pm - Reply

   Pentru anul viitor, cand se va deschide ier, nu se cunosc conditiile de participare. Si nu este suficient sa puteti aplica, trebuie ca activitatea sa va ofere suficient punctaj pentru a avea sanse sa obtineti finantare.

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×