Alte Programe DIMMMAT

//Alte Programe DIMMMAT

Alte programe dedicate antreprenoriatului

 

Programe de educatie

  • Mentoring RBL

Romanian Business Leaders este o fundaţie formată din peste 200 de membrii întreprinzători de succes din România, din care amintim doar de Dragoş Anastasiu şi Felix Pătrăşcanu. Fundatia desfasoara mai multe programe de sprijin/educatie pentru antreprenori din Romania, aflati la inceput sau intr-o perioada de dezvoltare. Mai multe detalii poti gasi si pe site-ul lor. Poţi aplica inclusiv la unul din programele de mentorat oferit de RBL, unde poţi avea ca mentor persoane de succes din cadrul fundaţiei. Mai multe detalii poţi găsi aici.

  • EMPRETEC

Empretec este un program integrat de pregătire care oferă întreprinzătorilor instruire şi asistenţă tehnică pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale. Programul este internaţional, desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare – Geneva, fiind operaţional în 32 de ţări. Practic, orice întreprinzător sau persoană ce doreşte debuteze în antreprenoriat se poate înscrie la acest program pentru a participa la un curs intensiv de 9 zile de pregătire în antreprenoriat. Participarea nu presupune niciun cost din partea beneficiarilor. Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul AIPPIMM

Programe de sprijin

  • Femeia Manager

Mai multe detalii puteți citi aici.

  • Mestesuguri

Programul naţional multianual pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului asigură organizarea Târgurilor Regionale pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2015, organizarea de pieţe tradiţionale şi acordarea de ajutor financiar nerambursabil în vederea obţinerii unor certificate de formare a meşterilor populari şi a ucenicilor acestora. Se acordă de asemenea un ajutor nerambursabil de până la 1000 de lei pentru fiecare beneficiar, în vederea decontării transportului aferent participării la evenimentele mai sus menţionate. Mai multe detalii pe site-ul AIPPIMM.

  • Internationalizare

Programul pentru susținerea internaționalizării IMM-urilor se adresează firmelor care doresc sa se extinda in afara tarii. Normele se pot gasi tot pe site-ul AIPPIMM.

  • POR 2.2. 

Pentru mai multe detalii legate de acest program va recomandam sa ne contactati folosind adresa de email.

  • Submasura 6.4.

Mai multe detalii puteti gasi aici.

Programe vechi, care nu mai sunt de actualitate

  • POR 2.1

Mai multe detalii puteti gasi in pagina dedicata de aici.

  • Subasura 6.2

Mai multe detalii puteti gasi in pagina dedicata de aici.

  • Programul de Minimis 200.000 de euro

Programul de minimis a oferit un ajutor nerambursabil de 200.000 de euro companiilor cu o vechime de cel puțin 1 an, în special pentru realizarea investițiilor. O descriere mai pe larg a programului o puteți găsi aici. Sesiunea de înscrieri deschisă în ianuarie 2014 a cuprins un buget eșalonat pe doi ani: 2014 si 2015.

  • Rural

Ultima bugetare disponibila pe 2016. In 2017 s-a renuntat la program. Mai multe detalii aici.

  • Economie sociala

Program la care s-a renuntat intre timp. Mai multe detalii aici.

  • Incubatoare 

Este un program de finanţare ce presupune înfiinţarea de incubatoare de afaceri şi asigurarea unui ajutor financiar nerambursabil de până la 20.000 de lei pentru afacerile incubate. Mai multe detalii regăsiţi în pagină de prezentare a proiectului aici.

  • Transfer

Programul pentru sprijinirea transferului afacerilor oferă acoperirea cheltuielilor cu privire la taxele si tarifele pentru: operațiunile de la ONRC, publicarea in Monitorul oficial aferentă, taxele de timbru pentru activitatea notarială aferente actelor si taxele de timbru pentru cedarea cu titlu gratuit a intreprinderii. Program care nu a ajuns sa fie implementat.

  • Branduri

Programul national multianual pentru stimularea creării, dezvoltării și promovării brandurilor sectoriale, sub-sectoriale și de produs constă în organizarea a două târguri naționale cu o perioadă de 4 zile. Se asigura astfel participarea gratuită la târg a beneficiarilor și vor fi suportate cheltuielile de transport petnru beneficiari si produsele acestora precum și cheltuielile de cazare, in limita maximă de 1500 de lei. Program care nu a ajuns sa fie implementat.

  • Inovare

Programul de stimulare a cercetarii dezvoltarii si inovării în rândul intreprinderilor mici si miijlocii se adreseaza firmelor cu cel putin 10 angajați, urmându-se a se acorda 25.000 de lei (90% din totalul proiectului) nerambursabili în vederea acoperirii urmatoarelor tipuri de cheltuieli: taxă participare cursuri de instruire în domeniul drepturilor de proprietare, cheltuieli de transport și cazare pentru maximum 5 persoane pe IMM, consultanță pentru prediagnoza în firma și cercetare docomentare asupra soluțiilor brevetabile și costurile aferente taxelor de înregistrare la OSIM. Program care nu a ajuns sa fie implementat.

Leave A Comment

Informatii necesare

Ce activitate faceti sau doriti sa intreprindeti? Daca se poate cat mai specific, eventual cu furnizarea unui cod CAEN (acesta din urma este in final elementul cheie care determina daca o activitate e eligibila sau nu).

Unde doriti sa implementati proiectul?

Pentru ce aveti nevoie de bani? Care sunt cheltuielile la care v-ati ganditi, cel putin in mare? Ne intereseaza cat de cat detaliate si cu valori numerice, de preferat in LEI fara TVA. Acestea e al doilea cel mai important criteriu de eligibilitate, care determina daca puteti obtine finantare sau nu. Mai mult, daca ne furnizati o lista de cheltuieli detaliata, noi putem sa identificam si alte surse de finantare pentru dumneavoastra, poate chiar mai bune decat cele pe care le-ati gasit dumneavoastra.

Care este contributia proprie cu care sunteti dispus sa veniti in implementarea proiectului. Atentie insa, chiar si in proiectele in care contributia proprie este zero, tot este nevoie de bani pentru cheltuieli neeligibile, neprevazute sau eventual de acoperit TVA-ul. Asadar, de cati bani dispuneti ca sa implementati proiectul?

Cand doriti sa implementati proiectul? Peste o luna? Peste 6 luni? Peste 1 an?

– Ce numar de telefon aveti? De cele mai multe ori, discutia despre o finantare, cel putin preliminara, este una destul de complexa si interactiva, astfel incat, telefonul este cea mai rapida si eficienta metoda pentru a lamuri aspectele initiale.

– Nu in cele din urma, ati citit informatiile existe pe site deja? Acesta e gandit sa ofere oamenilor interesati raspunsul la cele mai importante intrebari. Lucram din greu sa oferim pe el cele mai noi si importante informatii, iar lectura lui va ofera nu doar raspunsul la intrebarile pe care le aveti, dar si la intrebarile pe care inca nu stiati ca le aveti.

Va multumim pentru timpul acordat citirii acestui articol.

×
Reguli privind comentariile

Noi cei de la planul-de-afaceri.ro lucram zilnic din greu sa asiguram vizitatorii site-ului ca au la dispozitie cele mai noi si corecte informatii. Site-ul este gandit sa ofere un acces facil la acestea, pentru ca dorim sa nu le pierdem timpul vizitatorilor. Reciproca e valabila insa, asa ca, inainte de a posta un comentariu, asigura-te de urmatoarele lucruri:

Raspunsul la intrebarea ta nu se afla deja pe site. Daca pui o intrebare la care s-a mai raspuns deja, cel mai probabil nu ti se va raspunde. Site-ul este unul usor de citit si intr-o ora probabil poti sa-l parcurgi pe tot. Consideram ca nu este o investitie de timp foarte mare, mai ales comparativ cu zecile, poate sutele de ore pe care noi le petrecem sa intretinem acest site.

Fii specific atunci cand pui intrebarile. Daca sunt prea generale, nu putem sa dam un raspuns exact.

Asigura-te ca ai postat la articolul corespunzator. De asemenea, daca pui o intrebare care nu are legatura cu articolul, nu ti se va raspunde.

– Daca vrei sa obtii finantare si ai nevoie de consultanta, cel mai rapid insa este sa ne suni direct folosind numerele de telefon de la contact.

Am introdus aceste reguli, de bun simt o mare parte din ele, pentru ca incercam sa mentinem acest site usor de parcurs si o sursa importanta de informatii (gratuite) pentru cei interesati de deschiderea sau dezvoltarea unei afaceri. Daca am aproba si raspunde la toate comentariile, nu doar ca ne-ar consuma o mare parte din timp, dar ar face si site-ul foarte greu de parcurs, mai ales pentru cei care sunt cu adevarat interesati si carora le-am pierde timpul cand vor parcurge acelasi intrebari puse de zeci de ori.

×