Alte Programe DIMMMAT

//Alte Programe DIMMMAT

Alte programe derulate de Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Tursim

EMPRETEC

Empretec este un program integrat de pregatire care ofera intreprinzătorilor instruire si asistență tehnică pentru dezvoltarea capacităților antreprenoriale. Programul este internațional, desfășurat sub egida Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț si Dezvoltare – Geneva, fiind operațional în 32 de țări. Practic, orice întreprinzător sau persoana ce dorește să debuteze în antreprenoriat se poate înscrie la acest program pentru a participa la un curs intensiv de 9 zile de pregătire în antreprenoriat. Participarea nu presupune niciun cost din partea beneficiarilor. Mai multe informații puteți găsi în procedura atașată la finalul acestui articol.

Femeia Manager

Mai multe detalii puteti citi aici.

Mentoring RBL

Romanian Business Leaders este o fundație formată din peste 200 de membrii întreprinzători de succes din România, din care amintim doar de Dragoș Anastasiu și Felix Pătrășcanu. Daca ești posesor de SRL-D, poți aplica la unul din programele de mentorat oferit de RBL, unde poți avea ca mentor persoane de succes din cadrul fundației. Mai multe detalii poți găsi aici.

Mestesuguri

Programul national multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului asigura organizarea Târgurilor Regionale pentru Artizanat și Meșteșuguri 2015, organizarea de piețe tradiționale și acordarea de ajutor financiar nerambursabil în vederea obținerii unor certificate de formare a meșterilor populari și a ucenicilor acestora. Se acorda de aseemenea un ajutor nerambursabil de până la 1000 de lei pentru fiecare beneficiar, în vederea decontării transportului aferent participării la evenimentele mai sus menționate. Mai multe detalii în proiectul de procedură atașat mai jos.

Incubatoare 2015

Este un program de finantare ce presupune infiintarea de incubatoare de afaceri si asigurarea unui ajutor financiar nerambursabil de pana la 20.000 de lei pentru afacerile incubate. Mai multe detalii regasiti in pagina de prezentare a proiectului aici.

Programul de Minimis 100.000 de euro

Programul de minimis oferta un ajutor nerambursabil de 100.000 de euro companiilor cu o vechime de cel putin 1 an, în special pentru realizarea investițiilor. O descriere mai pe larga a programului o puteti gasi aici. Sesiunea de înscrieri deschisă în ianuarie 2014 a cuprins un buget eșalonat pe doi ani: 2014 si 2015. Astfel, următoarea deschidere a programului ar putea avea loc abia la finalul lui 2015 pentru bugetul din 2016.

Microindustrializare

Nebugetat pe 2015. Mai multe detalii aici.

Rural

Nebugetat pe 2015. Mai multe detalii aici.

Economie sociala

Nebugetat pe 2015. Mai multe detalii aici.

Inovare

Programul de stimulare a cercetarii dezvoltarii si inovării în rândul intreprinderilor mici si miijlocii se adreseaza firmelor cu cel putin 10 angajați, urmându-se a se acorda 25.000 de lei (90% din totalul proiectului) nerambursabili în vederea acoperirii urmatoarelor tipuri de cheltuieli: taxă participare cursuri de instruire în domeniul drepturilor de proprietare, cheltuieli de transport și cazare pentru maximum 5 persoane pe IMM, consultanță pentru prediagnoza în firma și cercetare docomentare asupra soluțiilor brevetabile și costurile aferente taxelor de înregistrare la OSIM. Mai multe detalii de asemenea în proiectul de procedură mai jos atașat. Programul din pacate, la momentul acesta nu are programata o bugetare pe anul 2015.

Internationalizare

Programul pentru susținerea internaționalizarii IMM-urilor se adreseaza firmelor de peste 2 ani, cu cel puțin un angajat. Prin Program, beneficiarii eligibili primesc:

a) AFN in valoare de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 20.000 lei pentru fiecare beneficiar pentru creare brand, slogan, marca etc.

b) sprijin financiar pentru participarea la targuri internationale, misiuni economice, etc. in valoare de maxim 20.000 lei (exclusiv TVA)/IMM.

c) sprijin financiar pentru instruire in tehnici internationalizare in valoare de maxim 40.000 lei (exclusiv TVA)/IMM.

Mai multe informatii in proiectul de procedura atasat la final. Programul din pacate, la momentul acesta nu are programata o bugetare pe anul 2015.

Transfer

Programul pentru sprijinirea transferului afacerilor ofera acoperirea cheltuielilor cu privire la taxele si tarifele pentru: operatiunile de la ONRC, publicarea in Monitorul oficial aferenta, taxele de timbru pentru activitatea notariala aferente actelor si taxele de timbru pentru cedarea cu titlu gratuit a intreprinderii. Mai multe detalii in procedura de mai jos. Programul din pacate, la momentul acesta nu are programata o bugetare pe anul 2015.

Branduri

Programul national multianual pentru stimularea creării, dezvoltării și promovării brandurilor sectoriale, sub-sectoriale și de produs constă în organizarea a două târguri naționale cu o perioadă de 4 zile. Se asigura astfel participarea gratuită la târg a beneficiarilor și vor fi suportate cheltuielile de transport petnru beneficiari si produsele acestora precum și cheltuielile de cazare, in limita maximă de 1500 de lei. Mai multe detalii în procedura atașata. Programul din pacate, la momentul acesta nu are programata o bugetare pe anul 2015.

Proiecte de proceduri:

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×