Cele 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre SRL-D

//Cele 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre SRL-D

Cele 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre SRL-D

Vrei să afli în doar câte rânduri cele mai importante lucruri despre SRL-D? Îţi oferim cele mai importante 10 detalii:

1. SRL-D înseamnă SRL- Debutant şi poate fi înfiinţat doar de către cei care  nu au mai avut pana acum nicio afacere.

2. Înfiinţarea unui SRL-D este gratuită. Ai nevoie doar de un timbru fiscal de 4 lei şi de capitalul social.

3. Durează 3 zile să înfiinţezi un SRL-D.

4. Avantajele SRL-D: AFN 10.000 de euro, credit garantat 80% de până la 100.000 de euro şi scutire de la plata pensiei de către angajator pentru până la 4 angajaţi.

5. Obligaţiile SRL-D: reinvestirea a 50% din profit, anunţarea infiinţării către DIMMMAT şi furnizarea acesteia a rezultatelor financiare.

6. Poate funcţiona şi cu 0 angajaţi.

7. In momentul în care beneficiezi de AFN sau credit, trebuie angajaţi minim 2 angajaţi pe perioadă nedeterminată.

8. Doar 5 grupe de coduri CAEN îţi poţi alege la infiinţarea firmei.

9. AFN-ul de 10.000 de euro reprezintă o contribuţie de 50% din partea statului român. Restul poate fi acoperit din credit, venituri din afacere sau economii personale. Solicitarea finantarii NU ESTE obligatorie pentru un SRL-D. E doar un ajutor de care poate beneficia, daca se vrea acest lucru.

10. Statutul de SRL-D se pierde la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la înfiinţare.

Comments

comments

By | aprilie 9th, 2013|SRL-D|326 Comments

About the Author:

326 Comments

 1. Daniel iulie 21, 2016 at 8:24 pm - Reply

  Bună ziua, a-și vrea sa știu și eu dacă pot sa înființez un srl d dacă momentan primesc încă șomaj din Italia

  • Silviu Draganescu iulie 26, 2016 at 9:06 am - Reply

   Nu au legatura.

 2. Andrei Teodorescu mai 26, 2016 at 7:47 pm - Reply

  Este obligatorie specificarea unui punct de lucru pentru srl-d in domeniul IT ? am contractul de comodat, nu este suficient acest contract ? lucrez din mai multe locatii, nu am un punct fix si pentru spatiul unde petrec cel mai mult timp nu am acte si nici proprietarul nu a dorit sa-si dea acordul pentru activitati economice
  Multumesc !

  • Silviu Draganescu mai 29, 2016 at 5:32 pm - Reply

   Nu e.

 3. Maria mai 24, 2016 at 11:42 am - Reply

  Buna ziua! Am tot citit si postarile, si comentariile insa nu am inteles: daca infiintez un srl-d platesc taxe pentru angajati? Daca da, ce suma? Iar daca nu, exista un numar maxim de angajati pe care pot sa ii am pentru a nu plati taxele?

  • Silviu Draganescu mai 29, 2016 at 5:30 pm - Reply

   Exista doar o reducere la CAS-ul din partea angajatorului pentru pana la 4 angajati in limita salariului mediu pe economie.

 4. adrian aprilie 27, 2016 at 11:05 pm - Reply

  Ce domeniu de activitate se poate practica la un srl-d, de exemplu constructii civile sunt necesare anumite calificari? Sau trebuie sa fie un angajat cu calificarea necesara.

  • Silviu Draganescu mai 4, 2016 at 8:01 pm - Reply

   Infiintarea unui SRLD nu e limitata de studii.

 5. Elena Maxim aprilie 21, 2016 at 10:51 pm - Reply

  Va rog mult sa-mi spuneti daca se poate ca un SRL-D sa aibe punct de lucru intr-o tara UE (Italia) si practic afacerea efectiva sa se desfasoare acolo (in constructii). Am intrebat la onrc si la aippimm, dar nu erau siguri, m-au trimis la lege, ma gandesc sa intreb si la finante. Nu doresc sa aplic pentru vreun program de obtinere fonduri, vreau SRL-D doar pentru facilitatea de neachitare a taxelor de infiintare si pt neplata cas la salariati.
  Poate ma puteti lamuri dvs.!

  Multumesc frumos!

  • Silviu Draganescu aprilie 24, 2016 at 10:08 am - Reply

   Daca nu v-au lamurit cei ale caror legi trebuie sa le respectati, nu putem nici noi. Intrebati la un ONRC mai mare, gen Bucuresti.

 6. ade aprilie 19, 2016 at 2:08 pm - Reply

  Buna ziua.
  Se poate sa fii angajat la o institutie de satat (regie autonoma) si sa detii in SRL – D?
  Ce banci ofera credit pentru SRL-D si ce dobanzi se practica?
  Se poate imprumuta o diferenta de bani pt. achizitie teren, constructie si utilare la un service auto in conditiile in care detin aproximativ 30% din valoarea estimata a investitiei?
  Va multumesc!

  • Silviu Draganescu aprilie 20, 2016 at 7:54 pm - Reply

   Se poate, bancile sunt putine. Mai bine mergeti direct si vorbiti cu cei de la CEC.

 7. Robert aprilie 3, 2016 at 10:52 pm - Reply

  Pot face cerere pentru finantare fara sa am deja infiintat SRL-D si sa-l deschid doar daca imi va fi aprobata finantarea?

  • Silviu Draganescu aprilie 9, 2016 at 12:12 pm - Reply

   Nu

 8. Daniel martie 31, 2016 at 9:46 am - Reply

  Buna ziua,

  Numele meu este Daniel,am 20 ani si am si eu cateva intrebari,daca ma puteti ajuta.

  1.In prezent fac freelancing,ma ocup cu traduceri/writing/marketing pentru diferiti clienti din diferite tari. Toti banii sunt depozitati in contul PayPal si apoi retrasi pe card.Eu as vrea cumva sa justific ceea ce fac prin deschiderea unui SRL-D. Se poate? Daca da,cat trebuie sa platesc lunar/anual din tot profitul? Am citit cam toate comentariile si sunt destul de utile. Am vazut ca ati raspuns undeva tot pentru prestarea servicii IT ca trebuie platit 3% pe venit si 16% pe dividente,dar nu inteleg de ce trebuie platit si pe venit daca platesc pe dividente,sau poate eu nu inteleg destul de bine diferenta dintre cele 2.
  2.Se poate sa fiu eu manager si atat?Practic nu vreau sa angajez pe nimeni din moment ce deschid societatea doar pentru justificarea serviciilor mele.
  3.In situatia mea trebuie sa reinvestesc 50% din profit? practic nu as avea in ce,pentru ca nu este o afacere,ci doar prestare de servicii.
  4.In situatia mea se poate beneficia de AFN? Daca da,banii acestia in cat timp trebuie dati inapoi si exista vreun comision in plus?

  Multumesc anticipat,o zi buna sa aveti!

  • admin aprilie 3, 2016 at 9:53 am - Reply

   1. Consultati un contabil.
   2. Da
   3. Am mai explicat asta, spor la citit
   4. Fondurile sunt nerambursabile.

 9. Ana martie 28, 2016 at 9:54 pm - Reply

  Buna, Doresc sa stiu daca dupa ce am deschis un srld-d(tinand cont de limitarea de 5 grupe de coduri caen) se pot adauga alte coduri caen-alte grupe si daca mai exista vreo limitare a numarului de grupe caen afara de momentul deschiderii srl-ului.

  • admin martie 30, 2016 at 12:27 am - Reply

   Nu inteleg intrebarea. Regula e clara. Puteti adauga coduri, dar in limita a 5 grupe in total.

Leave A Comment


Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×