Infiintare firma: SRL sau SRL-D?

/, SRL-D/Infiintare firma: SRL sau SRL-D?

Infiintare firma: SRL sau SRL-D?

          Ce sa infiintez?

Răspunsul la întrebare este unul foarte simplu. Înfiinţarea unui SRL-D este aproape oricând preferabilă înfiinţării unui SRL normal. Dacă nu ai mai avut până acum o firmă, un SRL-D vine cu o serie de avantaje deloc de neglijat: înfiinţare gratuită, finanţare de 10.000 de euro nerambursabili, scutire de la plata contribuţiilor de pensie din partea angajatorului pentru 4 angajaţi (pe perioada nedeterminata), garantarea în proporţie de 80% a unui credit de până la 100.000 de euro.

Este adevărat, există şi o serie de obligaţii, dintre care cele mai importante ţin de reinvestirea a 50% din profit (obligatoriu si daca nu obțineți finanțare) şi menţinerea a cel puţin 2 angajaţi pe o perioadă de 3 ani(aceasta doar daca obtineti si finantare), însă acestea credem noi că sunt mai puţin importante.

Atenţie însă, obligaţia cu privire la numărul de angajaţi intervine doar dacă beneficiaţi de finanţarea 10.000 de euro. Asta înseamnă că un SRL-D poate funcţiona foarte bine cu 0 sau 1 angajat, atâta timp cât nu se acceseaza finanțarea.

Practic, înfiinţarea unui SRL-D, merită chiar şi dacă se economisesc doar taxele de înfiinţare, putând fi administrat în rest ca un SRL normal.

Din momentul publicării OUG 6/2011, ce reglementează înfiinţarea SRL-D-urilor,  un număr puţin peste 16.000 de astfel de societăţi comerciale au fost înfiinţate. Puţin, dacă ne întrebaţi pe noi. Mediatizarea redusă dar şi greşită uneori au dus la această contra performanţă.

De ce spunem asta? Pentru că anul în România se înfiinţează în medie 130.000 de firme, dintre care doar aproximativ 3000 sunt SRL-D-uri, chiar dacă din total, mai bine de jumătate  ar îndeplini condiţiile pentru a fi SRL-D-uri.

În final, sfatul nostru este simplu: Informează-te corect, vezi care sunt condiţiile, gândeşte-te cât de mult se pretează afacerii tale şi ia o decizie. Dacă mai ai nelămuriri şi nu le-ai găsit rezolvarea în paginile site-ului, nu ezita să ne contactezi.

Comments

comments

By | martie 6th, 2013|Blog - Planul de afaceri, SRL-D|359 Comments

About the Author:

359 Comments

  1. moni octombrie 3, 2016 at 7:36 pm - Reply

    Buna ziua.As avea posibilitatea sa fac import daca infiintez un srl-d?

    • Silviu Draganescu octombrie 12, 2016 at 9:16 am - Reply

      Da

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×