Plan de afacere finantare FONDURI PRIVATE

/Plan de afacere finantare FONDURI PRIVATE

Planul de afaceri este un instrument puternic ce nu ar trebui să lipsească de la inceputul niciunei afaceri. Acesta poate fi uşor adaptat pentru orice fel de afacere, iar utilitatea lui este la fel de importantă fie că îţi deschizi o simigerie, fie că incepi o afacere în domeniul serviciilor.

Din păcate, mult prea puţine afaceri, mai ales mici, au un plan de afaceri in momentul în care demarează. Motivele invocate sunt multe: de la imposibilitatea previziunii diverselor aspecte legate de afacere până la inutilitatea totală sau lipsa cunoştinţelor necesare intocmirii unui plan de afaceri. De asemenea, de multe ori un plan de afaceri făcut prost, va avea rezultate în practică dezastruoase, contribuind la impresia colectivă că un plan de afaceri este inutil.

În realitate, un plan de afaceri făcut reprezintă un important avantaj in momentul pornirii unei afaceri. Nu reprezintă un panaceu, nu este o garanţie a reuşitei şi nici nu este o reţetă bătută în cuie. În schimb, un plan de afaceri glisează in timp, odată cu evoluţia afacerii, se adaptează continuu şi reprezintă o hartă pe care intreprinzătorul o urmăreşte pentru a vedea în orice moment, în ce situaţie se află. Un plan de afaceri este un instrument holistic, ce cuprinde afacerea în ansamblul său şi îţi permite să nu scapi din vedere toate elementele critice acele acesteia. Este adevărat, de multe ori previziunile nu pot fi indeplinite cu acurateţe, insă un plan de afaceri te obligă să iei in considerare multe aspecte înainte de a te lovi cu ele în cadrul afacerii, fiind luat pe nepregătite.

Fiecare plan de afaceri pe care îl facem este personalizat pe nevoile clientului şi realizat în strânsă legătură cu acesta. Doar dacă şi acesta ia parte intens la realizarea planului de afaceri, atunci rezultatele in practică vor fi mult mai bine simţite. Un plan de afaceri nu se realizează insă doar la inceputul unei afaceri. Acesta poate fi necesar şi atunci când se dezvoltă o afacere, prin deschiderea unui nou punct de lucru sau furnizarea unui nou tip de serviciu ori produs.

Deşi avem la dispoziţie numeroase template-uri multiple pentru dezvoltarea planurilor de afaceri, ele nu reprezintă mai mult decât o serie de schelete, de la care pornim, dar care pot fi oricând modificate pentru a oglindi cât mai bine nevoile clientului.

Un rol foarte important al unui plan de afaceri este şi cel de validare a ideii de afaceri. Multe afaceri dau faliment dintr-un motiv extrem de simplu: ideea pur şi simplu nu era suficient de bună. Chiar dacă întreprinzătorul a fost foarte muncitor, a făcut un marketing performant şi a avut cei mai bun angajaţi. Dacă a făcut o singură greşeală, şi nu şi-a estimat corect puterea ideii, falimentul a fost inevitabil. Cu ajutorul unui plan de afaceri, poţi să-ţi dai seama cu şanse destul de mari, dacă ideea pe care o ai este bună sau nu. Acum. Pentru că aceasta poate fi introdusă pe piaţă prea târziu, sau prea devreme. O idee bună trebuie să fie introdusă pe piaţă la momentul potrivit.

De asemenea, vă oferim şi mentoring pe perioada de implementare a planului de afaceri. Mai ales dacă sunteţi la prima afacere, o persoană care să vă indrume, să vă dea sfaturi, să vă pună intrebări şi să ajute în primele luni de activitate reprezintă o avantaj serios.

În final, avantajele unui plan de afaceri sunt evidente: afli dacă ideea pe care o ai este viabilă economic, iei în considerare toate aspectele importante ale unei afaceri, le pregăteşti şi pe urmă le pui in practică cu ajutorul unui mentoring performant. Construim astfel impreună fundatia unei afaceri solide.

Dacă vrei să afli mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi.

Comments

comments

2 Comments

  1. Silvia Angheluta martie 17, 2016 at 4:05 pm - Reply

    Bună ziua,vreau să întreb dacă pt deschiderea un centru de call-center, se poate utiliza SRL-D. De asemenea, în cazul in care e posibil, membrii SRL- D trebuie să aibă o vârstă minimă sau/și maximă ?
    multumesc anticipat pentru raspuns

    • admin martie 19, 2016 at 7:28 am - Reply

      Se poate, nu exista limitare de varsta, in afara de cea minima evident de 18 ani.

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×